Våren kommer med ljuset och en önskan om att fylla  hemmet med pelargoner och öppna alla fönster för vädra ut vintern & hjälpa säsongen på traven lite. Jag fick en plötslig längt efter mer ljus i vårt vardagsrum och bar ner vår tv- soffa och målade väggarna med färg som blev över då vi målade om på jobbet.

Blev så nöjd med resultatet!
Konst, kuddar och andra möbler är samma som förut men det blev en stor förändring med en ljusare soffa och en enfärgad beige kulör på väggarna.

Boris och jag startar morgnarna här med kaffe och datorn i knät. Jag skriver för ett projekt jag aldrig gjort förr – kanske en av mina största utmaningar någonsin. Jag har en blandad kompott av fjärilar i magen och panikvettskrämd prestationsångest i bröstet – men det är precis som det ska vara antar jag. Detta ska jag inte göra med vänsterhanden för det måste bli perfekt. Håll tummarna för mig är ni snälla.

Men nu tillbaka till något flyktigare – det nyinredda vardagsrummet.

Böcker  och mårbacka i fönstret, blandade mönster på kuddar i olika tyger. Linne, sammet och varierade former.

Det är fint att bygga upp nivåer i fönstret och blanda så här. Här har jag min rökelse i en liten tennvas – jag brukar variera mellan att tända palo santo och vit salvia för att rensa energierna här hemma.

Två speglar. En äldre med vit ram och en med gyllene, hjälper till att skapa mer djup i rummet, ger också mer ljus och rymd.

Någon undrade vart mina blå kulörer blivit av – och de finns kvar på sina ställen. Till exempel på de blå skjutdörrarna och skåpet från Katrin Bååth.

Fler stilleben med böcker i burspråket. Här skulle jag gärna vilja få upp en gardin men funderar på om det ska vara en blommig variant eller ett tyg med en klassisk rand.

Knepigt fönster att hänga gardin i. Våra palettblad är kvar såklart och de ger jag extra näring just nu – ska snart beskära och ta med sticklingar till vänner och bekanta.

Världens mest tacksamma krukväxt – den och Dr Westerlund är mina bästa.

Älskar denna samling av loppisfyndade tavlor. De gifter sig så fint med varandra till väggen och soffan tycker jag.

Sådär – det var allt från vårt “nya” vardagsrum. Gillar ni denna förändring?

Väggfärgen heter Sand och är från Jotun,  NCS S 2005 ~ Y20R.
Soffan är Le Grand Air från Rum21, den var blå där vi köpte den men efter många år har den fått en ny klädsel. Bordet heter Itomaki av Dan Sunaga,  fåtöljen Earl från Jess Design , taklampan är en Gubi – alla dessa tre har jag köpt hos den lokala inredningsbutiken More.

Lampan är vintagefynd – konst, matta och speglar likaså. Mönstrade kuddar från Svenskt Tenn och de andra tror jag att jag köpte hos Artilleriet.

Ha det fint så hörs vi här imorgon igen – då bloggar jag om kosttillskott bland annat.

Kommentarer till “Vårt “nya” vardagsrum – färgkod och möbler

 1. Tack för att du delar Kristin! <3 Undrar om du har färgkod på den blå kulörer också? Har missat om du publicerat detta tidigare. Tacksam för hjälp! <3

 2. Det sanfärgade åå väggarna är så varmt och fint. Vi har valt liknande på våra väggar. Ljust men ändå varmt. Mjukt att se på och vara i. Tycker jag. Mysigt ni har det.

 3. Så himla fint!!! Och rofyllt!
  Är sugen på att köpa en sån soffa då vi ska flytta till större och behöver en till!
  Är du nöjd med kvaliteten på den? Tycker du den ”åldras” väl? Skönt att kasta sig i efter jobbet?
  Kram!

 4. Superfint! Snart kan du plocka fram den gula klockan ni hade förr i tiden, eller har jag drömt det?

 5. Mycket lyckat. Bry dig inte om gardiner, de tillför ingenting till ert fina hem. Tack att vi får titta in. Hälsningar från Tjörn.

 6. Nya projektet kommer att bli superbra👌🌟
  Du har varit på gång så länge 👏💪

 7. hag undrar hur ni behandlat era vackra golv! Jag får liksom inte till det hemma hos oss. Ett rum är såpskurat ( ja, det blir superskitigt med hund) ohch nu har jag testat hårdvaxolja i ett annat rum, men det blev inte alls lika fint som jag trodde det skulle bli.

 8. Supersnyggt Kristin!
  Älskar kombon blå och beige.
  Har själv en ljusbeige färg på väggarna i vardagsrummet, väldigt lik din faktiskt.
  Jag tyckte så mycke om den att den hamnade även på sovrummets väggar.
  Bästa av allt är att det är olika ljus i rummen så man kan inte alls avslöja att det är samma kulör.
  💛 kram från Dalsland.

  1. Åh, så fint det låter – jag blir också sugen på att måla fler rum i denna kulör. Så fint! Ha en bra dag.

Kommentarer stängda