Dessa bilder tog jag då jag fortfarande hade blommande dahlior i trädgården. Tänkte tipsa om den gröna dryck jag försöker få i mig en liter per dag. Går lite i vågor det där beroende på om jag har grönkål hemma eller ej men tycker så mycket om denna rutin då jag märker att den får mig må bra.

Jag mixar en näve grönkål, en halv skalad citron, en stor bit skalad ingefära, ett äpple och en liter vatten.

Ibland har jag havergryn i också. En bra vana jag har fått från Lisa Burenius som är min hälsoguru och finaste mentor. Igår fick jag världens härligaste massage av henne efter ett träningspass på gymmet och hon mumlade något om att “det är en konst att ta emot” och att “nu ligger du bara här och slappnar av en stund”.

Fint att jag kunde plocka fram de här bilderna och blogga om detta då jag inte riktigt har landat i ett annat inlägg jag skulle publicera. Miranda och jag har bestämt oss för att uppmärksamma vårt projekt “Sisterhood” igen. Ett projekt där vår önskan och drivkraft är att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor och barn i samhället.
Där vi vill belysa problematiken och dela med oss av viktiga verktyg som kan väcka civilkurage hos grannar, anhöriga, skolor och förskolor. Eller kanske ger den där lilla extra knuffen i rätt riktning för Dig som kvinna att lämna en man som brukar våld på dig.

Precis som My Feldt sa i intervjun häromdagen:

“Jag vill svara på frågor där svaren kan inspirera och hjälpa andra människor på ett eller annat sätt. Jag behöver inte synas eller vara med i tidningar för att visa upp mitt egen ansikte och för att folk skall tycka om mig, jag har en familj som tycker jättemycket om mig. Men jag vill synas för att kunna vara med och påverka. Har jag fått ett fönster ut i världen, då vill jag använda det.”

Egentligen vill jag också kalla projektet “Brotherhood” för det är också dags att våra bröder och fäder backar utsatta barn och kvinnor i samhället.

Det finns så många godhjärtade och intelligenta män i samhället men det är otroligt sällan jag ser någon man driva kampen mot våldet. @petersvensson är ett gott exempel dock. Ta en kik på nedan inlägg på Instagram efter en fotbollsmatch där spelare rök ihop. Vad är det liksom? Har väldigt svårt att respektera män som agerar på detta sätt.
Jag kollade på klippet tre gånger och var helt röd i ansiktet.
Vuxna män – jag skäms å era vägar när jag ser den här sortens beteenden.

“Jag säger inte att fotboll inte får var känslor. Men detta? Really? I en tid när ungdomar slåss och hotar varandra i områden för att få respekt eller för att återta förlorad heder. När rivaliserande gäng mördar varandra i områden i Malmö där @malmo_ff har samhällsprojekt och i Stockholms norra förorter där @aik gör ett fantastiskt arbete för att öka viljan att ta sig framåt och uppåt i livet. Områden där unga söker förebilder och längtar efter guidning. Då tycker ni som tjänar miljoner på andras drömmar och är förebilder för tiotusentals barn att det är tid att visa att fotboll också handlar om att slåss? Tror ni era ultras somnar utan blodsmak i munnen i natt? Tror ni deras föräldrar, partners eller vänner kan somna utan oro? Spelares och ledares beteenden på och utanför planen får effekter, våld på planen subventionerar våldet utanför planen, det hjälper andra att rättfärdiga sitt våld. Det tänder gnistor och startar eldar. Gång på gång händer det här och hittills har jag inte sett en enda klubb gå från ord till handling, tagit våldet på allvar och gjort allt dom kan för att ta ställning mot, förebygga eller förhindra mäns våld. Kanske är problemet att det är för nära? Slagsmål på träningar för både klubb och landslag! Våld under matcher och på fritiden. En annan del av problemet att det här kommer beskrivas som en ”match med mycket känslor”,”en match som hade allt” och att det ger rubriker, sponsorer och fans. Fredrik Backman tål att citeras igen, ”kultur är allt vi uppmuntrar men också allt vi tillåter” nåt att fundera på för @svenskaspel@swemnt och @sef_elitfotboll som är dom som kan göra något åt det här på riktigt. Och nej, jag tror inte att det går att få bort, men se åtminstone till att kompensera genom att arbeta lika högljutt med att stoppa mäns våld mot män och mäns våld mot kvinnor inför, under och efter varje match. Låt oss höra att ni verkligen vill, låt oss se er ta den kampen också. Gör den minst lika viktig som till exempel barndiabetes. Över 200 000 barn i Sverige lever i hem med våld, dom finns mitt bland er också 💔mitt i ert kaos!”

Kommentarer till “Bra rutiner och blossande kinder

  1. Följer också Peter Svensson och han är så viktig!
    Även hans pappapoesi och att plocka ett skräp om dagen, fan bäst.
    Hittade flera engagerade män på Insta genom Nina Rung och Mia Skäringer bland annat. Jag kände som du att “Var fan är männens röster? Detta ska ju inte vara en kille/tjej-grej, det här om att våra barn, vänner och grannar lever utsatta för våld.”
    Bra ni uppmärksammar ofta och mycket, ni som har plattformen att nå ut till många. Vi andra diskuterar också och höjer våra röster. Tillsammans är man mindre ensam! 🙂
    Kram Anna

  2. Så bra beskrivet. Dina ord faller på rätt plats eftersom dom kommer ur eftertänksamhet. Jag har ofta häpnat och även blivit sorgsen av den hårda tonen och det fysiska våldet inom, särskilt fotboll. Våld föder våld, och vänlighet föder vänlighet🧡

Kommentarer stängda