Bokcirkeln – Vi snackar om Skuggjägaren

Har ni hunnit läsa ut Skuggjägaren?

En otroligt välskriven spänningsroman, tempot är högt och dramaturgin är kreativ på sättet vi får följa fyra olika kvinnor i ett tidspann från 1944 fram till nu.
Kvinnohistoriken får ta plats på ett fenomenalt sätt –  det är intressant att ta del av hur kvinnor bemötts inom poliskåren under det senaste århundradet och i samhället över lag.
Historiskt väldigt givande – detta uppskattar jag i en bok.

Väldigt bra sammanvävt med mordhistorien man följer och mycket bra research av författaren Camilla Grebe.
Kvinnor blir fastspikade i golvet framför ögonen på deras små barn och lämnade att dö – fruktansvärda brott som kräver sitt polisarbete för att få fast seriemördaren. Eller är det fler mördare? Varför mördar han dessa kvinnor och hur finner han sina offer?

Jag tyckte denna bok var väldigt bra och rekommenderar den varmt.
Hur känner ni som läst? Berätta hur ni upplevde boken.

Dessa böcker har jag precis fått hem. Jag har lyssnat på “ADHD från duktig flicka till utbränd kvinna” och den gav mig så mycket kunskap och förståelse för både mig själv och mina barn så jag var tvungen att ha den i fysisk form också. En varm rekommendation!
Brain Food och The XX Brain har jag hört mycket om så jag ser fram emot att läsa. Har lite svårt att läsa engelska faktiskt och får inget riktigt flyt – hoppas jag orkar ta mig igenom båda. Längst till höger ser du nästa bok vi ska läsa i Bokcirkeln.

Elsas Husdröm är med här på ett hörn också – fantastisk i sitt bildspråk av Mira Wickman och jag är helt övertygad om att den är mycket läsvärd då jag vet vilken duktig skribent Elsa är.  Boken innehåller allt från personliga insikter och motiverande texter till praktiska instruktioner och recept.
Ska läsa ikapp så fort jag får möjlighet – tusen tack för boken Elsa!

Små stora saker, Jodi Picoult – vår nya bok i Bokcirkeln,

“Ruth Jefferson är barnmorska med över tjugo års erfarenhet och arbetar på förlossningsavdelningen på ett sjukhus i New York. Brit och Turk är nyblivna föräldrar som inte vill att en afroamerikansk person ska ta hand om deras barn, Davis. När Ruth är ensam på sitt skift tillstöter komplikationer och lille Davis slutar andas. Ruth tvekar först och gör sedan allt hon kan för att rädda barnet. Men det är redan för sent.

När Brit och Turk anklagar Ruth för mord får vi följa hela den komplicerade processen genom de inblandades ögon. Ruth, som försöker skydda sin tonårsson från den mediauppståndelse som rättegången innebär. Kennedy, den vita försvarsadvokaten som inte vill blanda in ordet ras i frågan. Turk, som från barnsben formats till en vit makt- anhängare och som lever enligt sin tro.

Jodi Picoult har aldrig tvekat inför de svåra frågorna, och Små stora saker är ett intelligent och uppriktigt utforskande av rasism, privilegier, fördomar och rättvisa. En fängslande historia som ger oss tankeställare snarare än enkla svar.”

Så spännande – ser verkligen fram emot att läsa den här.
Då har vi tre veckor på oss igen, ses här och diskuterar den 22 maj.

Nu när vi ändå pratar böcker så vill jag tipsa om Frida Ramstedt nya bok “Övningsbok i inredning och styling –  i både stort och smått handlar boken om att göra det bästa av de förutsättningar och den inredning man redan har. Ofta räcker det att tänka nytt, istället för att köpa nytt! Klokt och bra!

Kommentarer till “Bokcirkeln – Vi snackar om Skuggjägaren

 1. Jag gillade också boken, spännande och välskriven och jag väntade spänt på upplösningen.

  Så roligt att Små stora saker ska läsas, jag läste den för något år sedan men tänkte på den förra veckan, den bet sig fast i mig!

 2. Riktigt bra bok tycker jag. Lite trött på seriemördarhistorier men upplägget med att skildra händelserna ur ett kvinnoperspektivet under 4 olika årtionden var mycket bra och drivande för läsandet. Tack för alla bra tips på böcker Kristin!! Klar behållning på bloggen för alla tips hittills har varit mycket bra.

 3. Första boken av Camilla Grebe jag läser, och det kommer inte bli den sista. Gillar ju deckare och den här var verkligen bra och spännande. Kunde inte sluta läsa, och läste ut den på ett par dar. Även om morden var råa, så lades inte den största vikten vid mördaren, utan det var kvinnorna som låg i fokus. Jag gillade hur man fick följa dessa fyra kvinnor genom åren. Man lärde känna var och en på sitt sätt. Även intressant att läsa om hur kvinnorna inom poliskåren har behandlats genom åren, vilket gjorde mig frustrerad och arg. Man kunde dra paralleller till nutid då det fortfarande inte är jämställd, inte bara inom polisen, utan överallt i samhället. Tycker tidsepokerna var bra skildrade. Man kunde se allt framför sig. Miljöerna, kläderna etc. Jag kan varmt rekommendera boken till andra som gillar deckare.

  Jag har även hunnit läsa ikapp boken Blå. Den var välskriven och hade en bra dialog, nästan som i en film. Gillade mest historien om David och dottern, då den var så spännande. Undrade hela tiden hur det skulle gå för dem. Man kunde känna av deras rädsla, oro, kampen för mat och dryck. Slutscenen när de i leken ser framför sig hur regnet kommer var tårdrypande.

  Tack Kristin för alla fina boktips. Har alltid älskat att läsa, men det blev dåligt med det när barnen var små. Nu är de större så det finns mer tid. Och det är så skönt att få läsa istället för att scrolla runt på mobilen eller slötitta på Netflix. Jag ska ta mig an nästa bok, och tids nog försöka läsa de andra två i bokcirkeln, Såld och Otämjbar.
  Tack igen 🙏🏼☺️

  1. Ja, visst blir man provocerad. Måste fråga min granne, som är polis (och kvinna) hur det var för henne genom åren. Hon är typ 62 nu och har säkert erfarit en del ojämnställdhet genom åren. Men det finns ju även inom andra organisationer. Min fd svärmor berättade om när hon och hennes man var hembjudna på middag till hennes chef. Hennes make tilltalades med förnamn och hon själv med fru och efternamnet. Känns skönt att vi kommit en bit på väg när man ser tillbaka, men fortfarande frustrerande att det fortfarande inte är jämställt.

 4. Jag lyssnade på boken och gillade hur vi fick följa med i historien över årtiondena.
  Det var spännande och frustrerande mellan varven.
  Jag gillar när allt inte är självklart och hjärnan får arbeta med att klura ut vem mördaren är.
  Nu är jag nyfiken på nästa bok!
  Så kul att du har startat den här bokcirkeln 😊

  Tack för andra boktips! Är sugen på att köpa Elsas bok.
  Just nu så lyssnar jag på ”Sockerormen” av Karin Smirnoff.
  Trevlig helg!

 5. Jag lyssnade på boken och tycker också att den var ok. Det är ingen bok som kommer sitta kvar hos mig tror jag, men den höll bra tempo och var bra att lyssna till. Spännande och intressant att följa genom flera generationer.

 6. Jag lyssnade på boken istället för att läsa. Håller med dig om dramaturgin. Spännande att följa historien genom flera årtionden. Mycket intressant att ta del av hur man såg på kvinnor inom polisen men även i allmänhet genom åren. Blev ganska provocerad emellanåt. 😊 Har läst/lyssnat på tidigare böcker om Camilla Grebe med bl a samma karaktärer som var med i nutid i denna bok.

Kommentarer stängda