Hej, hur är det med er?

Nu är det bara två dagar kvar till vi ska diskutera boken Otämjbar  av Glennon Doyle i vår bokcirkel. Hoppas ni gillade den lika mycket som jag!
Jag har två förslag på nya böcker som vi ska ta tag i. Vad tror ni om dessa?

Dagarna, dagarna, dagarna –  av Tone Schunnessons
Bibbs ska precis fylla trettionio år. Samtidigt finns det andra som fyller tjugosex eller nitton. Trots att Bibbs saknar talang har hon varit känd ett tag, men det enkla livet håller på att glida henne ur händerna. Och hela tiden kommer det oväntade utgifter. Som hyran. Den fasta punkten har varit Baby, och Bibbs kan inte att förlåta sig själv för att hon missade att han ville göra slut. När han lämnar Bibbs ställs hon dessutom inför ett ultimatum: om hon vill ha kvar lägenheten måste hon betala 100 000 kronor, inom en vecka. Det är pengar hon inte har. För tio år sedan hade hon kunnat skaffa fram dem lätt. Nu tvingas Bibbs fatta extrema beslut där lögnerna till sist blir det enda med uns av sanning.

Den sista migrationen – av Charlotte McConaghy
“Franny Stone har tillbringat hela livet vid havet, driven av kärleken till fåglarna som svävar ovanför. Men när klimatförändringarna medför att alla vilda djur börjar dö ut i fruktansvärd hastighet börjar även hennes älskade fåglar att försvinna.
På Grönland hittar hon den sista flocken silvertärnor, som migrerar längre än något annat djur, och hon bestämmer sig för att följa dem till deras slutmål på Antarktis. Hon lyckas komma ombord på Saghani, en av världens sista fiskebåtar, och tillsammans ger de sig ut på en farofylld färd över havet.
Men Franny bär på ett mörkt förflutet. Ett förflutet kantat av förluster fram till den fruktansvärda incident som tvingade henne till denna sista migration. Medan Saghani följer silvertärnorna i skyn avslöjas Frannys hemligheter bit för bit och hon inser att det hon har försökt fly ifrån under hela sitt liv slutligen har hunnit ikapp henne.”

Detta ska tydligen vara en bok för alla som gillade Där kräftorna sjunger, Binas historia och Blå.

Älskade de första två men har inte slagit upp Blå än, den ligger och väntar på mig i bokhyllan. Ska vi ha den som förslag också? Vilken är ni sugen på?

Blå – av Maja Lund
“Romanen Blå utspelar sig liksom Binas historia under flera tidsplan, det första är året som har gått:
2017: Signe är snart sjuttio, men skräms inte av havet. Hon seglar ensam bort från sin barndomsbygd i Norge för att konfrontera mannen som hon en gång älskade. Det är bara hon, båten som heter “Blå” och en märklig last.
2041: David tycker att han är för ung för att vara far, ändå har han blivit ensam med sin lilla dotter. De två är på flykt genom ett Sydeuropa som är drabbat av torka, där nord står mot syd, och där vattnet inte längre räcker till oss alla. Allt förändras den dag då de upptäcker en segelbåt i en övergiven trädgård långt inne i landet.”

 

Nu väljer vi mellan:
Dagarna, dagarna dagarna
Den sista migrationen 
Blå

 

Kommentarer till “Vilken bok ska vi välja?

 1. Jag skulle gärna läsa boken blå med er. Lyssnade mig igenom otämjbar och ska kolla om blå också finns som ljudbok.

 2. För mig spelar det ingen roll, alla tre verkade bra och jag kommer förmodligen läsa dem ändå 😉
  Jag läste förr, varje vår, En fest för livet av Ernest Hemingway. Den har utgivits i en ny upplaga i Sverige och är den första sen 70-talet. Språket är inte riktigt samma som men det är synonymer mest. Jag la ner den nya och tog upp den gamla för jag kunde inte riktigt acceptera att det nu stod tjejen istället för flickan. Men för den som inte är insatt i hur Hemingway skriver så spelar det ju givetvis ingen roll, jag kan ju boken men läser/lär nåt nytt varje gång jag läser den ändå. 🙂 Den handlar om hans år i Paris under 1920-talet, innan han slog igenom, och gavs ut först efter hans död. Själv har jag fortfarande inte kommit iväg till Paris när körsbärsträden står i blom och inte lär det bli i år heller men nästa år kanske.

 3. Två böcker jag rekommenderar (för att det ska finnas mer att välja på) är:
  100 omistliga ting av Lucy Dillon
  Niceville av Kathryn Stockett.

 4. Vilken trio, Kräftorna, Binas historia och Blå!
  Gillade alla tre så mycket!!
  Binas historia har jag i pocket och har haft på utlåning till alla möjliga. Senast till en så gullig äldre herre som tränar på mitt gym som har egen biodling. Nu köper jag superfin honung av honom🙏☀️
  Det ska tydligen komma en ny bok, den tredje i serien av Maja Lund snart. Spännande!

 5. Den sista migrationen eller Blå är jag nyfiken på. Har läst Där kräftorna sjunger och gillade den verkligen.
  /Anna-Lena

Kommentarer stängda