Helt galet. Nu sitter jag här på kvällskvisten igen med jobb i knät och är utan bildmaterial till dagens blogginlägg.
Kan såklart ta något från arkivet men kom på att min kund frågade om han kunde ta en bild på mig med min kamera under dagens fotografering. Strålande!
Det enda som strålar på mig idag är dock min jacka och mina röda läppar. Behöver en ledig dag. Känner mig arg och trött.

Och när det blir lite för mycket runt om så hinner jag inte planera så bra som jag borde. Saker missas. Som att ställa P-skivan på bilen som resulterar i p-böter och svara på viktiga mail och sms.
Jag hade till exempel inte kollat när mitt flyg går på torsdag och nu visar det sig att inga tåg går från Varberg så tidigt. Så nu får jag nog övernatta i Göteborg eftersom jag ändå ska jobba där imorgon och jag har inte ens hunnit tvätta det jag ska ha med mig eller fixat hundvakt.

Men glöm det nu. Allt löser sig.
Vi tar en av frågorna ni läsare gav mig istället.

Jag är en ganska ny läsare på din blogg och du inspirerar mig så mycket!
I allt du skriver, tänker och funderar.
Jag skulle vilja veta hur gör du för att varva ner?
Vad är dina topp tio tips för att varva ner och hitta sig själv då man tappat bort sig i all stress och jobb.
Med värme, Karin

Tack Karin!
För att varva ner och sakta ner på tempot så tar jag mig till havet eller ut i skogen. Helst tar jag ett dopp i havet för då släpper spänningar i kroppen av endorfinerna som sprutar runt.
Samma effekt har träning. Men då måste jag gå på ett pass där jag tar i så det bränner överallt eller springa slut på kroppen.
Då stillar jag ångest och stress. Det var två tips – åtta till då…

– vara med mina barn och lägga bort alla skärmar
– laga mat med min man,  hälla upp ett glas vin, krypa upp på köksbänken och prata om allt mellan himmel och jord (utom jobb) medan han står vid grytorna.
– boka date med mina kompisar Lisa och Jennie, de är mina lyckopiller.
– ha spa med Igor.
– försvinna in i en bok (fast jag kan inte läsa när jag är stressad..) försvinna in i en serie får det bli istället.
– städa. Dammsuga och plocka i ordning är min bästa terapi.
– jobba i trädgården.
– flytta runt på saker här hemma.

Ibland säger folk åt mig att vila när jag är stressad. Av välmening såklart. Men, Vila är det sista jag kan göra när jag mår dåligt – går jag och lägger mig så försvinner jag ner i ett stort svart mörker.
Men träning, bra mat, skratt med barn och noll skärmtid gör susen. Då kommer sömnen som ett brev på posten.

Ni kanske har lite bra tips och inspiration också för att komma ner i varv? Dela gärna med er i kommentarsfältet.
Tror jag ska ta mitt eget tips ovan och sätta på Lerins Lärlingar så jag kan komma ner i varv och somna. Mail och packning får vänta till imorgon bitti.

Kommentarer till “Tips på att komma ner i varv om man är stressad

 1. Jag hålller med, det känns bra att sysselsätta sig med något när man är stressad. Men fick ett tips av en coach en gång att göra sakerna lååångsamt och mer meditativt för att komma ner i varv. Alltså verkligen bara tänka på det man gör och sakta ner tempot. Det funkade för mig som alltid hade gasen i botten (och verkligen hade kört slut på allt bränsle) och behövde trappa ner. Efter ett tag infann sig en riktigt skön känsla i kroppen. Använder det fortfarande när jag märker att stressen tar över för mycket.

 2. Allt löser sig på nått sätt. Förändringen på bloggen med mer skrivna och reflekterande inlägg är verkligen jättebra, tack för att du delar med dig!
  Jag håller med om att vila när man är stressad känns inget bra. Tankarna tar över och man blir mer stressad. Jag vill också göra nått, gärna något fysiskt så man blir trött. Jag flyr ut till stallet och hästarna, rider en runda i skogen och mockar skit.
  Ha det bra! Kram

 3. Åh, så bra tips. Känner igen mig så mycket i dem, och så skönt med någon som också känner att det kryper när någon säger ”vila”. Om jag är i harmoni kan jag få jättemycket ut av att vila, då är det mer en njutning. Men stressa ner då hjälper nog på pricken det du skriver.

  Tack för så fina och personliga inlägg. Skulle säga att ofta är det bloggar som din som kan ge lite extra energi när man känner att stressen kryper på och kreativiteten kryper iväg. Tack för det ❤️

 4. Springa en löprunda eller ta en PW.
  Göra något med händerna som att laga mat. Gå på massage eller fotvårdsbehandling.
  Ligga i sängen och läsa för sonen.
  Prata av mig.
  Några av mina tips!

 5. Träna och städa funkar bra på mig också och sortera och skriva listor. men allra helst brukar jag behöva vara helt själv helt ostörd.

 6. Åh Kristin! Du är så klok. Tycker alltid att du lyckas med bra och genomtänkta inlägg. Gillar verkligen att få ta del av dina reflektioner. Det får mig att reflektera mer över de livsval jag gör och hur jag vill prioritera i min vardag.
  Hoppas du lyckas varva ner nu! 💙

Kommentarer stängda