Igår läste jag ut min deckare liggandes i dagbädden på terassen då solen sakta gått ner över bergen och dagen svalnade av en aning.
Nu tummar jag på en biografi av Carl larsson eller en roman från andra världskriget. Kan inte fatta hur varmt det är! Rör mig runt som en zombie och att träna är helt uteslutet. Då svimmar jag.
Kan inte en tänka en klar tanke i hettan som är här nere i södra Frankrike. Fattar att allt stänger ner för siesta en stund på dagen och varför man stänger luckor och dörrar för att hålla ute hettan från huset. Man vill bara åka till havet.

Men idag har vi bestämt oss för att vara hemma och bygga ett staket, städa och tvätta.

Vi väntar också på en leverans av väggfärg och fransmännen är minst sagt oberäkneliga – så det är bäst man håller sig hemma prick hela dagen annars är det kört.

Skohyllan har hängt med sedan huset byggdes kan jag tro. Älskar den. När vi målat köket ska jag bära upp en hylla jag tagit ner från väggen i vinkällaren och hänga upp den över vår köksö. Fint att använda det som redan finns i huset ju.

Här ska väggarna bli blå och så ska jag hänga upp hyllan till höger.

Min man och son är just nu och köper virke till tallrikshyllan som ska vara ovanför matbordet in till vänster här. Tanken är att måla in den med väggfärgen.

Idag byter jag lakan, vädrar och städar allt med podd i öronen. Har ni några tips? Jag tycker väldigt mycket om podden Hemtrevligt. Har ni förresten lyssnat på vårt senaste avsnitt där vi pratar om en mängd semestertips på västkusten?

Nu ska jag fortsätta bära upp tavlor på vinden, sätta upp hyllor och städa. Väldigt fint att ha en mellandag utan utflykter. Vardagar mitt i semestern är också sköna tycker jag – alla skrotar runt och det finns noll förväntningar. Kanske fixar vi musslor till kvällsmat och går en promenad runt byn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Vardag mitt i semestern

  1. Har just hittat en för mig ny podd som jag vill tipsa alla om; Wiser than me. Julia Louis-Drayfus samtalar med äldre (kända) kvinnor om livet. Jag som är väldigt förtjust i äldre damer tycker väldigt mycket om dessa samtal.

  2. Din blogg är en oas mitt i sommarvärmen, jag älskar dina inlägg från Frankrike, och bilderna är fantastiska, man vill vara där, känna golvet mot sina bara fötter🫶🏻

  3. Hemtrevligt, och er podd är mina favoriter att lyssna på! 🩷
    Har du provat Lundströms bokradio? Kvalitet rakt igenom, också en stark favorit