Det blir många inlägg från trädgården just nu. Hoppas att det är välkommet och inspirerande för dig som läsare.
Jag har tillbringat stor del av helgen vid datorn men försökt kombinera det med familjeliv och soligt väder så gott jag kunnat.

När grannen gav mig rotskott från tre favoritrosor var jag tvungen att göra en paus såklart.

Titta vilka gulliga etiketter han skrivit åt mig.
Ispahan från 1832 – Den har underbar rosa pastellfärg och fransk parfymdoft.
Gypsy Boy – En bourbonros. Den har välvda, purpurvioletta blommor som är halvfyllda, medelstora med guldgula ståndare. Titta så vackert den blommar.
Charles de Mills – tätt fyllda, svagt välvda blommor med fyrdelade kronblad. Färgen är först karminröd med en brunaktig skiftning men övergår sedan i purpur och vinrött. Från 1700-talet.

Vilken lycka. Jag planterade två av dem vid i min rosenrabatt och en bakom växthuset. Håller tummarna för att de tar sig fint.

Jag var ensam hemma på lunchen och då blev det overnight-oat med jordgubbar som jag köpte på min morgontur med cykeln.

På kvällen blev det enklast möjliga. Räkor, levain och rosé innan Billions under stjärnhimmeln.

Idag är en typiskt effektiv måndag med listor och massa måsten som bockas av. Maj och juni alltså är maxade för många och men jag försöker ta det hela med ro och inte sparka på alla bollar. Måste ju hinna njuta massor av den vackra naturen också.

Tänkte jag skulle plantera lite olika kryddor i den här odlingslådan men hann aldrig riktigt då myntan bestämde sig för att bre ut sig ordentligt. Tur vi gillar mynta och så bra att dricka för oroliga magar.

Jag får mängder av frågor angående växthuset i kommentarer, på mail och på Instagram. Här har jag gjort ett helt inlägg om om hur det gick till när vi byggde växthuset.
Ta också del av Weronicas alltid så inspirerande inlägg om hennes växthus.

Ett varmt tips till den som blir men växthus är att leta på blocket och loppisar efter inredning. Och efter spadar, grepar och andra verktyg också faktiskt… Små gamla metallburkar passar perfekt att gömma spoltråden i.

De här gamla lådorna fann jag i min egna lilla snickarbod men liknande finns på var och varannan loppis i sommar tror jag…
Happy hunting.