Jag ligger kvar i sängen även om klockan börjar närma sig åtta. Det börjar ljusna men än har inte solen gått upp. Jag har tänt levande ljus på spiselkransen och redan bryggt mig två koppar kaffe. Otroliga smärtor river i magen och påminner mig hur det var i början då jag födde mina pojkar. Det går över snart tänker jag och letar febrilt i skåpen efter paracetamol. Söndag natt åkte vi ner. Jag är svag och packade inte ens upp min väska innan jag kröp ner mellan nytvättade krispiga linnelakan med en bok och försökte sova lite.

Min man är med och jag lyckades övertala honom att sällskapa mig med löftet om att det var okej att ta med jobbet. Det går fint såklart så han kastade sig in i timslånga videomöten medan jag vilade, tände mängder av ljus, spelade min favoritmusik, drack te och myste runt.

Det spöregnade ute men under ett uppehåll drog jag på stövlar och gick ut i trädgården för att spana in mina växter.

Hej. Vilket ras va? Är verkligen inte mitt bästa jag men ska ta nya tag idag.

Jag föll för grupptrycket och slog upp min dator också innan promenad och middag. Filer som skickas, kollektion som sätts och kvantiteter som ökas. Just nu är vi i ett skede i KLco där vi växer och inte riktigt hänger med. Jag är vis av erfarenheter kring att bygga upp ett för stort lager som är svårt att sälja ut och satsar stort men försiktigt när vi beställer antal av varje design och kulör. Denna sommar och höst har många blusar sålt slut väldigt fort och kunder blir besvikna. Försöker lista ut hur jag kan vara så tillmötesgående som möjligt kring efterfrågan men ändå inte riskera beställa för mycket. Det måste vara hållbart åt alla håll. Det är svåra tider att jobba inom retail och jag är gärna försiktig men får ju inte vara dum. Säljer en blus slut på en timme så har vi inte tagit in tillräckligt – det är ett faktum.

Detta foto tog jag vid sju. Då var det fortfarande kolsvart ute men nu när jag slår mig ner vid datorn igen vid tio så letar sig en sol fram genom molnen och jag har lagt ut kuddarna i dagbädden, vädrat gardiner och strykt dem, stekt ägg och bryggt mer te. Jag har lyssnat på den här låten flera gånger och borstat håret. Smärtan i magen är borta och på kontoret sitter min man och pratar högt om rapporter. Kanske ska jag krypa ner i sängen med en bok. Eller duscha varmt. Kanske gå ut i trädgården och dra upp ogräs ur gruset… Nej, jag ska nog hänga upp gardinerna nu förresten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Vaknar i Le Vigneron – vykort från Frankrike

 1. Vad kul att ni blir större 😀 Jag skulle också önska att ni tog in lite fler av kläderna. Jag är en sån som ser nåt fint och suger på det lite, väljer mellan olika färger och så. Då tar det oftast slut hos er. Jag har missat ett par klänningar men nån gång får jag nog till det också. Lycka till!

 2. Jag tänkte också på att kanske ha ett bassortiment, och sen ha släpp av olika kollektioner som man kan kombinera med basplaggen. Så att man kan ha flera outfits för olika tillfällen med kläder från KLco.

 3. Kan ett större standard sortiment och minska släpp var något? känns ju mer hållbart både som företag och komma bort från fast fashion tänker hos kunder🤷‍♀️

  1. Hej. Nej, det är väldigt medvetet hos oss att ha släpp ~ det ökar efterfrågan på våra produkter. Men att öka standard sortiment med baskulörer har vi försökt med flera ggr men de har ändå sålt slut fortare än vi räknat med. Vi jobbar på det 🙂

 4. Kommer nutie blusen i magnet in igen?
  Köpte en medium i butik i onsdags men upptäckte när jag kom hem att den hade ett hål i armhålan….

   1. Ja supertråkigt!
    Kontaktade butiken med en gång när jag kom hem. Så det är redan ordnat ifall en medium skulle komma in i retur. Men tänkte mer om det inte gör det, om ni kommer släppa fler av denna blus?

  1. Hej. Det är många av er som vill det men det kommer inte vara aktuellt hos oss.
   Vi kommer jobba med först till kvarn och begränsade antal för att efterfrågan ska behållas stor och att det ska kännas åtråvärt. Men vi kommer försöka bygga på ett större bas sortiment så blusarna inte ska vara helt slut stundtals. Tack för feedback