Dags ett maffigt svep av vad som inspirerar mig i oktober – Nu kör vi!

Pasta – överallt ser jag människor laga smarrig pasta och jag får sådana cravings. Tänker att Sofia Wood verkligen har ett finger med i spelet här då hon precis lanserat sin bok “Darling Pasta”. Längtar hem till Sverige så jag kan bläddra i denna bok och testa alla recept – barnen tycker det är så kul att göra pasta ihop så detta blir en bok för hela familjen.

Årets dag för pasta har dock infunnit sig denna vecka så det kanske inte är så konstigt – men pasta är ju helt klart den bästa maträtt vi har. Kolla här hos @mimithor
Väldigt inspirerande och härligt.

Det enkla är ofta det godaste – ännu ett foto från @mimithor. 
Gör dig själv en tjänst och klicka hem Darling Pasta nu så har du räddat hösten och vinterns middagar. Lovar givetvis bildbevis då jag testar recepten…

Men om vi lyfter fokus från mat till kläder då – vad tro vi?
Jag pendlar mellan att vara tokförälskad i franska Sezane, ha en djup kärlek coola danska  By Malene Birger och sukta efter amerikanska ShopDôen’s vackra blusar.
Så knasigt faktiskt för dessa varumärken är så olika.
Men det är väl som med mat – jag vill ju ha både sött, salt och krispigt. Det går att gilla färg men ändå klä sig i beige under en hel vecka för att man bara vill vara lite sval en stund. Måste man vara så jäkla konsekvent hela tiden?
Det finns ju helt klart en klok hållbarhetsfaktor i att vara konsekvent i sin stil – det blir få osmarta impulsköp och man vet alltid vad man ska ha på sig.

Jag går igång på allt här ovan – jag är inte så konsekvent med andra ord. Jag använder ju såklart väldigt mycket av mina egna linnekläder från KLco och kan också konstatera att kläderna jag köpt hos By Malene Birger är de som står sig längst och de jag använder mest.  Så därför försöker jag motstå att klicka hem en stickad tröja med volanger och en klänning sydd i lappteknik.
Ska vi kolla smycken nu?

Såg det här i @ellendixdotters story idag – så himla vackert med denna kombination!

Jag själv är dock väldigt förälskad i serien Lotus hos Ole Lyngaard. Jag fick en av dessa ringar året då jag fyllde 40 år och sparar sedan dess till en syster.
Kanske att jag kan ge mig själv råd när jag fyller 43 år.

Otroligt vackra!

Min kompis Johanna gör Sveriges vackraste smycken – om du frågar mig. LUGOT är så cool.
Jag har dessa örhängen som jag använder nästan varje dag och detta halsband har precis åkt upp på min önskelista.

Nu har vi blommor och inredning kvar och ett svep av detta får ni en annan dag.

Kommentarer till “Detta inspirerar just nu

 1. Så vackert i sin helhet alltihop!

  Konstnärlig skönhet behövs som allra mest när världen skakar. Prislappen är oviktigt.
  Att medvetet och innerligt beröra sina sinnen skapar stabilitet . En väg till att veta vem man är…. Med sin sanna grund att stå på blir det lättare att också ge av sin gåva till andra.

  Kram D

 2. Dåligt synkat inlägg med tanke på titeln till föregående inlägg. Lynggard my ass, inte för alla precis.

  1. Det tycker du.

   Jag har en bredd på innehållet i denna blogg och jag kan hålla två tankar i huvudet samtidigt – precis som de flesta som besöker mig här.
   Jag kan absolut både önska mig en ring som kostar en stor slant samtidigt som jag kan känna hopplöshet och sorg över att vi misslyckats så fatalt med integration i vårt samhälle. Jag kan både vilja bidra till ett bättre samhälle och spara till smycken.
   Livet är inte svart eller vitt och det vet ju både du och jag.
   Ha en fin kväll.

Kommentarer stängda