Dagarna går här nere.

Vi är inne på åttonde och och känner oss bara mer och mer hemma i vårt lilla hus. Möbler är på plats, kylskåpet är välfyllt, vi har lärt oss hur sophanteringen går till och hälsat på en del av grannarna. Grämer mig en aning att jag inte satsat mer på att lära mig språket under väntan på att få åka ner. Jag har helt fokuserat på hemmets inredning under denna tid men något jag verkligen saknar är att förstå och bli förstådd. Här pratar alla franska och jag stapplar fram med de små ord som sitter kvar från högstadiet och visar med händerna. Tänker att det viktigaste är att man är trevlig och i alla fall försöker…
Men Jonas kan, han pratar på och verkar fatta det mesta. Riktigt skönt.

Varje frukost åker bageriets nybakta, frukt och ost fram.

Vi lagar ganska mycket mat hemma och handlar den på Super U eller på marknader.
Då och då går vi ut och äter på byns restauranger och vid ett tillfälle har vi även haft gäster.

Jag har tagit med mig en hel del hemifrån. Ljusstakar, doftljus, filtar och små tavlor.

Igår kom ett stort lass möbler från Emmaus i grannbyn – ett antikt skåp i fjorton delar och en gammal järnsäng som vi satte ihop tillsammans. Trapporna i huset är så smala så man kan knappt bära upp en stol så ett stort skåp hade aldrig gått – antar att det är därför de är byggda i delar så här. Ni som följer mig på Instagram har tagit del av det i story, inte sant?

Här är varmt – vi har haft upp mot 39 grader en dag faktiskt. Inne på de första två våningarna är det svalt om man stänger alla dörrar och fönster för att hålla värmen ute men den översta våningen är väldigt varm. Just idag är det mulet och lite svala vindar drar in genom gränderna – välbehövligt. Vi ska åka på marknad och kolla efter små bord till terassen men de varnar för åska och regn så vi får se hur det blir med det.

Vi har också ett födelsedagsbarn här – så min man håller på och steker pannkakor innan vi ska gå upp för trappan och sjunga “ja må han leva”.

Vi målade om vårt sovrum i en varmare kalkfärg men det räckte endast till en strykning så nu letar vi efter en återförsäljare i någon stad i närheten. Kanske Montpellier – där har de en hel del livsstilbsutiker som jag gärna besöker innan vi åker hem.
Det går bra hemma – jag får rapporteringar från både jobbet och trädgården.

I natt drömde jag att jag plockade överväxta rädisor och hade tappat kontrollen totalt över min trädgård dock. haha!
Idag kör förresten Hanna Wendelbo och jag en trädgårdslive från hennes trädgård och jag försöker vara med härifrån vårt franska hus. Vi håller tummarna för att det funkar – wifi har ju varit kass ändå sedan jag kom hit.

Jag trivs väldigt bra här – det är lugnt och skönt samtidigt som det är otroligt vackert. Det är omöjligt att hålla samma tempo som hemma och det gör mig gott.

Utsikten från takterassen.
Vi hörs snart igen, då ska jag visa det stora skåpet vi satte ihop.

Ha en fin söndag nu.

Kommentarer till “Vykort från Languedoc

  1. Älskar miljöerna <3 Så fina bilder. Det är fint att stanna upp, och få chans att hinna tänka klart sina egna tankar. Så glad för Er skull. Kram

  2. Hej härifrån Varberg. Otroligt inspirerande att följa dig. Ert franska hem ser fantastiskt ut. Passar dig perfekt.
    Vet lyckan när drömmar blir verklighet 😃. Vi har själva ett ställe i Italienska Airole , och även ett hem i Spanien.. där vi bodde 1 år. Ta del av andra kulturer och känna vardagen där är fantastiskt.
    Njut av livet och kärleken 💕

  3. Så mysigt och så fint!

    Och du, tack för valet av Svarta Näckrosor! Det blev en bra bok i bokcirkeln. Mycket Frankrike nu 🙂 Älskar´t!

  4. Otroligt drömmigt. Och på riktigt för dig. Är glad att jag får följa med på resan <3

Kommentarer stängda