Helg i sikte. Jag har suttit med datorn i knät i en timme och prokrastinerat. Och ja, telefonen var i handen.
Vad hände – jag som skulle jobba så fort med mail, bilder och blogg och så bara tiden försvann i ett enda värdelöst scroll. Nu kommer snart nyckeln vridas om i låset och familjen kommer vara redo för ledighet. Även fest de inte bryr sig om jag sitter fast vid datorn så borde det ju verkligen vara på sin plats att jag försöker vara klar.

Så nu skriver jag rakt ur huvudet vad som kommer upp utan att ha den endaste aning om vad det blir.

En sak jag har börjat fundera över och försöker att inte lägga någon värdering i är när vissa profiler berättar att de ska logga ut från sociala medier för en paus. Eller skriver att de går igenom något jättejobbigt privat och inte kan vara så närvarande. Har jag gjort detta själv – ja det har jag såklart säkert gjort här på bloggen någon gång. Så jag skiter väl i det blå skåpet nu.

Men egentligen – behöver man göra så? På Instagram?
Saknar verkligen någon en om man inte uppdaterar på sju dagar? Skulle inte tro det… Folk har väl fullt upp med sina egna liv. Antingen loggar man väl ut och tar en välbehövlig paus och går det inte på grund av bokade arbeten eller andra omständigheter får man hålla sig lite flytande med gammalt content eller vad som?

Bloggar tycker jag dock är lite annorlunda – om man till exempel följer Elsa B som postar ett inlägg klockan sex varje morgon och hon inte postar på sju dagar så kanske man blir orolig över att något hänt. Fast man har ju inte med det att göra ändå liksom. Vad tycker ni?

Funderar också på hur många som läser Bloggbevakningen?
Uppenbarligen många eftersom hon är en av Sveriges mest lästa blogg. Men hon är ju så elak. Folk gillar att läsa elaka saker om andra på nätet.

Jag lyssnade på Underbaraclara och Wollins podd och de pratade om att ha med sina barn i sociala medier. Egentligen diskuterade de den här artikeln i DN tror jag –  För mammainfluerarna är barnen en lönande affär.
Wollin sa att den enda anledningen man skulle ha för att inte visa upp sina barn på nätet om man är influencer skulle vara att barnen är för fula att visa upp.
Hahaha!

Just då märkte jag hur det föll så illa i mig eftersom jag har helt andra anledningar till varför barnen inte är närvarande i mina kanaler längre.
Men så påmindes jag om att sociala medier, krönikor, bloggposter, poddar och allt drar det till sin spets för att provocera och nagga lite på den förbjudna frukten. Det folk tänker men kanske inte vågar säga. Som Alex och Sigge som hånar Camilla Läckberg år efter år. Jag älskar dem men ibland tycker jag givetvis att de drar det för långt. Men det är väl också därför de är en av Sveriges mest lyssnade poddar?

Man vill inte ha mellanmjölk. Man gillar när Clara ryter ifrån, då Bloggbevakningen drar ner byxorna på influencers och då någon man följer går igenom en kris inför öppen ridå. Fram med popcornen liksom. Vet inte hur många poddar jag lyssnat på det senaste som dissikerat deltagarna i Love is Blind. Inga snälla saker om man säger så.
Tankar kring detta?

Men gud. Nu blev ju detta jättelångt och min man har redan klivit in genom dörren. Tur jag lurade ut honom med hunden så jag får sätta punkt…
Men du – jag provpratar här. Jag kommer varken med sanningar, rätt eller fel. Jag analyserar och tycker här på kammaren bara. Kappan kanske vänder redan imorgon.

Alltså bildera till texten. Konstigt.
Har egentligen ett gott recept att dela på kakorna. Men ni får det en annan dag. Trevlig helg. Hej på er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Spridda tankar mitt i stunden

 1. Jag tycker just den biten om utebliven uppdatering är lite sorgligt. Dvs att folk tror (jag däribland) att bara för man inte uppdaterar på instagram så har något dåligt hänt.
  Jag har slutat uppdatera på min egna instagram som är en privat insta och tagit bort allt. Den är numera helt blank. Jag tröttnade på att alla skulle vet vad man gör, hur det ser ut hemma och alla projekt. Vill hellre ha något att berätta om när jag träffar nära och kära.
  Och jag är lyckligare än någonsin. Allt flyter på och är bra. Men tänker ändå att många gamla kompisar, kollegor mm tänker tvärtom.
  Just den biten är lite tråkigt idag. Att det finns en förväntan att man ska uppdatera.

  1. Ja, det är ju dock lite skillnad på privatpersoner och människor som jobbar professionellt med sina kanaler för att inspirera, eller hur?

   Jag har inget som jag delar privat på varken instagram eller facebook till vänner och precis som du skriver – det är totalt ointressant, jag vill hellre umgås med dem och prata om vad jag och de gör. När vänner inte uppdaterar tror jag absolut inte det har hänt något – jag tror inte ens jag tänker på att de uppdaterar utan det kommer i flödet bara. Men professionella bloggare jag läser dagligen som uppdaterar varje dag reflekterar jag över när det uteblir inlägg några dagar.
   Ej på Instagram alls. Men vi har förmodligen olika blickar på sociala medier eftsrom det är mitt arbete och ditt tidsfördriv.

 2. Känner inte till Bloggbevakning sedan tidigare och inser när jag träder in där att det inte är nåt för mig. Jag vill läsa bloggar som är kreativa med vackra bilder, med människor som skriver om livet precis som det är. Ibland härligt, ibland besvärligt. Som man kan känna igen sig i eller som kan berika livet på annat sätt.
  Tack för att du gör det gör – din blogg berikar mig.

  Ha en fin dag!

 3. Vid 50+ har jag helt tröttnat på skitprat och dömande människor överlag, för jag intresserar mig mer av den ryggsäck av erfarenheter och uppväxt de fått, som gjort att de reagerar som de gör. Självklart fördömer jag krig och brott, men tänker också på de som då strider på båda sidor.
  Inget är svart eller vitt. Det finns alltid en sanning hos alla och envar.

 4. Jag älskar Wollin &Clara, de är en perfect match. Men det elaka känns aldrig för elakt, kanske för att man ”vet” att dom egentligen är fullkomligt rimliga, vettiga och snälla personer?
  Bloggbevakning har jag aldrig läst, visste helt enkelt inte vad det var tills för kanske ett år sen, och blev inte sugen på att läsa då heller.
  Jag kan vara taskig och kanske elak(?) men det är för att jag ofta feltolkar, snabbtolkar och totalt saknar det där filtret mellan tanke och skriva/prata. Har dock lärt mig, och loggar hellre ut än skriver ngt taskigt numer. Iaf direkt till personen. Sinsemellan kan man ju få skvallra lite, eller prata skit, om man känner för det eller helt enkelt har en dålig dag.
  Jag kan dock känna att en del BARA vill misstolka, alltså verkligen väljer att göra det, bara för att få slänga ur sig ngt taskigt, och det förstår jag inte alls.
  Varsågod för virriga tankar från ett badkar i en förort 🙂

  1. Ja. Vart går gränsen… ibland tycker jag en del är lite kul o befogat ~ sådant folk kan tåla men ibland går det för långt. Vem bestämmer vart gränsen går och det är ju individuellt såklart.

 5. Lyssnar a l d r i g på poddar.
  ”Poddproducenterna” de s k influerarna är alldeles för självupptagna.

  Och de får tycka precis, vad de vill.
  Det är ointressant . . ,

  1. Spännande reflektion. Jag lär mig så mycket om vår samtid, nutidshistoria och människor i poddar ~ det är ett naket och väldigt givande format enligt mig.

   Varför tycker du inte det jag delar är totalt ointressant är ju min följdfråga då? Eller det kanske du tycker? Hahaha…

   1. Inte jag heller. Främst för att skydda mig själv från alla influenser och inte bli inspirerade av alla överflödiga tips, tricks och livsval. Livet blir så spretigt för mig av det, jag tappar bort MIN inre kärna av för mycket inspiration och influenser från andras liv. Men jag läser bloggar, tycker det är lättare att sålla där, även om det också påverkar mig.

    1. Hej A,
     Då upplever jag att det är mer tips och tricks samt sanningar på bloggar och mer samtal och reflektioner på poddar. Men smaken är som baken – man kan ju inte ta del av allt och det gäller att plocka russinen ur kakan.

     1. Hej!

      Vad menar ni med att ni inte är intresserade av podd? Det är ju bara ett format, så är det att lyssningsmediet ni inte gillar? För själva innehållet är ju extremt varierat. SR gör en massa nyhets- och historiepoddar. Det finns också kultur- och samtidspoddar (och nyhets- och historiepoddar mm) som små och stora privata aktörer producerar. Poddar finns ju för alla sorters särintressen och precis som med bloggar kan man välja vad man vill höra (resp läsa).

      Eller tänker ni typiskt sett “influenserpoddar” (vad det nu är)? Jag är själv inte så intresserad av tips och rekommendationer i poddar som handlar om kläder, trender och inredning, men kan tycka att det är roligt i bloggar ibland för det är ett visuellt medium. Däremot har jag inget emot boktips eller odlingstips i poddformat (eller bloggformat för den delen 🙂 )

      Bara nyfiken på vad ni menar.