Helg i sikte!
Vad ska vi hitta på?
Halva delen av mig vill glo på alla avsnitt i en serie och andra halvan vill jobba i trädgården och få iordning i uthuset. Hoppas allt detta går att kombinera med resten av familjens behov.

Jag kom på att vi aldrig bestämde oss för bok till Bokcirkeln. Men jag började i alla fall läsa Skuggjägaren av Camilla Grebe efter många röstat på den i Bokcirkeln.

“En februarinatt 1944 hittas en död kvinna fastspikad i golvet i Klarakvarteren i Stockholm. Trettio år senare hittas ytterligare en kvinna mördad i en sömnig Stockholmsförort. Det bisarra tillvägagångssättet är detsamma.

Jakten på mördaren får ödesdigra konsekvenser för de poliser som arbetar med fallet – Britt-Marie på 1970-talet, Hanne på 1980-talet och Malin, som är verksam idag.

“Skuggjägaren” är en originell och skickligt iscensatt spänningsroman om den okuvliga driften att förstå sig själv, men också ett stycke samtidshistoria som sträcker sig från andra världskriget till nutid.”

Nu kör vi på den och så tar vi tre veckor från nu – ses här den 30 april och diskuterar kring läsupplevelsen.
Vill samtidigt komma med lite andra tips kring böcker som jag har i min närhet just nu.

“Stark genom klimakteriet”  av Monika Björn lyssnade jag på i början av året och gjorde därefter en del förändringar i mitt liv. Den gav mig både kunskap och förståelse kring hur kroppen fungerar – jag fick dessutom kloka verktyg att ta med mig framåt. Detta är ett varmt tips om du vill förstå dig själv bättre. Jag kommer återkomma till denna bok framöver då jag skriver inlägg om kvinnokroppen.
Den var så bra så jag köpte in ett gäng till butiken i Varberg och la på vårt bokbord – jag tycker inte man ska vänta tills man kommit i förklimakteriet utan läsa den här boken i förebyggande syfte för att lära sig hur man ska ta hand om sig själv för att må bättre.

Två andra böcker jag bläddrar i just nu för att få inspiration för min trädgård är dessa båda.  “Den blomstrande köksträdgården” är väldigt bra och ger mig en mängd tips om hur jag kan samplantera blommor och ätbart. Hannu har gjort en fantastisk bok om hans odlande i sin nya trädgård i Danmark – Det nya Trädgårdslandet.
Blir verkligen inspirerad och det kliar i mina gröna fingrar.
Vill ge mig ut i trädgården direkt.

Ha en fin helg nu.

Kommentarer till “Bokcirkeln – Det blir Skuggjägaren

 1. Älskar ditt initiativ med bokcirkel.
  Jag hoppar på nu med Skuggjägaren.

 2. Hej!

  Har inte varit med i någon bokcirkel förut, men hoppar gärna med i denna. Älskar att läsa, och blir så glad av boktips. Skulle vilja läsa alla de böcker ni hittills har läst, men börjar med denna, Skuggjägaren. Har även inhandlat Blå då den också fanns som pocket.

  Hälsningar
  Maria

 3. Nej, usch så hemskt det låter men boken kanske inte är så detaljerad och då kan den vara bra. Jag har nu fått boken Blå från biblioteket så jag tar den. Är väl också hemsk på sitt sätt tror jag.

Kommentarer stängda