Har funderat på en sak de senaste dagarna. Jag har verkligen mitt drömjobb och är världens mest tacksamma för det – detta vill jag poängtera innan jag skriver vidare kring mina tankar om arbetet.

Det finns dock en viss fara med att ständigt göra sina intressen till arbeten och sedan visa upp dem för en mängd människor dagligen. Der är mitt jobb och något jag med glädje har gjort i många år men när vilan och hobbyn blir jobb – ja, hur blir det då?

Jag befinner mig just nu på en trädgårdsmässa där jag är bokad som trädgårdsinspiratör på scen varje dag i fyra dagar och jag står samtidigt och signerar en bok om trädgårdsliv. Trädgården som var min hobby och sedan blev mitt jobb. Sannerligen en dröm som gått i uppfyllelse!
Men när mitt största intresse och passion ständigt blir bedömt av andra människor så gör det något med mig – det är inte så att axlarna sjunker och välmåendet sprider sig i varenda cell direkt. Och det är ju det jag skriver om in min bok – finn livskraft med hjälp av trädgården och havets fantastiskt vackra djup. Njut av livet – skippa ängslighet, prestation och jante.
Och här står jag själv och gör nästan motsatsen – hahaha, vet inte om jag ska skratta eller gråta…

Ni vet det där citatet  “Find a job you love and you will never work a day in you’re life”  – eller hur går den nu igen?
Stämmer det verkligen? Detta är nog en fälla för att kunna jobba hur mycket som helst mest hela tiden – för det är så skoj.
Men vilan då? Vad är vila och vad är jobb? Mycket flyter ihop.

Mitt värdeord för 2022 är  “FÖRVALTA” och det betyder att jag ska fokusera på att ta hand om det jag skapat under 2021 – boken, KLco, bloggen och mina uppdrag under året och inte hoppa in i nya projekt. Det betyder också att jag ska vårda mina relationer, min familj och min kropp med extra kärlek och omvårdnad. Tror även jag behöver se över min arbetssituation och bestämma mig för att ha något lustfyllt jag låter bli att dela med er andra i sociala medier. Något som är helt utan prestation, som inte dokumenteras och delas.

Nåja, det var allt från mitt navelskåderi denna fredag. Önskar er en fin helg.

Kommentarer till “Gräv där du står eller gräv ner dig….

 1. Så väldigt tänkvärda tankar du delar med dig av. Intressant och säkert en sida som många av oss som följer dig inte reflekterat nämnvärt över. Fint att du är mån om vara varsam om dig. Tror dessutom att det har ett stort värde när framgångsrika personer lyfter just detta. Som något viktigt och som du försöker få att bli självklart. Inte det lättaste. Du har en förmåga att skapa fina ringar på vattnet runt dig. Dessa tankar tror jag kan få ringar på vattnet i hela samhället. I vår tid behövs det. Tack för dig!

  Hälsningar från Ivonn

 2. Vilken himla fin och sund reflektion! Jag brottas ofta med vad jag ska visa i mina små kanaler och inte. Skulle vilja nischa mig men hänger ju mest bara med barnen som livet ser ut nu 🙂 Svår balans!

 3. Igenkänning!
  Jag har genom hela livet hållit på med hästar (är 56 år nu och har aldrig slutat), och i ungdomen kom jag in på min drömutbildning till ridlärare.
  Insåg dock hyfsat snabbt att jag tyckte bättre om att utbilda hästar än människor😉, och att det fanns en fara i att göra sin hobby till sitt jobb.
  Utbildade mig inom teknik istället, och hästarna har alltid funnits som ett andningshål och en ständig källa till glädje i vardagen.
  Tror det är klokt och viktigt att du har något som bara är ditt och som du inte delar.

 4. Jeg forstårdeg så godt. Jeg utbildade meg til trädgårdsmestare da jeg var 40 år. Det hadde vært min interesse hele livet og så fram i mot å jobbe med det jeg elsket hele dagen.
  Men jeg erfarte som deg, at jeg mistet på en måte min hobby. Når jeg jobbet med det hele dagen, var det ikke like lystfullt å grave i egen trädgård. Det ble ikke der jeg hentet meg inn igjen og samlet krefter.
  Nå arbeider jeg ikke lengre, pga sykdom. Men trives med min trädgård, førodla blomstrer, og sitter i veksthuset og bare nyter og slapper av.
  Nyt din suksess, med bok, butikk og blogg. Det er spennende å følge deg. Du skriver interessante tekster. Jeg elsker din stil og hvordan du fotograferer. Men vi behøver ikke å vite alt om ditt liv. Det er tross alt ditt virkelige liv. Lykke til!

  1. Tack! Jag har ju såklart min familj, träning och vänner utanför bloggen och delar inte allt. Men ibland känns det som att jag ofta gör mina intressen till mitt jobb och då skapas automatiskt prestation då jag blir bedömd av andra ~ det är en balans det där sannerligen

 5. Tror verkligen det är väldigt viktigt att ta tid , i mån av möjlighet, för att vårda det man älskar<3 vare sig det är familjen, sparka fotboll eller lösa korsord eller alltihop. Jag hoppas du får det du behöver så att du klarar av att stund vid både njuta av jobbet och det privata. All lycka till dig!

  1. Det har du så rätt i ~ jag har egentligen mängder av njutningsfulla och vilsamma grejer i mitt liv men jag brukar samtidigt passa på att dokumentera dem för att dela inspiration till andra 😅 vilket kanske inte alltid blir så avslappnande som det ska vara… 😅

 6. Tror absolut nyckeln är att ha vissa nöjen/hobbys/passioner som man inte delar när man jobbar som du gör, men trodde leran var det för dig? Även om du visat upp det lite?

Kommentarer stängda