innehåller reklam för egen verksamhet

Min vän och jag jobbar med liknande saker – vi driver båda destinationer och konceptbutik med personal. Vi brukar peppa, gråta ut, ge varandra high fives och söka stöd hos varandra.
Och världsläget gör något med en som företagare just nu. Det puttrar en rädsla inom.
Men nu har vi bestämt oss för att vi kan inte älta oron över att vi befinner oss i lågkonjuktur och vara mer positiva i våra samtal – för det du matar växer tänker jag.
Ger jag en mängd energi till rädslan så tar den energi ifrån att vara kreativ och lösningsorienterad.

Under förmiddagen igår så fick jag nog över mitt eget negativa ältande. Nu får jag skärpa mig tänkte jag – detta gör inget gott.
Det var en strålande solig dag, fåglarna sjöng, alla barn mådde bra och jag hade påsklovets resa till Frankrike att se fram emot. Men ångesten som tryckte över bröstet var besinningslös. Jag hade svårt att dra ner luft i lungorna.
Jag har satsat i år med stora inköp till både butik och web och känslan av att allt bara kommer gå åt helvete pumpade i mina öron. Det är ju så här varje år – likviditeten ligger på botten och svänger sedan upp igen. Eller?

I alla fall. Jag bestämde mig för att affirmera positivitet in i mina tankar istället. Jag kan inte råda över världsläget och i en lågkonjuktur finns det en möjlighet att växa och finna nya kreativa väger. Precis som det gör i alla kriser. Jag jobbade, tränade och tog ett bad i havet. Försökte dra andetaget ända ner i magen.
Och faktiskt – det blev lite bättre.

Tror jag ska köpa ett gummiband och sätta på handleden som kan hjälpa mig. Varje gång det börjar susa i öronen av oro så ska jag smätta till med det så jag kommer ur den negativa spriralen.

Blir ni fast i oro och maler på med katastroftänk inom er kring arbete eller privatlivet ibland?

Bilderna har egentligen inte med texten att göra mer än att de är från mitt arbete. Jag är inne på mitt fjärde år med KLco och varje år utvecklas konceptet och växer sig lite större.

Även detta år har vi samarbetat med Hanna Wendelbo som gör sommarens mönster som trycks och sys upp i linnekläder.

Vilken stjärna hon är va!

Detta året har vi tagit in ett stort sortiment med mysiga grejer man kan ta med sig då man går bort på middag eller kanske köpa till sig själv som en liten guldkant på vardagen. En fin choklad, en olja till salladen, en skön ansiktsmask eller en bra bok. Älskar verkligen sortimentet i butiken och är så stolt över blandningen.
Ja, ni hör ju – det kommer gå toppen i år.
Jag har fullt förtroende för min affärsidé och mina investeringar så varför ska jag gå runt och älta. Kom igen nu!

Titta här till exempel. Under april har vi stort fokus på trädgård och säljer både dahliaknölar, trädgårdsböcker och fröer.

Befinner ni er på västkusten under påsk så ska ni veta att vi har öppet på påskafton. Varmt välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Världsläget och företagandet

 1. Shit som jeg kjenner igjen meg! Det er store innkjøp nå og angsten før butikkåpningen er STOR! Det er så tøft for så mange nå og prioriteringene ser veldig annerledes ut.
  Jeg prøver holde på yogaen som får meg til å lande. Pusteteknikker er også viktig.

  Var innom Klco i påsken og det er så FINT! Blir alltid inspirert, til og med på do😀 Så fortsett du!
  Jeg heier på deg!!

 2. Jag både tränar och försöker sova ordentligt, men det är även med små stunder tillsammans med din blogg som ger extra energi. Och dessutom nya och kloka vinklar, fortsätt med vad du gör. Vi hejar på dig!

 3. Alla har vi någon form av ångest, jag följer psykologhenrik på instagram och han kommer med flera användbara tips.
  Bla så pointarhan ut det Du nämner sov, träna, ät,drick inte för mkt alkohol eller kaffe eftersom det triggar igång ångesten.
  Var rädd om dig,

 4. Åh jag önskar jag bodde närmare din butik. Allt ser så inbjudande ut! Vem vill inte kunna strosa in och välja choklad, gott te och se och nypa i vackra saker.

  Oron har alltid varit min följeslagare. Yoga och meditation hjälper ibland men inte alltid. En period när det var extra jobbigt för min son och jag inte sov om nätterna så gjorde jag Sanna Ehdins hjärt”meditation” dvs jag tänkte på bra saker i mitt liv i ett ord och upprepade dem; la händerna på hjärtat och tänkte barn, kärlek, havet, yogan osv 🙏🏻 Det hjälpte. Det blev inte plats för något annat,

 5. Vilka vackra våriga bilder!

  Världsläget skapar oro hos mig också – som privatperson och för mitt företag. Vem kan/vill prioritera personlig träning och kostrådgivning när matpriserna stigit med 20% liksom?

  Försöker liksom Sara begränsa hur mycket jag läser nyheterna, men det är svårt. Ibland tänker jag att det är vi som skapar lågkonjunkturen genom all oro, och att det blir en självuppfyllande profetia…

  1. Och så svarar jag mig själv, eftersom jag gått runt och tänkt på det här 🙂
   När det blåser snålt är det ännu viktigare att prioritera det som verkligen är viktigt och ger glädje. Din bok om Livskraft, ett vackert fat som ger hopp eller en investering i hälsa och välmående.

 6. jag samlar oro när jag läser nyheterna, men oron släpper när jag diskuterar med branschkollegor och andra som ser lösningar och möjligheter snarare än återvändsgränder. så jag tänker att mitt sinne blir som det umgås och just nu umgås jag inte så mycket med nyheterna. jag får flashar från SR till min telefon, men jag får inte de där svarta klickrubrikerna om att allt går åt helvete. i min filterbubbla diskuteras aktuella ämnen ändå, så jag är inte bortkopplad som man kan tro. allt det där hjälper mig att hålla balansen, att se framåt och att välja att agera på förhoppningar och beslutsamhet till utveckling snarare än att agera på rädsla. för det senare blir sällan bra.

 7. Jag hoppas att din verksamhet inte kommer att lida så mycket och att det i slutändan kommer att gå bra.

  Ett tips för ångesten har jag lärt mig av en operasångare jag känner. Jag tror att det använts av ryska astronauter som ute i rymden är i en lite snäv situation när de får ångest. Man tar ett djupt andetag och sedan, utan att andas ut, dra ett snabbt kort andetag och sedan andas ut längre än andetaget tagit. Och upprepa. Det har någonting med syreupptagningen att göra också och sänker ångesten efter några andetag.

 8. Jag är frilans, och en stor skillnad mot din verksamhet är såklart att jag inte gör några stora ordrar/inköp som jag sedan måste casha in på, men en viss oro finns ändå alltid. Ekonomisk ångest drabbar mig några gånger per år, jag har lärt mig det nu. Då gäller det att logga in på banken och försöka vila i att det faktiskt finns besparingar där, för det gör det tack och lov.

  En annan jobbig känsla är den jag hade inatt och som höll mig vaken: att jag är så FRUKTANSVÄRT taggad på ett nytt projekt jag vill dra igång, jag ligger och planerar och tänker och längtar, men vet att jag inte har tid att gå in i det på flera månader. Allt jag måste göra fram till dess känns såååå tråkigt och meningslöst och jag slarvar mig genom dagarna. Så otroligt onödigt att ligga sömnlös över att vara peppad på något, förstår inte hur hjärnan funkar ibland 🙁

 9. Åh, vad jag kan känna igen mig då jag också driver ett företag/webshop…men jag vänder det fort (yoga/meditation) till att gå in i mitt skapande där jag hittar min positiva energi fort.

 10. Hej, har provat tapping tack vare min underbara yogalärare. Det är framtaget efter inbördeskriget i Rwanda för att kunna hjälpa många med att bryta tankar, är gratis & är lätt att göra på egen hand. Kan användas vid olika tillfällen i livet då tankar ska brytas.

  Lyckas inte skicka länken här ☺️ men den heter Self help for trauma och finns i app store. Rekommenderar att prova det💚

 11. Håller tummarna att oron minskar och världsläget förbättras! Verkar vara en jättefin butik som du har. All lycka till, tack för bloggen (blir ibland överväldigad över vilken lyx det är att gratis få in på massa sidor och få läsa vad folk skriver och se alla fina bilder).