Varje gång jag kommer hit så har jag storslagna planer och när det närmar sig hemresa så blir jag förbannad över att jag inte hann mer. Men så sansar jag mig och tänker lite mer realistiskt. Jag planerar alltid in för mycket – det är bara så jag gör för att få mycket gjort och måste vara glad över det jag bockar av på listan.

På min lista:
Läsa bok (hade med mig tre..)
Umgås med min granne Åsa
Äta långa luncher
Vintagemarknad & butiker
Städa vinden
Fota & filma för K. LAGERQVIST
Sova
Se serier och filmer
Måla badrummet
Bära in hyllan
Städa vinterträdgården
Vandra i bergen
Träna varje dag
Laga god mat

Alltså nej. Vinden har jag strukit helt, måla en dörr tillkom av ren impulsivitet, träningen funkade varannan dag, et blev en bok…
Men resten har jag faktiskt bockat av. Mycket av min tid här nere har handlat om strategier kring hur jag ska bli bättre på mitt arbete och utvecklas. Det har varit bra att bolla tankar kring företagande med Åsa som vart vd på flera olika bolag och har stor erfarenhet i företagsfrågor. Vi har diskuterat kommunikation, drivkrafter och lönsamhet. Intressanta ämnen över långa luncher.

Ljuset har vandrat runt genom hemmet och jag har följt det med varm blick. Själen i dett hus är magisk – känner det tydligt. Skapar mig mig en riktigt fin vardag här med jobb blandat med fix och vila.
I natt vaknade jag av hur regnet piskade på rutorna och sprang ut på terassen för att ta in bäddmadrass och kuddar. Nu ska jag bära ut dem igen och ta morgonkaffet på terassen i pyjamas med en filt över axlarna.

Men först – kika här. Jag tror inte det fanns toalett och badrum på huset ursprungligen – det var ju byggt 1850. Så vårt är en ganska märklig påbyggnad på ena änden av huset. Svinkallt på vintern och sjukt varmt på sommaren – det mest positiva är att badrummet har en otrolig utsikt över bergen. Nytt kakel men fönstren är otroligt gamla. Ibalnd känns det nästan som att de sj´ka falla ut då vinden tar i men min man har säkrat dem. I alla fall. Vi har inte ekenomi för att bygga ett nytt badrum i nuläget så jag började fundera på vad jag kunde göra. Tycker det är så tris med dessa ikea lösningar i gamla hus likt detta.

Så jag kommer ta ner överskåpet och sätta dit en ny spegel samt måla skåpet under grönt.

Dessa fönster ska också få sig en omgång med penseln.

Och just det. Mitt impulsiva infall med att åka och köpa en burgundy röd kulör till dessa pardörrar då?  Hur kom du på den färgen sa min man då jag ringde på Facetime.

Nja, det stod faktiskt helt klart inom mig då jag funderade på vad som skulle lira med golvet och vara vackert. Tåkigt med brun och beige tänkte jag och ville inte heller ha blå eller grön, det hade inte blivit bra till golven.

Jag är en sådan som aldrig tejpar eller skyddar. Så tråkigt och tidskrävande ju!
Inga problem. Man får vara trygg och lite fast på handen bara – fokusera och vara noggrann.

Önskar er en fin dag. Ska försöka visa resultatet på allt imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Före bilder – innan jag målade

 1. Oh vad jag känner igen mig i din beskrivning. Har alltid en sån lista när jag åker till vår lägenhet i Spanien. Får mycket gjort men aldrig allt och oftast är det just “vila/ sova” som inte hinns med. Jag ska bara göra det här också… innan.. jag vilar…

  Tips på badrummet. Precis som någon annan skrev, ta bort dörrarna och häng upp tyg på kommoden eller hitta en gammal kommod på loppis och byt ut bara den (kanske även handfatet). Blir stor skillnad.

  De röda dörrarna är jättesnygga!
  Lycka till med allt!

 2. Jättefint! Jag tänker att vår äldsta dotter kommer att bli som du! Hon ser att något är okej, men att det kan bli mycket bättre. Själv nöjer jag mig ofta, men det gör inte hon. Tacksam för att drivkraften finns i henne och ser i ditt exempel vad mycket gott den kan leda till i framtiden!

 3. Älskar de här inläggen. Så mycket inspiration.

  En tanke; ta bort dörrarna på komoden i badrummet och sätta dit tyg? Lite värme och mjukhet kan ett badrum behöva. Och så enkelt.

 4. Hej! Älskar dörren! Du kan ju måla kaklet som My Feldt gjort! Du behöver ju inte göra samma stil utan din beställning på egen!