hej där,

klockan visar 21.29 0ch det var inte länge sedan jag gick in från trädgården. Jag skulle egentligen fila på morgondagens presentation men får gå upp tidigare imorgon istället. Kunde inte slita mig härifrån helt enkelt och vädret var helt fantastiskt för trädgårdsarbete.

Jag fixade mitt trädgårdsland och fick ner både kamomill, vallmo och blåklint i rabatterna. Sedan stod jag en lång stund och pratade med min granne Bengt om vårt område Tunnbindargränd – det är fantastiskt spännande att höra om vilka som bott här och vilka verksamheter som ägt rum i husen. Detta är ett gammalt hantverksområde i Varberg och i Bengts hus har det varit både slakteri och verkstad där man gjort likkistor – hos oss var det bageri i källaren. Jag ska berätta mer om detta en gång för jag har blåritningarna kvar från 1927. Inne i det här uthuset fann jag ett gammalt porträtt på en dam i stor hatt och här inne finns också alla de gamla verktygen kvar.

Sedan plockade jag vackra påskliljor och narcisser – underbart att det nu blommar i rabatterna. Snart tar tulpanerna vid.

Jag har sått en hel del men har otroligt mycket frön kvar – jag får kanske spara dem till nästa år. Det här räcker nog för mina rabatter och så har jag drygt 80 dahliaknölar som ska ner också. Att odla i godislådor så här är väldigt smidigt – värre blir det när jag ska skola om dem och sätta i brätten – vart ska jag få plats med allt…? Bygga hyllor…

Tänk att jag fann den här vackra handbroderade linnekudden på loppis och sedan glömde av den. Fann den när jag städade tvättstugan – så fin med  fjärilen och vallmon – ja, hela broderingen är helt fantastisk och jag fattar inte varför man skänkte bort den.

Lite vackra blommande kvistar hör också våren till. Nu började mörkret falla och det var dags att gå in.

Jag placerade kvistarna ute istället för jag ska ha med dem på en fotografering imorgon. Så spännande – vi ska fota den nya kollektionen.

Vårt hus i skymning – det var tydligen grått en gång i tiden. Vad tycker ni, ska vi måla det grått när det är dags att måla om?

I sommar tänkte jag kanske ha blomlådor utanför köksfönstret – med krasse i? Pelargoner? Hoppas våra rosor tar sig i sommar och växer lite mer

Sådär – godnatt lilla glashus. Ses imorgon igen!

Kommentarer till “I trädgården just nu – April

 1. Tycker att det är en sån fin färg på huset. Och vilket hus! 😍
  Håller också på att plantera mycket. Vet inte vart jag ska få plats med allt. 😬

 2. Inte grått, känns kallt. Så fin färg på erat hus nu. Tack för en härlig blogg! Kram

 3. Tack för all fin inspiration Kristin! Jag har en liten fråga kring dina frösådder i godislådorna. Har du kvar dem i växthuset under natten? Och har du då frostvakt eller liknande?
  Ha det gott.

  1. Jag har kvar dem i växthuset – är det bara någon minus brukar inte frosten leta sig in och det brular inte vara någon fara för dessa. Värre är det för dahliaknölarna jag ställt ut. Ska det bli felra minus sätter jag på frostvakten.

   1. Tack så mycket för att du tar dig tid att svara. Då kör jag på att de kan vara kvar i växthuset. Det är första året med växthus för mig så försöker lära mig på vägen. Tack igen för all fin inspiration.

 4. Spännande fönstersättning ovanför entrén! Är det ett trapphus, och därför som fönstren sitter på olika nivåer, eller har ni flera halvplan?

  1. haha, jag det ser ju lite kul ut. Vi har ett trapphus dör vid köksentrén som löper genom alla våningar. Dess fönster sitter inte paralellt med våningarna .

Kommentarer stängda