Som jag berättat i tidigare inlägg så håller vi på med lite förändringar i köket. Vi vill ha det ljust, öppet, hemtrevligt, rörigt och med mängder av växter. Kolla här på Anine Bings kök i Los Angeles. Så härligt!
Snyggt och bra med gasspis också. Någon frågade vad vi hade för gasspis, det är en Ilve.

Hos The way We Play fann jag ett väldigt härligt reportage om Matateljén i Gamla Enskede. En liten mysig restaurang som drivs av två par. Så inspirerande och så fin miljö också. Mysigt!

Jag tycker det är skoj när man använder en eller två helt otippade grejer i sin vardag för att göra inredningen ombonad. Som den här fina vattenkannan från Artilleriet till exempel. Snygg att ha framme på köksbänken alla dagar i veckan.Har verkligen fått ett rejält sug efter att laga mat och baka – kan man kalla det en nytändning kanske. Sofia Wood har alltid de bästa recepten.

Mycket böcker ska får stå på hyllorna i köket också. Den här, från My Feldt, ska få hedersplasten. Lanseras nu i maj och Linda Lomelino har fotat hela härligheten.

Tipstack till Weronica.

En stor board ska få pryda en av väggarna. Inte en med svart kritfärg som står i Mokkasins kök dock. Sofia tipsade mig om att använda en “porös board” och måla den istället. Jag vill sätta upp barnens teckningar, vykort, bilder och veckoplaneringen.

Den här vasen kanske får flytta in. Eller så kikar jag runt bland utbudet på stadens loppisar och finner mig något annan för sommarblommor som plockas ur dikesrenen. Tänk lupiner, hundkex, buskiga klöver eller ett fång doftande lila syrener från trädgården.

Fantastiska  Agnes på Cashewkitchen har inspirerat mig till tusen de senaste dagarna. Kolla ovan Steel Cut Oats med mango, passionsfrukt, hallon, blåbär, pecannötter, bipollen, jordnötssmör och grekisk yoghurt! Galet gott ju! Kolla in hela receptet.
All Steel Cut var slut i min butik i Varberg då jag handlade sist dock… Verkar vara poppis på frukostbordet.

Ett tips till från Cashewkitchen – Frasiga rårakor med tångkaviar, havrefrachie, rödlök och dill.

Rårakor är ju då helt enkelt rå riven potatis som steks till frasiga plättar. Potatisen blir förvånansvärt genomkokt efter bara några minuter i stekpannan så du behöver inte oroa dig för att det ska smaka rå potatis. Håller ihop gör de också. Jag steker mina i rapsolja men det går förstås bra att steka i smör också. För en extra mättande rätt så kan jag tipsa om att även toppa med äggröra! Otippat gott! /Agnes

 

 

Kommentarer till “Vackrast just nu – i köket

  1. Åh, så härlig inspiration! Gillar den här sortens inlägg så mycket – känns så fint att kunna klicka sig vidare till massor av olika sidor och få ännu mer att läsa.

    1. Ja, nu har det snurrat runt på ett härligt sätt i huvudet. Älskar att planera på detta sätt. kram K

  2. Hej, tack för ett härligt inspirerande inlägg! Och tack för att din inspiration, från högt till lågt, från glädje till sorg, i din blogg. Jag är imponerad av det du gör, allt du gör!!! Dina inlägg är dagens höjdpunkt! Kram Catharina

    1. Tusen tack Catharina, din kommentar betyder jättemycket för mig. kram K

  3. En sån där tavla skulle vi också haft, smart med porös board! Det skulle vi ha här hemma. Saknar att kunna hänga upp grejer på tavla/kylskåp.

Kommentarer stängda