Jag ligger i sängen med datorn i knät och kaffet på nattygsbordet. Dagen vaknar utanför och fåglarna kvittrar ikapp. Det är som om de har fnatt här om dagarna. På nätterna är de knäpptysta och lämnar desto mer utrymme för vinden som viner runt husknutarna i gränderna, fönsterluckor som slår och kyrkklockan som gör sig hörd varje hel timme. Jag har hört att det öppnat ett nytt bageri i byn och funderar länge på om jag ska dra av mig pyjamas och gå dit för att köpa nybakta croissanter till frukost eller vara min smoothiebowl trogen. Det lutar åt det senare.

Jag stod länge och tittade på de här dubbeldörrarna i veckan. Det är så synd att den förra ägaren målat över de mörka trädörrarna med en kritvit grundfärg. Det är inte ens någon snickerifärg och det är dessutom rätt slarvigt gjort. Det vita gör såklart att det känns större och ljusare i korridoren men ändå…

Kanske jag ska måla dem?

Jag har dock pillat med lite andra saker sedan jag kom hit. Har burit in en hylla i köket och städat vinterträdgården.

Så bra det blev. Visst?

Jag blev i alla fall jättenöjd och jag gillar vårt kök som är lite Villa Villekula – man tar vad man har liksom.
“Oj, kolla där är en spik – då hänger jag nåt där” typ… Det är inte så noga. Mest lustfullt och lite kul med brokiga grejer och skeva hyllor man finner i källaren.

Idag ska jag på vintagemarknad i Bezier och måla klart badrummet. Jag har också en hel del kläder som ska fotas.

Vädret växlar men här ute på terassen är det oftast vindstilla och solen är framme nästan hela tiden. Inte en enda regnskur faktiskt och det är ju skönt för väderprognosen visade annat inför denna vecka. Jag gör en utflykt per dag, äter helst middag hemma om kvällarna och lägger mig tidigt.

Det kallas tydligen vinterträdgård det här lilla glashuset som är på terassen. Undrar hur det användes förr? För tomater och chili?

Önskar er en riktigt fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Städat vinterträdgården

  1. Längtan till Frankrike finns alltid hos mig och särskilt så här års. Den blir inte mindre när man läser dina inlägg därifrån! Så härligt! Njut!

  2. Ser så härligt ut! Hur kallt kan det bli där? Tänker om vinterträdgården är för övervintring av olika växter? 🌱