Har världens lugnaste helg full av återhämtning och tid med min familj. Vi bara kollar serier, dricker te, äter gott och vilar. Alla har varit lite sjuka från och till i veckan och jag har något utmanande som väntar mig kommande. Behövde verkligen ladda batterierna. Vi har kollat färdigt på Monsters på Netflix – vad tyckte ni?
Blir så illa berörd. Såklart. Jag tycker det är bra att ett så stigmatiserat ämne filmatiseras och tas upp i media – förhoppningvis vågar fler berätta om de upplever eller har upplevt liknande övergrepp.

Igår såg jag en reel där det bakades en socker- och glutenfri kladdkaka på bara tre ingredienser. Fyra om man ville hacka mörk choklad och lägga i. Jag letade i skåpen och fann allt, satte ugnen på 175 grader och vispade ihop.

Jag rekommenderar alla att göra dubbel sats mot vad jag gjorde så gör så här:

1. Jag mosade två bananer
2. Tillsätte 1dl jordsnötssmör
3. Rörde ner 0,5dl kakao
4. Hackade grovt en halv mörk chokladkaka

Här var egentligen instruktionen att lägga allt en en form klädd i bakplåtspapper och sätta in i ugn. Men jag smakade och saknade en del ingredienser….

5. Jag tillsatte därför 1 msk honung, en näve valnötter och en nypa flingsalt.
6.Sådär, dags att ställa in i ugnen i 20 minuter.

Resultatet blev en krämig kladdkaka med mycket chokladsmak. Den här ska jag absolut göra igen!

7. Jag vispade sojagrädde att ha till kakan.
Otroligt gott och fick högt betyg av resten av familjen också. Serverade kladdkakan ljummen i dessertskålar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Superenkel socker- & glutenfri kladdkaka med valnötter