Att ta sig upp till de svenska fjällen under semestern eller en långhelg under sensommar/höst är något jag varmt rekomenderar. Jag åkte hit igår och passade på att förebereda ett litet inlägg om vår förra trip hit innan jag satte mig i bilen.

Min man och hans bror köpte en stuga här uppe för något år sedan ihop med deras föräldrar. Jag var verkligen inte positivt inställd ska jag säga. Jag ville hellre åka och sola, bada och äta god mat…
Jobbigt med kyla, blöta kläder, gnälliga och trötta ungar i en liten stuga tänkte jag. Lång tur i bilen också.

Men det visade sig vara det bästa som kunde hända familjen. Oavsett årstid så sänker jag alltid axlarna på detta ställe, barnen kopplar ner sig från allt digitalt, alla rör sig om dagarna och man är i den vackra naturen och känner sig lyckligare än någonsin. Jag har dessutom funnit längskidor som min grej i spåret utanför stugan och behöver inte sitta ihop med familjen hela dagarna i backen.

Alla får verkligen sitt.
På kvällarna är man härligt trött, bastar, äter gott och spelar spel. Enkelt och härligt.

Men nu är det sommar. Och lika härligt!
Man svimmar så vackert faktiskt. Knappt något folk heller och det har faktiskt varit riktigt skönt att åka från Varberg som har varit mitt inne i högsäsong med fullt av turister i staden.

Jag har plockat mängder av blåbär såklart.

Två dagar tog vi liften upp på toppen i Lindvallen med cyklar. Det finns också Downhill- cyklar att hyra med skydd och allt. Igor tyckte det var lite brant att cykla ner så andra dagen bestämde vi oss för att plocka hjortron istället och promenera ner. Vi passade på att äta gulasch på restaurangens uteservering på toppen med magisk utsikt.

Man kan plocka de röda också. Nästan lättast faktiskt för de mogna är så mjuka.
Du lägger de omogna på en bricka och låter de stå något dygn tills de mognar bara.. Jag fick med mig mängder hem till västkusten och har ätit nästan varje dag sedan förra resan.
Denna helg ska jag plocka ännu mer. Så gott!
Tänkte kanske börja äta den här goda frukosten under augusti.

Det finns sjöar att fiska i. Man köper ett fiskekort och åker iväg med en korg med fika och hoppas att man kan få ihop till kvällens middag. Tydligen ska det vara väldigt gott att lägga regnbågslax, lite smör, salt, citron och purjolök i lite folie ovanför den öppna elden. Vi har inte haft så stor fiskelycka så jag vet inget om det..hahahaha.

Igor plurrade. Tur jag hade mina röda shorts med i ryggsäcken.

Det absolut smartaste vi gjort i matväg är att sätta i våffeljärnet i lång förlängningsladd och baka våfflor vid vår öppna eld vid stugan. Funkar till frukost, lunch och kvällsmat enligt mig.

Man varierar topping bara. Här är det löjrom och creme fraîche.

Och här är det grädde och nyplockade bär.

En dag tog vi oss till Falufjällets Nationalpark.

En lagom hajk med hund och barn. Man kan dock inte ha med sig barnvagn här utan man får ta barnet i sele.

Vi skulle besöka Sveriges största vattenfall, Njupeskärs Vattenfall.

Så mäktigt!

Denna helg ska vi bada i sjön, plocka bär, promenera upp på kalfjället, bada på Experium, ta liften upp på fjället för lunch och utmana varandra i “Finns i sjön”.

Alla middagar äter vi här ute vid eldstaden.

Önskar dig en riktigt fin helg.