Hej på er.
Idiotiskt nog låg jag vaken och tittade på en serie fram till midnatt igår även om jag sa redan halv nio att jag vara redo för nattning. Typiskt!
Så nu sitter jag här i soffan, tidig morgon, och känner mig nästan lite bakis av för lite sömn. Det var den nya serien Diplomat jag fastnade i – Tips!

Idag har jag avsatt tid för trädgårdsliv. Jag håller på att fylla rabatterna med kogödsel och städar bort det som inte hör hemma hos mig i år.  Underbart – är så pepp på att äppelträdet ska blomma och att vinrankan i växthuset blir alldeles grönt.

Kommer jag vara sugen på keramiken i år? Vi får se – inget jag kommer tvinga fram.

Allt finns kvar. Men jag hoppas jag får lust igen så jag kan skapa mig lite stora vackra vaser för alla dahliabuketter i augusti.

Erfaren av tidigare säsong så har jag varken försått vallmo, ringblomma eller kamomill. Förra året hade dessa självsått sig något otroligt så jag har bara låtit det vara. Se här från förra året.

Allt detta är självsått. Men det blev dock en enda röra i detta land – nu har jag försökt organisera lite.

Kamomill till eget blomsterte.

Dessa vallmo har jag mängder av. Alltid lika spännande varje år att se vad som valt att hänga med mig en säsong till.

Drömmig tid det är nu – när allt ligger framför. Dahliorna står och väntar i källaren, frösådder på hela bänken i växthuset och alla pengar läggs på kogödsel. Så fint det där – tryggt på något sätt. Allt börjar om och jag får en ny chans här ute.

Är ni också pepp på säsongen i Trädgården eller hur är status för er?
Här står det att sista frostrisken har passerat i Halland så egentligen kan man ju plantera ut – kan man lite på det tro?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “I trädgårdstankar

 1. Hur ser du på naturgödsel och pyramider? Jag är livrädd att få in dom på min tomt, eller kanske dom ens existerar. Jag som alltid varit team kogödsel får nöja mig med konstgödsel detta år.

 2. Godmorgon.
  Nej, jag är inte pepp på trädgården idag. Det är intressant hur humöret påverkar peppet. Om jag är ledsen och besviken, som jag är nu, så vill jag bara klippa av alla mina förodlade växter och lägga dynamit i trädgården. Ska jag vara neråt så ska trädgården också vara det. Inte logiskt.
  Jag var ner till växthuset häromdagen för att kolla vinterns kallsådder, och där har myrorna tagit över totalt.
  Men jag antar att när humöret vänder så kommer lusten tillbaka. Och då vill jag göra iordning platsen där luktärtorna lite senare ska hamna. Jag är ju helt förälskad i luktärtor.

  Hoppas du får en bra dag.
  //Anna