inlägget innehåller reklam för egen verksamhet

Blogginläggen duggar inte så tätt här nu i sommartider men när de väl kommer så är de riktigt matiga. Ser att ni är många som är inne och tittar varje dag här efter uppdateringar och jag tycker det är riktigt roligt att så många vill ta del av bloggen nu under sommaren när ni är lediga.

Jag tror inte alls på “bloggdöden” – utan jag tror, precis som Sandra Beijer skriver så klokt:

“Jag tror istället det handlar om att influencers fokuserar på den plattform som passar deras influencing bäst. Var du en mode- och/eller konsumtionsblogg så är det väl rimligt att framförallt hänga på instagram, där också samarbeten görs enklare. Youtube passar andra, eller tiktok, podcast och så vidare och så vidare.

Kvar finns istället de texttunga bloggarna – de skribenter som drivs av att berätta en historia samt de smalare, konceptuella bloggarna.”

Jag drivs av att berätta en historia, dela kunskap med inspiration och dela mina foton i ett sammanhang – då passar bloggen klockrent för mig. Instagram är lite för smalt för mig egentligen och jag tycker det kan vara svårt att posta inlägg i feeden. Det känns sårbart, öppet och ängsligt ganska ofta. Där brukar jag mest posta något som jag vet “går hem”. På bloggen och i storys får man liksom hela mig som bloggare lite mer.
Ni som följer mig i alla kanaler – håller ni med?

Snart är jag uppe i 80 tusen följare på Instagram och inläggen jag postar når runt 35 tusen personer så det är helt klart en kanal som är viktig för mig i mitt arbete och jag tycker fortfarande att det är spännande och roligt. När jag öppnade mitt nya konto @klco.se så visste jag inte riktigt vad jag skulle räkna med – ville man ha ännu ett varumärke att följa? Är jag relevant nog? Vad följer många bara av vana och vad är egentligen intressant? Nu har jag haft igång kontot i tre månader och har i dagsläget 9 tusen som aktivt valt att följa mig och min resa framåt med det nya företaget. Nästan 100% svenska följare också och det är kul.
Tusen tack!

Det var inte meningen att analysera min och er digitala närvaro utan vad jag egentligen ville dela här idag är en rundtur i den fysiska butiken i Varberg. Jag får så mycket kärlek och pepp av alla besökare varje vecka och känner mig både stolt och glad.

Hela konceptet är först och främst uppbyggt kring te i olika blandningar och förpackningar. Vi har svart, grönt, rött, vitt och grönt te samt några örttéer. Och så har vi ju våra tångtéer också – tången är skördad här på västkusten och är blandad med ett rött och ett grönt te. Väldigt nyttigt och gott och det är framföraltt väldigt roligt att lära ut mina nyfunna tekunskaper till alla som besöker oss – det riktigt bubblar ur mig.

Vi bjuder alla våra kunder på två olika sorters kallbryggda téer då de besöker oss och berättar hur vi fixar en läskande sval och hälsosam dryck nu under somaren.

Här är kassan förresten. Under den har vi all packningsmaterial så de dagar vi inte har kunder i butiken använder vi detta som packbord till alla ordrar från webben, så smart.

På kassan har jag lagt blommor jag torkat och täckt med en glasskiva – vi byggde kassan av träskivor som vi skruvade ihop och målade.  På väggen har jag hängt upp en stor gren jag fann i skogen och virat torkade ljuslila och vita blommor om. Här har vi både dator och kassa – samt en skärm på väggen som visar ett bildspel med inspirerande foton från hemsidan.

Äverallt hänger fotokonst från mig och andra kreatörer jag jobbar med. Här ser ni Linda Lomelinos foton på My Feldt och Mrs Mighettos illustrationer. Jag säljer både tatueringar för barn, tags, prints och tags från Mrs Mighetto i butiken i Varberg så missa inte detta då du är där.

I skåpet här har jag samlat massa vintage. Det är för att man inte bara ska behöva köpa nyproduktion då man besöker oss – jag har även samlat på mig mina favoritböcker på loppis under 6 månaders tid och säljer dem för en liten peng för att sprida det bästa jag vet. Spännande historier och livsöden som får en att växa. Morgon i Jenin och Påven Johanna står här inne…

Detta bordet är föränderligt – här dukas det upp för middag med keramik och linne från oss och det står alltid en bukett nyplockad blomster här.

Älskar ju den här sortens exponering då jag själv besöker butiker – Artilleriet är en fena på detta.

Apropå Artilleriet. Vid mitt senaste besök köpte jag en bok jag drömt om länge. John Derians “Picture Book” – den är helt fantastisk och har fått den vackraste platsen hos KLco just nu. Bland tesorterna vi radat upp för at dofta och titta på.

Så vacker bok.

Älskar böcker i alla dessa former och uttryck. Så mycket historier, kunskap och inspiration som finns bland sidorna. Är inne i en tjock roman just nu om en ung kvinna i Korea, hon blir gravid och gifter sig med en kristen tuberkolosdrabbad präst. Pachinko, som boken heter, rör sog mellan trånga gatumarknader, Japans toppuniversitet och den undre världen pachinkohallar, den spänner över fyra generationer av starka kvinnor och män. Väldigt spännande att ta sig igenom denna.

Pachinko är ett japanskt automatspel som liknar flipperspel och förekommer i Japan.
Man lär sig himla mycket av att läsa böcker. Tur för mig som hoppade av skolan efter nian…

Ok, tillbaka till Klco nu. Jag fick tag på en gammal våg som passar in perfekt på bordet här.

Just denna dag hade jag på mig blusen Mildred. Den har varit så poppis så den faktiskt sålt slut i vissa storlekar och färger. Roligt! Vi har ju inte ens haft öppet en månad än…
Men den kommer i en ny variant så håll ögonen öppna. Vi har gjort en mindre kollektion med linne som innehåller en blus, en skjorta, en klänning, handdukar, servetter och förkläde. Jag vill att detta ska vara plagg som får leva kvar i garderoben och på kroppen länge – där plaggen används om och om igen, överlämnas till familj, vänner och till och med till kommande generationer. Lin och linneproduktion är dessutom snällare mot miljön än till exempel bomull.

Vi har skrivit om hur man bäst tar hand om sitt linne här och vi packar öven med samma information i varje order.

Keramiken har sålt bra och verkar poppis – det är roligt. Kul att man kan köpa en vacker mugg och en tekanna tillsammans med sitt favoritsort av te. När jag fotade den här så tänkte jag på att det var märkligt att jag inte packat ner några sådana i ordrarna – och då såg jag, jag hade inte hunnit få in skålen i webshopen än. Den är perfekt för min yoghurt på morgonen och även till några nävar nötter så jag ska snabba mig får in den.  Så fin ju!

Så här ser det ut på en annan tehylla – här kan man brygga sig sin egen kopp och det finns alltid något hembakat i det gröna glasskåpet till vänster i bild.

Det här gröna skåpet är dock min favorit. Inhandlat på auktion och sedan målat av svärmor. Många undrar efter färgen och ska jag vara helt ärlig så tror jag folk nördar ner sig och nojar alldeles för mycket i detta med färgval. Häromdagen fick jag frågan om min klocka med detaljer av roséguld kunde passa till mina guldringar. Hade inte ens tänkt på det – att det inte skulle matcha.
Jag blandar allt – gammalt, nytt, färger, former och mycket mer. Tänker att människor sätter upp begränsningar i sin egna hjärna som inte ens behöver finnas. Testa att blanda, våga misslyckas och lek dig fram i både inredning och kläder.

Om färgen. Jag googlade typ” Anna Kubel eller Emily Slotte grönt skåp” i butiken då jag skulle köpa min burk och fick då upp något som passade. Det blev bra.

Via Katrin Bååth kom jag i kontakt med Bertazzoni som har galet fina spisar och kylskåp.

Både Katrin och jag är återförsäljare till dessa snygga och vill ni komma in och titta så är det bara att klämma och känna. Mycket bra grejer och jag är mycket nöjd med hur köket utformades.
Vi fick ju göra en speciallösning helt klart. Eftersom bänkskivan är över fem meter lång och väldigt djup. Den har stått i L:A Brukets lokal en gång i tiden och användts då kunder provat tvålar. Vi har liksom fått bygga ut spisen med en del bakom och likaså med fläkten.

Här ser du hur lång betongbänken är och du ser också den nedsänkta porslinshon. Vi valde en storköksblandare för vi tyckte det passade in bäst i den här industrilokalen.

Kylskåp med två frysboxar. Rymligt och bra.  En stor växt gör mycket för miljön och den får hjälp av våra takfönster som ger bra belysning över köket.

Nu står jag i slutet av KLco lokal i anslutning till We are Laja som hyr in sig hos mig. Lokalen är stor – den är på 280 m2 och här skapar vi massa roligt.
Vår workshop med att växtfärga tyg blev snabbt fullbokad och vi har mycket roliga saker på gång till sensommar och höst. Kolla hela utbudet här – ska skriva mer om detta givetvis.

Åh – jösses vad jag har mycket att skriva om och visa. Ni har ju inte fått ta del av fotograferingen med Linnea Henriksson än heller ju…

Vårt bokbord har precis blivit påfyllt och jag är så glad över att böckerna säljer så bra. Kul!
Ska bjuda hit tjejerna från Livsjournalen till hösten tänker jag.  Och My Feldt och Sofia på Mokkasin såklart. Thess som har skrivit “Växtbasarat” har workshop här den 6 september förresten.

Så det var lite om hur det ser ut och vad det är vi skapar hos Klco. Ni är varmt välkomna – vi har öppet 14-18 på onsdagar och 10-14 på  lördagar. Öppet på webben dygnet runt såklart och här följer du oss lätt på Instagram @klco.se

Här finner du oss på Facebook.

Önskar er en fin vecka nu.

Kommentarer till “En rundtur hos Klco och tankar kring inredning

 1. Jag älskar att läsa bloggar när de väl fångat mitt intresse. Jag faller inte för dussinkrogar utan de måste vara originella på något sätt, kännas äkta. Din blogg är ljuvlig. Mycket bilder och fångande språk. Jag tror också att de bloggarna kommer överleva för att de har sin egen skara läsare och de försvinner inte i mängden.
  Tack för fina bilder i inlägget 🌸

 2. Hoppas verkligen att jag vid tillfälle kan besöka din butik, ser så fint ut!

  En fråga om dina teer, är de ekologiska? ☀️

 3. Otroligt fint! Du har verkligen talang för att få till det mysigt, hemtrevligt, unikt och inspirerande! Helst skulle jag bara vilja flytta in i lokalen. Bra jobbat! Jag ska försöka planera in ett besök i sommar, vill gärna uppleva butiken live.

 4. Inte så förunderligt att nästan 100% är svenska följare också när du skriver på svenska. Svenska är ett fint språk, men ingen världssprak direkt 😉

  1. Som du säkert vet så finns det en translate-funktion på Instagram som gör att du kan översätta språket . Så förstår du inte svenska så är det inga problem. Jag följer flera franska konton och använder detta.

   På mitt andra konto har jag 60% svenska följare och har alltid skrivit på svenska och det gäller även många kollegor till mig.

   Tack för din analys 😉

 5. WOW sikket flot flot lokale. Desværre bor jeg i Århus, Danmark.
  Men jeg kommer til Varberg og kigger ind på Brukstorvet til næste år hvis altså det er ok pga coronavirussen.
  Du/ I er en utrolig inspiration for mig!

 6. Vilken fin runda i din upplevelse/diverse-handel👍Vi ses imon em💛Jag vill låna boken du läser….ställer mig i kö🙋‍♀️

 7. Hur är det att vara nykomling i Varberg? Har ingen koppling dit, men inser att jag inte kommer ha råd med hus i Göteborg där jag bor idag, och längtar till lugn och ro men ändå ha folk rätt nära. Finns det bra mötesplatser för nya vänskaper? Är 30 år ung kvinna 🙂 tack för en så trevlig blogg!

  1. Jag tror det beror lite på vad man är för människotyp . Jag har hört om flera som flyttat hit och har inga problem med att koma in i sammanhang socialt medans andra har känt sig ensamma. Välkommen till Varberg

Kommentarer stängda