Sommarsverige är förtrollande vackert, inte sant?

Igår utbrast jag i en klagan utan dess like – “Alla är ute och åker båt, plockar blåbär i skogen, tar med sig hela familjen för surf, tältar och så….Åker till Österlen och äter på massa mysiga restauranger. Fattar inte att jag inte varit ute och surfat en enda gång. jag är värdelös. Ghaaa…jag känner mig dååålig, jag känner mig som en dålig mamma. Vi borde hitta på mer! Vi borde ha mysigare. & digitala pauser…. Det borde vi också ha. Stänga ner blogg, telefon och jobb och bara njuta fullt ut!”

Min man tittade på mig som om jag var ett ufo.
“ok, men alltså. Njuta av vadå?  Våra barn vill ju inte surfa, de äter helst hemma, vill inte vara bland folk och de vill ju mest vara med kompisar och skejta. Sen vill de ta det lugnt. Du älskar ju det du gör och har dessutom högsäsong  på ditt jobb med nyöppnat varumärke – ska du pausa då? Varför då?
Vi har gjort massa mysiga grejer, vart i fjällen, i Ljungskile, ätit gott på restaurangerna här i Varberg … du, lägg av! Räkna inte upp allt du inte gör utan ta en koll på vad du faktiskt gör istället. ”

Ångesten blåste över och jag påminde mig själv om att jag verkligen inte tycker om att trängas med massa andra människor på samma utflyktsmål under semestertid ändå. När vi var i Njupeskär vände familjen innan vi kom ända fram till vattenfallet på grund av alla turister och utbrast “äh, detta har vi ju redan sett, vi får komma tillbaka när det inte är så mycket folk”

Saken är den att barnen har nog sin bästa och skönaste sommar någonsin och vi umgås massa på deras villkor – de är ju lite större nu och vill inte hänga med oss hela tiden. Alla mår bra.
Vi semestrar på det sätt som passar oss.

Det går förresten att applicera på hela livet. Sluta titta på vad andra gör och var glad för det man själv tar sig för och gör det som får en att må bra. Fint så.

Från det ena till det andra. Jag var i Halmstad och hämtade grejer hos My Feldt i början av sommaren. Hon har verkligen en magisk sagoträdgård.

“Men kom här…så ska du få se, jag ska ta dig med upp på vinden..” sa My och tog mig i handen och drog med mig upp i huset och in i en typ garderob. Där fann vi en brant trappa och…

..tadaaa, Hon har inrett hela vinden till en ateljé. Ena sidan är målad rosa och andra blå – hon förklarade att hon var mest kreativ i den ena sidan, där satt hon och målade och skrev, den blå sidan gick hon in och vilade och samlade kraft ur, rensade tankarna. Så fint att färger kan ha denna påverkan på oss människor.

Jag fick också klättra upp till takfönstret och spana på utsikten.

Det var väldigt sent – typ nästan 23.30 men just dessa dagar runt midsommar är ju de ljusaste på året.

Vi valde foton också. – foton som skulle hänga på väggen hos KLco. Lina Lomelino har tagit dessa vackra på My till hennes senaste bok.

Otroligt vackra. Läste du förra inlägget så vet du vilka jag valde.

Tack My – du är så fin.

Jag har fotat glass också. Den här glassen gör grannen till Klco – Konditoributiken. Den är helt hemmagjord på alla sätt och vis och serveras med bubbelvåffla. De har semesterstängt denna vecka men öppnar nästa igen.

En dag kom ju My och besökte mig också. Hon köpte en en skjortklänning i honung – det är fint att visa hur man kan ha den till brallor. Den är slut just nu – finns bara några i naturfärgad linne kvar men den kommer in igen. I augusti hoppas vi på.

Fina rosor – de har blommat över här hemma nu och istället fylls buketterna med dahlior. Allt har sin tid.

En bra morgonrutin för mig – ut och hämta äggen i hönshuset och dra ett vägledande kort i växthuset. Varje dag.

En kväll åkte mina vänner och jag till Prostens Pizza och åt i deras trädgård.

Lax med rom, pepparrot och dill. Mums!

Här kan man va! Har du möjlighet att äta hos någon av Lisa Lemkes restauranger under sommaren så är det en varm rekommendation. Lismejeri är också bra!

Så fint här också ju! Tänk att folk bara vill ta sig ut till småstäder och landet nu – det är typ tomt i Stockholm och Göteborg har jag hört. Stämmer det?
Vi var i Göteborg för någon vecka sedan och det var ju inte lika mycket turister som det brukar på sommaren men det var ju i alla fall inte tomt. hahaha.

En dag fotade jag Nütie och hennes vackra couture klänningar. Direkt efter detta inlägg ska jag lägga sista handen vid redigeringen.

Vi fotade på Naturum i Varberg. Ett av mina favoritställen.

Så – det var det hela. Avslutar med en solnedgång över vår trädgård och önskar er en fortsatt fin sommar.

Vad hittar ni på?  Känns allt bra eller har ni också lite ont i magen över allt ni borde ta er för ? Eller känns det som ni gör för mycket?
Lagom balans med allt?

Dela gärna i kommentarsfältet  – upp och ner med vad sommaren gör för er.

Kommentarer till “Spridda tankar om vad man borde göra

 1. Lurigt med additionsstressen, skiter rätt mycket i att jämföra mig med andra, slutade i 25-års åldern, väldigt skönt faktiskt & slutade också då att bry mig så mycket om folk gillar mig eller icke, ännu mer befriande och gör oftast att de gillar en desto mer, winwin. Sommaren känns lite som en bonus nu när vi får semestra i Sverige. Hade jag som du bott vid havet så hade jag kanske också hållit mig mest hemma pga underbart att ha det runt knuten. Bor nära Vättern & det är fint, men är sååå glad över att ha kunnat vara två veckor i föräldrarnas stuga på norra Öland, tillsammans med systrarna en del av tiden men tyvärr var inte föräldrarna där då pga 70+. Nu är vi i Dalarna hos vänner och sista veckan blir det några dagar hemma och eventuellt en tur till Öland igen.
  Är väldigt extrovert och får näring och energi av att träffa andra människor….. så denna våren har varit trist, men är glad att jag mår fint mina nära & kära mår bra och de av dem som haft shItstormen har tillfrisknat, vad mer behöver en liksom.

 2. Åh jag har haft (har) liknande tankar.. vad ska sonen svara på frågan ”vad har du gjort i sommar?” Varit hemma och inte gjort något alls förutom att lekt med kompisar och familjen.. inget att ”rabbla” så att säga. Men som du säger så har ju han med haft underbara dagar och ja tagit dem som de kommer så att säga.
  Ska försöka släppa ångesten kring det.. svårt!

 3. Alltså gah!!! så jag känner igen mig!
  Och jag tänker att det är fint att du har ngn i din närhet som ändå kan stoppa lite, (i det här fallet din man)och få tankarna att snurra om lite i huvudet. En vill ju så mycket, typ ALLT!!! Så det en gör räcker inte, fören en tänker till. igen och igen.
  Tror du skrev ngt om det innan oxå, det här om du väl får en ledig dag till övers, utan familj eller planer. Då hinner du(och jag) tänka ut 40 saker vi ska göra, och fylla den här underbara dagen med. MAXA DEN! Och så hinner en bara två saker, och blir missnöjd istället. Det är så jäkla frustrerande. Och ofta när jag drömmer mig bort om en hel dag ensam hemma, så tänker jag att jag skulle läsa. Läsa en hel bok. bara det.
  Men så plötsligt uppenbarar sig dagen från ingenstans, och då vill jag måla om hönshuset, sy en väska och möblera om, plocka tre buketter blommor, anlägga en ny rabatt och skriva en låt. (nej, jag gör inte musik dagligdags) PLUS att jag ska läsa boken. i lugn och ro. som jag längtat efter så… det brinner i mig liksom. Tiden, alltså tiden.

 4. Känner igen mig massor i den där ’additionsstressen’ som uppstår när en summerar sina flöden och tänker att alla gör allt hela tiden. Älskar egentligen att vara hemma och skrota runt, fixa med lite av varje och njuta av det lilla och tror inte det är dåligt för barnen att ha lite oregisserade sommarlovsdagar där de både hinner ha tråkigt och använda sin kreativitet men blir ändå stressad ibland så fint att höra att vi är flera.

 5. Jag är SÅ trött. Tre små barn, ganska mammiga allihop. Varje dag är superintensiv trots att vi mest är hemma. Har extremt lite ”egentid” just nu och det märks verkligen mentalt. Jag har droppat stressen över att vi inte hittar på så mycket för det hade jag inte orkat ändå och barnen är så små att de är nöjda med mindre äventyr omkring där vi bor. Däremot tänker jag mycket på att jag borde passa på att träna och äta bättre, vilket jag inte gör för att jag….tadaaa- inte orkar! Men det har blivit en tråkig stress och många jobbiga tankar kring vikt och sånt som jag inte brukar ha men som tyvärr förpestat min sommar en del. Hoppas energin för att ta hand om mig bättre återkommer till hösten tillsammans med rutinerna…

 6. Jag är ute och seglar för första gången med min sambo och våra två små barn. Har dragit mig för det länge, jag är den som ”kan” båt och har allt ansvar. Lägger upp många fina bilder där man ser hur härligt det är, men inte hur jobbiga och bråkiga barnen är. Tycker vi har en bra sommar men lite osocial, tycker alla hälsar på kompisar överallt, grillar med dem och äter lunch hos dem, undrar om vi är lite ensamma eller om det bara är så att vi prioriterar att vara (Nästan) bara vi en period. Har också fått ställa in kompisträffar pga snuva osv, klart det känns mer ensamt då. Men. Härligt med ledighet och kanske bra med Corona att alla får lyssna inåt och fundera på Vad de själva vill. Nästa år vill jag träffa mer folk 😂

 7. Känns så väl igen. Kan knappt läsa ett par bloggar utan att bli lite dämpad efteråt, så jag har slutat med det samtidigt som jag också känner att det inte är dags ännu för bad och de där härligare naturupplevelserna just nu bland alla semesterfirare.. utan den bästa tiden brukar för mig vara kring september när lugnet lagt sig och man mer blir som ett med allt det vackra omkring sig. Utan all trängsel och ljud som stör. Till dess blir det inte så tokigt hemma och att göra mindre utflykter 😊

 8. Så skönt det var att läsa början på ditt inlägg. Känner såå igen mig, stressen över allt som andra gör när jag egentligen trivs bäst hemma och stressen över att jag inte hinner med allt jag vill göra, vara mer kreativ, sticka, göra mönster, måla , sköta trädgård , ta hand om alla hallon och umgås med mina barn och barnbarn och ha ha 😂min man säger precis som Jonas. Jag är du och Mikael är Jonas klockrent.
  Ångesten slår på ibland så att jag inte vet var jag ska bli av men utan M. Hade jag aldrig landat känns det som
  Tack för att du är du och för att du sätter ord på det som säkert många känner
  Stor kram till dig❤️

 9. Vi gillar att vara hemma, och just nu storrensar vi inför flytt nästa år. För oss blev corona nästan som en “bra” ursäkt att inte behöva känna att vi måste åka någonstans, det är bara bra att vara hemma och hemestra! Dessutom behövde vi de här veckorna för att tömma vinden! Ungdomarna verkar också nöjda, en jobbar och två har orimligt mycket tid att hänga med kompisar (som ju också är hemma mest)!
  Att vi är hemma betyder inte att vi inte har en underbar sommar!

 10. Hej! Jag hittade ett gammalt reportage om dig och ert fina hus. Älskade de ljusblå/grå väggarna och den blommiga tapeten, skulle så gärna vilja veta kulör och namn på tapeten.

 11. Jag kan ärligt talat inte ha det bättre: havet är klart som glas och det är snällt och milt och nyregnat i luften. Snart, när jag har vilat färdigt, ska jag dra på en tröja, gå ett varv och lyssna på Swifts nya album.

  Men ja, jag känner igen din känsla. Skönt att ha en klok människa nära som visar att man faktiskt redan lever sitt bästa liv.

 12. Takket være et stopp innom Klco etter vår tur til Skåne og din vakre blogg blir min sommer bedre…skit i Österlan nu…det er bare fullt av folk og slitne servitører…men jeg kjenner meg helt igjen i alt du skriver…du setter så fint ord på alt det jeg tror så mange kjenner seg igjen i…selv om det nå ser ut som om alle går rundt i hvite linkjoler og ser på solnedgang med piknik kurv på den skånske sletten…hihi…god sommer videre og takk for at du deler verdens nydeligste bilder. Kram från Norge

 13. Åh, Kristin du sätter ord på vad jag gått runt med i bröstet några dagar. Känner att, men herregud Angelica, du gör ju inget annat än jobbar, (i vården) och håller till i skogen eller är hemma. ALLA andra gör saker.. Sånt där fint och fångar allt så fint, vem sjutton orkar se mer skog? Mer blåbär och mer kantareller och en hund? Haha! Ungefär så går mina tankar nu. Prestationsångest. Vill blogga och fota och vara kreativ, och det är ju bara jag själv som sätter stopp för det. Och jag trivs ju egentligen väldigt bra med att vara jag och vara hemma och gå skrota i skogen. Jag mår ju som bäst så.

  Jag längtar dock mycket till mitt västkusten, till havet och färska skaldjur. Men får uppdatering från en vän som säger det är trångt och massor av folk, och det är ju inget jag uppskattar alls.. Så vi tänker att vi åker nedåt i mitten/slutet av augusti när det lugnar ned sig. Det blir fint!

  Nu blev det väldigt svamligt det här.
  Tack för din blogg och allt fint du delar med dig av.

Kommentarer stängda