Det går framåt i renoveringen för FGL Store. Fasaden är nu murad där det en gång var en stor garageport och vi väntar på fönsterparti och dörr.

Inne i vårt kök har taket öppnats upp och ett underbart ljusinsläpp kikar in där uppe. Ser fram emot då fönsterpartiet är på plats och släpper ännu mer dagsljus. Köket är beställt och kommer om någon månad. Matbordet ska vi göra själva och resten av inredningen kommer vara vintage-fynd.

Vi har köpt ett gäng tunga mörka skåp för att väga upp industrikänslan i lokalen.

Och ett gäng gamla ramar för att bygga en fin tavelvägg.

Kunde inte motstå att köpa ett schackspel att ha vid vår nya soffgrupp. Det ska vara mysigt och välkomnande i vår butik tycker jag. Visst kan man slå sig ner med en kopp kaffe en stund och fundera på om det är en  klänning eller kjol man ska bära hem…

Den här får vara kvar. Vi får byta till en trevligare kran bara och ställa ett litet bord med glas på till alla törstiga gäster.

I lokalen finns en svetshörna. Vi tycker den är fin och kommer bygga upp ett provrum i detta hörn. Blir super tror vi.

Trapporna ska målas svarta och golv samt tegelväggar ska behandlas med någon slags fix så de inte dammar.

hmmm… Det är många beslut som ska tas. Mir tänker och noterar viktigheter.

Den gamla ytterdörren fick byta plats och bli dörr till vår nya toalett där väggarna bara ska strykas med ett lager färg för att behålla trämönstret.

Vi har funnit massa inspiration hos vår granne Verket. Och där äter vi lunch var och vareviga dag och smider storslagna samarbetsplaner med ägaren Mattias.

Vi kommer också ta fram en egen färg för lokalen. Så kul!
Krickelins dimblå fins ju redan och nu är det alltså dags för en ny kulör.

Man måste testa sig fram. Ska du själv måla där hemma och är på jakt efter den “perfekta kulörkoden” måste du ta del av Fridas klokheter inom ämnet först. Väldigt pedagogiskt och bra information om kulörer.

Ingen är förvånad över att vår kulör kommer gå i dessa toner kan jag tro…?

Vi hade verkligen ingen bra klädsel för att måla men vi båda är så vansinnigt otåliga. Den ena är silkes-matt och den andra extra matt.

Titta vad bra kulören lyfts mot det bruna skåpet, det ruffa golvet och tegelväggen. Klokt att välja en kall färg och inte alls (som en del föreslog på Instagram) lyfta någon kulör från tegelväggen. Det är kontrasterna vi vill åt.

Och mina kläder. De får vi inte glömma här bland all renovering.
Siktet var nog egentligen inställt på detta sjukt snygga set, men eftersom min klädbudget för sensommaren redan var nådd så valde jag den här röda kjolen från HM som ett litet substitut. Jättefin ju!
Egentligen förespråkar jag att man ska spara och köpa det man egentligen vill ha och hoppa över spontanköp.
Men den här gången gick fasiken inte. 😉

Ha det fint nu.