Här – klockan sent en söndag kväll i mitten av augusti. Då magen är varm och armarna värker gott efter ett långt arbetspass med kameran i högsta hugg.

Vi drog ut till Tvååker för att fota vår senaste kollektion. Det var jag och två modeller – Camilla och Nütie. Vilken kväll vi fick!
Men vi tar det från början tycker jag.

Jag var tidig till jobbet för att förbereda rekvisita, snacks och mackor att fylla magarna med, blommor, teknik och alla linneplagg som skulle med.

Ni som känner till Varberg är nog familjära med denna plats. Jag hade fått lov att fota på min väns ställe, Strömma Farmlodge i Tvååker.
Här kommer förövrigt Farmers Market äga rum sista helgen i augusti och det får ni verkligen inte missa.

Vi byggde upp vårt illa fotoläger och tjejerna satte på sig plaggen de skulle fotas i. Jag kände mig lite nervös för jag hade inte fotat Camilla tidigare – jag ville så gärna fånga hennes vackra kulörer och finna en ton i blicken som passade både henne och vårt varumärke.

Jag behövde verkligen inte vara nervös!
Detta var den första bilden vi tog och jag kände med en gång att hon passar perfekt för KLco. Vilken talang och så vacker.
Vi har under en längre tid fått in önskemål från kunder att de vill se plaggen på andra kroppsformer än small i storlek och det var då jag började leta efter ett nytt ansikte att komplettera med. Nütie, som jag brukar fota, tyckte det var jättekul att få sällskap och det blev ett fint samarbete mellan tjejerna.

Ser ni så vackert deras färger jobbar med varandra? Kontraster som förhöjer – åh, så kul det var att jobba i dessa miljöer och med dessa tjejer.

Älskar det röda håret till de här brända kulörerna. Camilla har large på byxor och medium på blusar, hon är 172 cm.

Den här klänningen är en favorit! Nütie har small och är 171 cm lång.

Ovanför Strömma Farmlodge finns ett fält av solrosor som precis börjat blomma. Vi kunde inte låta bli att stanna här och fota en serie bilder.

Solrosen är den mest tacksamma augustiblomman. Bredvid rosenskäran då såklart!

Camilla har faktiskt en alldeles egen odling av solrosor i Bua. Dessa säljer hon till förmån till Barncancerfonden och denna helg stod hon på torget och sålde nyskördade blommor. Vilket engagemang – det gillar vi!

Jag hade med mig lite blommor från min egna trädgård också – hade blandat så det blev vilt och spretigt både i  famn och i stora korgar.

Och ja, jag hade till och med fyllt en korg med äpplen innan jag lämnade min egen trädgård  – men på Strömma fann vi ännu fler äpplen. Så fint att fylla klänning eller förkläde med då man ska plocka ett in för att koka äppelmos.

Vi tog oss ut på de nyskördade ängarna också. Där stod halmbalarna på rad och solen började långsamt gå ner bakom oss.

Man älskar ju augustiljuset!

Och jag älskar verkligen att fota. Nu förtiden tar jag inte externa uppdrag så det är extra roligt när man har sparat på all sin kreativitet, energi och inspiration till sina egna uppdrag. Kolla så fint det här fotot visar ärmen på jackan. Djupet blir magiskt när man går ner så här, sänker sig i gräset och har motljus bakom.

Vad tycker ni förresten om den här? Jag stickade upp den här i våras efter en oversized idé jag hade – fin att ha ,med skärp i midjan eller bara hängande. När provet kom tyckte jag den var mindre än jag tänkt mig och jag har haft så galet mycket att göra så jag har inte följt upp. Men nu undrar jag om jag ska be min leverantör att sticka upp ett gäng – vad tycker ni? Den är i fin merinoull och kashmir och hela produktionen äger rum i Europa, precis som vanligt.

Nu ska jag slita mig från datorn och redigering och lägga resten av dagen på sol och bad. Har en riktigt bra bok jag ska sjunka ner i också. Barnen håller på att ladda om för skolstart och alla har börjat lägga sig i tid om kvällarna igen – så skönt att slippa nattsudd med tonåringarna. Det tär verkligen på sömntimmarna. Tänk vad mycket som hinner hända under ett sommarlov. Otroligt faktiskt, det känns som både lillebror och mellanbror växt 15cm minst och de båda har utvecklats så mycket. Samtalen runt matborden nu är galet givande och fina. Känner mig tacksam.

Hoppas ni får en bra start på veckan – är det jobb och skola för er också så önskar jag er lycka till. Glöm inte prata med barnen om att vara inkluderande mot alla – tips är att ta en kik på Friends hemsida för att få lite stöd om hur man pratar med barn om mobbing. Även om det inte är just Ditt barn som är utsatt eller utsätter så är hen en del av helheten i klassrummet och påverkas negativt av mobbing.

Jag såg att Alex Schulman skrivit en krönika om det idag faktiskt – “Vi föräldrar vet ingenting om hur våra barn har det i skolan”

Kommentarer till “Följ med på fotografering

  1. Vilka magiskt vackra bilder. Du är så otroligt duktig med kameran. Och tjejerna passar så fint tillsammans.
    En kofta till höst och vinter låter som en bra idé.

  2. Magiska bilder!
    Och bra att ni börjat visa olika storlekar. Dock är båda modeller 170 cm +
    Jag har dragit mig för att beställa just för att jag vet att jag skulle drukna i kläderna. Sömnar, axlar, klänningar: allt skulle sitta helt fel då jag bara är 160 kortis. 160 och åt fylligare kurvigare hållet. Men jag förstår att det inte går att pleasa alla. Tråkigt då det är väldigt fina kläder men kul för alla som kan bära upp dom!

Kommentarer stängda