Inspiration – presenteras i betalt samarbete med Blomsterlandet

Växter är bland det bästa jag vet –  det känner ni ju alla till såklart.

Då förstår ni säkert hur glad jag är över att ha äran att jobba med Blomsterlandet under slutet av 2020 och under kommande år – wow, jag är så glad och tacksam över roligt jobb.

Jag tog mig upp till mitt lokala Blomsterland här i Varberg för att skapa lite vinterfint med julblommor hemma hos mig – både ute och inne. Jag är ganska tidigt ute och hade redan innan jag gick innanför dörrarna bestämt mig för klassiskt grönt och vitt så det ska kunna vara fint genom hela december och en bit in i januari.

Här mötte jag upp Jeanette och fick fantastisk hjälp med att välja en vacker blandning att smycka min entré med och jag passade samtidigt på att ställa lite frågor.

Hon berättade att både julrosorna och hyacinterna jag valt ut kom från Frillesås utanför Varberg och att de försöker köpa in så mycket lokalt odlat som möjligt och det känns bra såklart. Julrosorna kan man placera ut i rabatten efter tiden i kruka för den är perenn.
Hyacinterna kommer inte slå ut eftersom de står ute i kylan men de är väldigt vackra när de är knoppiga tycker jag – har man allergiker hemma så är det toppen att man kan njuta av denna växt på balkong eller entrétrapp istället för inne.

Till detta valde vi ut olika barrväxter – två klassiska små granar i olika storlekar, en sockertoppsgran och en lite modernare variant av ceder. Två färdigbundna kransar till dörren fick också följa med.

Vill man binda själv så finns både stommar, verktyg och buntar med vintergrönt hos Blomsterlandet. Kanske att man inte går på så många workshops i år – men jag rekommenderar er alla i så fall att kolla på lite tuturials på youtube och ha en liten skaparverkstad med familjen där hemma.

Ok, nu är vi hemma på trappen. Redo att plantera.
Jeanette rekommenderade lecakulor i botten och sen yrkesodlarjord att plantera i.
Jag hade köpt svarta korgar som skulle passa ytterdörren och mina andra krukor här, jag tryckte hål i plastskyddet med tummen så vatten skulle kunna rinna igenom.

Så där, dags att fylla med jord och växter.

Så himla fint! Älskar att jag tog i, ju mer desto härligare – blandade växter, former och storlekar.

Namnet julros är modernt och började användas kring förra sekelskiftet, men det vetenskapliga namnet är Helleborus niger.
Niger betyder svart, det syftar på de svarta rötterna som julros har.

När du planterar julros så bör jorden vara lucker och näringsrik. Den ska helst vara fuktig men väldränerad för växten trivs inte i stående väta.

Vad tycker ni? Får se hur länge granriset får ligga kvar på trappen – bor på västkusten och vindarna tar verkligen tag här.
Se så fint det blev med kransarna på dörren – jag valde ett tunt gyllene sidenband och hängde upp dem med.

Jag köpte även ett par aprikos julstjärnor för att göra det vinterfint inne. Dessa kommer också från Frillesås så det är ett tips att kika på ytterkrukan och se om växterna är lokalt odlade. Julstjärnor kan vara känsliga för kyla och drag samt att de vill hellre ha för lite vatten än för mycket.

Jag tycker detta är en väldigt vacker julväxt och det är fint att det finns så många olka kulörer att välja på hos Blomsterlandet.

De är även vackra att sätta på snitt i en liten vas så här – står sig jättelänge och är väldigt tjusigt på det dukade bordet under december månad.

Har ni några funderingar och frågor kring julens växter så ställ dem i kommentarfältet så kan jag be Jeanette på Blomsterlandet att svara er.
Kikar du in på Instagram idag så intevjuar jag henne lite kort i min story också.

Ha en fin söndag nu.

Ps. Blomsterlandet finns också på webben – ni kan handla era julblommor online och beställa hemleverans. Tryggt och enkelt. På blomsterlandet.se finner ni dessutom en hel del tips och inspiration.

Kommentarer till “Vinterfint med julblommor från Blomsterlandet

 1. Åh! Sen kommentar nu pga läser så sällan och blir lite hattigt mellan inläggen, men måste faktiskt fråga var sen helt fantastiska klänningen (??) du har här på bilderna är för något? Varifrån kommer den? Jag älskar den! Färgen och mjukheten, otroligt fin! Skulle så gärna vilja ge mig själv liknande i examenspresent!❤️

  1. Tack – så roligt att jag kunde inspirera dig med detta. Älskar verkligen den här aprikosa också – kanske blir de mer djupröda ju närmre vi kommer julafton… kram K

 2. Hej Kristin! Är extremt dålig på att kommentera numera, men idag – inatt! – var jag bara tvungen. Rör mig inte lika ofta ute bland det som kallades bloggare förut, men ibland bara måste jag titta till mina gamla favoriter – som du verkligen tillhör. Har ju följt dig väldigt länge. Innan, eller nästan innan åtminstone, du hade tre barn och så. Även om det, som sagt, är periodiskt och ganska sporadiskt som jag surfar runt på bloggar nuförtiden.

  Fattar inte att det är de mest proffsiga och ödmjuka som ofta känner sina brister så nära inpå huden. (Valde att kommentera flera inlägg här, i stället för att “pilla” i varje kommentarsfält.) Om DU är en bluff måste ju alla vara det, tänker jag. Din fingertoppskänsla och ditt engagemang lyser ju igenom i allt du gör. Oavsett om det handlar om så kallade ytligheter – som supersnygg inredning! – eller om allvar och viktiga livsfrågor. Du är bra, och hör sen!

  Det är sällan jag tycker att samarbeten blir speciellt intressanta inlägg, men du kan konsten. Dina bilder förmedlar så mycket. Att tapeterna dessutom blev skitsnygga 😉 i ditt mysiga, vackra hem gör ju inte saken sämre.

  Och inlägget ovan sedan. Mmm, såå fint. Älskar pastelltonade julstjärnor i mörka, saltglaserade krus! Ska nog kopiera dig på något sätt där…

  Och Håkesgård-bilderna. Alltså. Så mycket stämning och helginspiration.

  Tack för att DU finns, Kristin! Och förgyller så många människors liv!

  /helena

  1. Jösses vad glad du gör mig – den här kommentaren sparar jag när hjärtat och får mig att flyga lite högra denna vecka. Stort Tack!

  1. Ja, do it! Tror detta är året då vi gör det extra mysigt vid våra dörrar med ljusslingor och annat fint i brist på annat som går bort pga pandemin. Kram till dig.

Kommentarer stängda