jaipur 3_Kristin_Lagerqvist

Idag var jag uppe tidigt och smög runt i daggstänkt gräs runt poolen. Det var jag, tre gröna papegojor och ett tiotal ekorrar. Morgonljuset är fantastiskt här och jag håller tummarna för att vi ska ta oss upp extra tidigt en morgon och ta oss  till ett fantastiskt palats och vara själva bland tusentals duvor…

jaipur3_Kristin_Lagerqvist

Men just denna morgon tog vi oss till en fruktmarknad. Miranda klappade en galen ko och jag jagade citroner.

jaipur 3_Kristin_Lagerqvist-3

Lalit, vår ständiga vapendragare och vän här i Jaipur. Fungerar bra som både tolk, chaufför, gourmand, kollega och vän. Han klär dessutom förträffligt tillsammans med vår populära weekendbag. Nästa inlägg får vara ett där hans huvud får vara med..hahaha…

jaipur 3_Kristin_Lagerqvist-4

Alla dessa härliga farbröder och vackra kvinnor. Indien är magiskt på så många sätt.

jaipur 3_Kristin_Lagerqvist-5

Om man väljer att se det vackra förstås. Som jag så ofta gör.
Som ett rosa chiffongtyg med djupröda rosor på tork i en ruffig gränd.

jaipur3_Kristin_Lagerqvist-2

Vi kikar naturligtvis på hundratals mönster. Mängder av olika material. Och så ställer vi hundra “dumma” och nödvändiga frågor. För vi måste ju veta precis allt om processen – hela kedjan liksom.

jaipur 3_Kristin_Lagerqvist-6

Imorgon lanserar vi förresten ett helt gäng med smycken. Till exempel den vackra påfågeln i lång kedja. Känns extra roligt då trädgården vi bor och arbetar i är full av tjusiga påfåglar.

jaipur 3_Kristin_Lagerqvist-7

Hungrig…

jaipur 3_Kristin_Lagerqvist-8

Alltså – jag har aldrig ätit så god mat som här! Underbara spännande smaker som nästan gör oss gråtfärdiga. Mycket kummin, mynta, koriander och kardemumma. Med god yoghurt till såklart. För att skapa rätt balans i gom och mage.

jaipur 3_Kristin_Lagerqvist-9

Efter maten får man hela aniskorn med socker. För att fräscha upp liksom. Som en verkligt bra halstablett efter mycket kryddrik mat. Anis ska jag helt klart börja äta mer hemma, för man kan ju hoppa sockret.