Jag sitter i soffan under tidiga morgnar. Med datorn i knät och två koppar kaffe. Det är den perfekta bloggstunden egentligen – tanken är fri och skarp, det är tyst och en rofylldehet sprider sig i kroppen. Hela veckan har jag arbetat med bilder och texter istället, måndag till fredag har jag dragit i högdagar, kontraster och färger för att nå i mål till helgen. Solen går upp bakom ryggen och det är dags att väcka familjen.

Längtar till det där morgonbadet vid bryggan.  Det är alldeles ljummet i vattnet nu och kristallklart om morgonen. Turisterna har åkt. hem och många har börjat jobba – jag har valt bort bryggan det sista för jag uppskattar inte att dela morgonbadet med andra. Har valt en annan plats – här är jag alldeles själv och jag kan ligga viktlös i havets öppna famn länge. Dyka ner bland sågtång och sudare, flyta stilla och ta stora simtag. Inget är ljuvligare än denna stund om morgonen.

Augusti belönar mig med högsommarvärme och jag älskar det. Trädgården kippar efter andan och torkar ihop som ett fnöske men en ro letar sig in hos mig när andra går tillbaka till vardagsrutiner och jag finner stunder med leran igen.

Jag kavlar och pillar ihop små fat med blommor på. När jag skröjbränt ska jag måla dem i olika kulörer innan jag glaserar. Det är ett test – jag vet faktiskt inte hur man gör men jag testar mig fram.

Det är zucchiniblad, blomstermorot och tagetes. Jag klipper av och kavlar in. Ett rofyllt och skönt avbrott från datorn.

Jag har köpt genomskinlig glasering och använder porslinslera. Gar också en liten målarbox med olika kulörer som jag ser farm emot att använda under glaseringen.

Sen gör jag lunch. Det blir pannkakor på ägg, banan och zucchini. Toppar med nötsmör, flingsalt, hallon och kanderade valnötter. Sen blir det bad igen. Det är det finaste med mitt jobb – jag bestämmer själv när och hur det ska göras och lera, bad och steka pannkakor ingår absolut i mina arbetsuppgifter i augusti.

Vad tror ni om de här tallrikarna? Får jag ihop till en egen servis kanske?

 

Kommentarer till “Tillbaks till leran

  1. Hej!
    Jag sökte på Subbe fyr och kom in här hos dig på en sida från 2019, där du börjat med drönare. Min fråga är om du fortfarande ha fotografiet på fyren kvar?
    Jag hade väldigt gärna velat köpa en kopia av det och förstora upp det då platsen betyder mycket.

Kommentarer stängda