Vi säljer huset i södra Frankrike. Eller?

Jo, det är faktiskt sant. Eller vi kollar i alla fall runt sedan juni i år efter ett större ställe där barnen kan få var sitt rum. Vi stressar inte på något eftersom vi trivs jättebra såklart men för att komma vidare i processen så tog vi därför dit en mäklare som skulle kunna ta på sig uppdraget att sälja och jag fotade också lite bilder som kan användas vid försäljning.
Känner ni er sugna?

Huset är perfekt för ett par eller en liten familj – alldeles lagom stort och i princip inget jobb alls med att flytta in. När vi kollar runt bland objekten här nere så är det så mycket jobb och renoveringsbehov att göra med fastigheterna som är till salu och det kan ju vara lite meckigt när man kanske både har arbete och liv hemma i Sverige också. Tro mig – det har varit både upp och ner att renovera i Frankrike när man inte är på plats själv.

Vi har fixat allt så det är bara att flytta rakt in och leva härligt liv i den lilla byn. Bara det gör ju det väldigt smidigt att ta över tänker jag. Ska jag visa er runt?

Nu tog jag inte några bilder i källaren tyvärr men här ser ni porten in i den. Källaren är rymlig och det får plats att köra in en mindre bil. Här har vi tvättmaskin och så finns det ett rum för förvaring av det man inte vill ha uppe i huset – verktyg, städgrejer, vinkällare, sopsortering…

Entrén är åt detta håll mot ett litet torg där både vinbar och fantastisk restaurang ligger. Bageriet ligger nerför backen 50 meter och en liten grönsaksbutik och en kyrka från  14-1500 tal är några av våra närmsta grannar.

Genom ytterdörren kliver man in på första våningen där vi har kök och matplats. Ett mysigt rum som håller sig sval om sommaren när det är så himla hett – solen står inte på här och det är ett smart stenhus som är byggt för att skydda från den heta solen. Här har vi målat med kalkfärg både väggar och tak och lagt microcement på golvet. Byta lister står på vår to do men det är så svårt att få tag på i Frankrike.

Här ser du hur trappen leder upp till nästa våning. Huset är förstärkt för att få mer stöd. Det tillhör ett av de äldre byggnaderna i byn.

Men innan vi tar oss upp på andra våning vill jag visa er matplats och kök. Alla möbler har vi köpt på marknader runt om vår by och hyllan till vänster fixade vi av förra kökets överskåp.

Detta är kökets del – vi har kaklat in en del av väggen och även köksbänken. Det är alldeles lagom  med kyl, frys och gasolspis.

Jag älskar vårt kök så mycket – inget slår att gå ner för den rosa stentrappan, tända några levande ljus, sätta på mjuk musik och brygga dagens första kopp kaffe.

Att se morgonsolen stiga utanför denna balkong  med kaffet i hand är magi.

Små mysiga hörn i huset.

Vi tar oss upp från trappan i köket och till andra våning.

Här har vi vårt sovrum. Älskar verkligen golvet här.

Vi har målat väggar och tak med kalkfärg och köpt möbler på marknader runt om där vi bor.

Till sovrummet hör en liten balkong och här sitter vi alltid och tar ett glas kallt innan vi går till restaurangen som ligger bara några meter från vår port. Här är det kvällssol och det är så mysigt.

På denna våning ligger även ett rymligt badrum med både badkar och dusch.

Relativt nyrenoverat och riktigt fint faktiskt.

Badkar är ju ett stort plus såklart – när jag var här hela oktober 2021 så badade jag jättemycket.

Nu tar vi oss upp till nästa våning tycker jag.

Överst har vi ett rum med två sängar. Dessa sängar fungerar också som soffor och rummet kan användas som allrum.

Rummet gränsar ut till vår takterass som har två utvägar.

Här har vi både matplats, viloplats och utkiksplats. Här svävar tornseglare, falkar och duvor över taken och man får en närmast religös känsla då man står och blickar ut över vinfält, taknockar och fåglar som svävar över dem.

Dörrarna står givetvis öppna jämt men inte om det är för varmt. Då försöker vi stänga värmen ute.

Denna plats är som balsam för själen.

Ja, här är utsikten.  När prospektet är uppe hos en mäklare kommer jag meddela er. Just nu letar vi med ljus och lykta efter något större i områden vi uppskattar  – men som sagt, vi har inte bråttom. Vi trivs riktigt bra som ni säkert förstår.

Drömmer ni om ett boende i Frankrike?

Kommentarer till “Vi säljer huset i Frankrike

 1. Magiskt hemtrevligt på ett mysigt vis som inte går att sätta fingret på. Där skulle jag kunna tänka mig att hänga 😍 Hur ofta har ni åkt ner under den tid ni ägt detta hus? Hur är grannskapet och grannarna? Smidigaste vägen dit från Sthlm? Vad har ni tänkt er för pris?

 2. Ser helt magiskt ut, som en dröm. Kan inte sluta titta på bilderna. Du är så otroligt duktig på att inreda. Önskar jag var hälften så bra och kreativ.
  Om jag kunde, så skulle jag slå till på en gång, men har ingen möjlighet till det.
  Ska bli kul att följa er fortsätta resa mot ett nytt boende så småningom.

 3. Är just nu i en by nära Beziers och kollar läget. Vi är här för att titta på olika byar och boenden. Hyr en jättefin lägenhet som är i två plan. Verkar som många boenden är på flera våningar.
  Vi blev sjuka när vi kommit och har legat inne och vilat några dagar. Den tiden har också fått mig att tänka till om vi verkligen vill bo här eller inte.
  Tänker nu att det är perfekt att semestra här men hemma är verkligen hemma. Så inget eget boende men gärna hyra andras fina ställen.
  Tänk vad lite influensa kan göra!

 4. Ser jättefint ut. Ett tillfälle för någon lycklig👌🏼.. Hade varit intresserad själv om vi inte redan haft vårt ställe utomlands.
  Lycka till med allt❣️

 5. När vi letade för 11 år sedan var det ett litet byhus med en takterrass eller liten courtyard vi var ute efter. Istället föll vi för ett stort vinbondehus med en ännu större trädgård och slog till som på en impuls. Vi har inte för en sekund ångrat det, trots att det kräver en hel del, men få saker gör mig lyckligare än att samla vänner, de vuxna barnen och numera en hoper barnbarn.
  Du kommer att skapa magi även i det nya huset, med plats för alla att tumla runt – lycka till med både försäljning och husletande!

 6. Åh! Önskar vi hade pengarna, modet och lite mer crazyness! 😅😜 lycka till med att hitta nytt. Följer er ivrigt. ☺️

 7. så fint och mysigt, synd att ni måste sälja huset (och synd att jag inte har råd – är så sugen på att vistas i frankrike…)

  1. Åh tack – nej, vi måste inte sälja huset men hittar vi något som är rymligare och passar oss bättre så kommer vi sälja det. Men vi har ingen stress, vi trivs jättebra.

 8. Vi funderar …. Låter så underbart att ha ett litet paradis att åka till!
  Åker ner en vecka i Oktober för att känna in känslan ordentligt – sen får vi se vart det barkar hän ☺️

  1. Spännande o smart o runt o kolla byar,orter o vad man vill ha.
   Jag tänkte först ett byhus i Provence,men det slutade med en lägenhet med havsutsikt o nära flygplats.Magkänslan o lite förnuft…
   Hälsningar fr Cannes

Kommentarer stängda