Tre skålar på köksön – en fylls med mjölk och cornflakes, en annan med soygurt och rostade hasselnötter, den tredje med grekisk yoghurt och musli med russin. Alla får färska jordgubbar och blommor på.

Är det något de ska minnas av mig så är det mamman som alltid gjorde fina och goda frukostar, som dukade fram smör i små blommiga skålar istället för i paketet och pyntade glasen med bär, hällde över mjölken i kannor och tände ljus. Skämt å sido. Ingen bryr sig  – de tycker det är fint men skulle lika gärna kunna vara utan. Men jag gör det. Jag älskar ritualen med att göra det vackert inför en måltid och en stund tillsammans.
Och serverar jag frukost på sängen så bir det en blomma på mackan där också…
Tänker att de kanske uppskattar det då de blir vuxna själva och för vidare till sin partner och sina egna barn.

Idag är det söndag och jag landar i kroppen efter en ledig lördag. Den var så mjuk och fin och jag känner mig tacksam. Fredagens deppiga gråtattack av trötthet  i växthuset är glömd nu.
Nu står vila på schemat och resten för vänta. Jag kan inte både jobba fullt, ha semester samtidigt och vara social med middagar och därtill sköta om min trädgård.
Skräll! Det visste ju både du och jag men det är så tokigt för jag försöker alltid ändå. Man vill ju vara positiv och pepp på sommaren.

Har ni förresten också en tonåring som man måste ha koll på fram till småtimmarna när de ramlar in? Vakna föräldrar med ammande och skrikande småbarn om nätterna – släng er i väggen, tonårstiden blir man fan knäpp av…hahahaha!

Det blir alltså ingen fjärde skål med bär och blommor – den stora kommer vakna utvilad någon gång vid ett och äta lunch. Jag ska svepa mitt kaffe, dra ner till havet för ett dopp och städa min garderob med en bok i öronen.

Kommentarer till “Vakna småbarnsföräldrar – släng er i väggen!

 1. åh, kan man få checka in hemma hos dig? 🙂 här är sömnbristen total efter nio månader med en bebis (folk verkar tycka att det blir lättare och lättare ju längre tiden går, för mig är det precis tvärtom, har bara blivit tröttare och tröttare). min högsta dröm just nu är åtminstone fem timmars sammanhållen sömn. inbillar mig att om jag bara får det en enda gång inom överskådlig framtid kanske jag orkar med den där tonårstiden, haha.

 2. Frukoststunderna vill jag med att mina barn ska minnas, älskar helger med nybakat bröd och nu på sommaren när man tar ett kliv utanför tomten och plockar blåbär 😍
  Dock är man typ vaken dygnet runt för jag har både tonåringar och småbarn 😅

 3. Check på den Zzzzzzz. Har 6 åring och tonåring, så sömnbristen är total. Känns som att det enda jag vill är att sova, balanserar på gränsen mellan zombie och utmattad. Så semester planen stavas återhämtning och sömn. Tack för en fin blogg om det riktiga livet med både skimmer och smuts i hörnen ❤

 4. Känner igen mig, när det gäller tonåringar. Nu för tiden kan jag somna innan 19-åringen, som bor i uthyrningsdelen, är hemma. Men han får skicka ett sms när han är hemma, så att jag, oavsett när jag vaknar, direkt kan kolla att allt är ok. Har dock hänt att han glömt någon gång, då måste jag gå upp och kolla.
  15- och 17-åringarna väntar jag dock på…

 5. Får jag dela ett tips ? Hoppas det, för här kommer det. Apropå tonåringar som man vill ha koll på, vi kommer överens om en tid och ställer sedan ett alarm utanför sovrumsdörren, sen ska ungdomen i fråga komma hem innan det ringer och stänga av det för att vi inte ska behöva vakna i onödan. Och om planer skulle ändras, eller tunnelbanan är sen, då är det såklart ok att ringa. Tack för din fina plats.

  1. Tack! Ja, jag vet. Vi har testat olika grejer för att kunna somna innan tonåringen är hemma. Men, vi hade så olyckliga och jobbiga tonår med vår äldsta så jag kan helt enkelt inte slappna av och sova. Är typ livrädd, har ångest och vaknar hela tiden tills alla i familjen är hemma och sover.

   1. Ja, då hjälper inga ställda alarm eller kanske tips heller…. Ibland kan tiden hjälpa mot sådant, ibland inte. Och det är svårt, man (eller jag) blir lite dubbel till att de är ute och ränner, skitläskigt med allt som kan hända och samtidigt gläds man (eller jag) åt att de har kompisar som de vill vara med och att de har kul! Oavsett så hoppas jag du får sova lite snart, lätt att bli lite galen annars.

 6. Jeg tror barna uppskattar hva du gjør for dem. I går tok jeg en kveldspromenad.
  Når jeg kom hjem sto det en liten skål med popkorn i hallen, så jeg skulle se den når jeg gikk inn. En klubba med et hjerte på stod nedi. Fra min sønn (25) som bor hjemme i sommer. Han har antageligen abergers, så han er ikke den mest kjærlige personen. Men jeg har alltid gjort sånne saker for han, noe han tydligen uppskattar selv om han ofte ikke gir uttrykk for det.
  Fortsett å pynte maten og gjør trivelige saker for dem rundt deg. Det funker🧡

Kommentarer stängda