Jag tillbringar mycket tid med mig själv och jag blir bara mindre och mindre social. Det resulterar i många ensamma luncher och då gäller det att ha lite trix kring i hur man får i sig både bra och goda grejer i fin kombination. Går det snabbt att svänga ihop och dessutom går att variera i olika uttryck och smaker så är det ju ännu bättre.
Jag äter ofta tonfisk och ägg på olika sätt. Här har jag gjort en gurk- och avokadosallad med tonfisk, kapris, apelsin, tonfisk och ägg.

Ett toppenbra sätt att svänga ihop en lunch är den här Tuna Melt röran – gör jag en stor laddning kan jag ha den till en omelett dagen efter.
Dijonsenap, majonnäs, kapris, gurka, tonfisk, cornichons och ärtskott.

Och ja, chili får man inte glömma. Snåla inte med majonnäsen och smaka av med salt också.

Dela en stor bit baguette och fräs i panna med olivolja.

Bifftomat är gott att ha till. Kolla vad du själv har i kylen och kan hacka ner i din röra. Här funkar rostade hasselnötter och lite rödlök toppen tänker jag. Jag brukar höfta som med det mesta jag gör i köket.

I en riktig Tuna Melt macka har man mycket smält ost och jalapenjo också. Testa vetja! Så gott!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Inspiration till lunch – Min sorts Tuna Melt

  1. Minns mina första möten med baguett med tonfiskröra….I Nice såklart😍🇫🇷

  2. Älskar tonfiskröra!! Glöm inte sweet chilisås, citron och koriander 🌿 Brukar ibland ha detta som en kall sås till varm pasta också!

  3. Tack för tips🙏
    Är oxå mycket vän med mej själv mycket .Därför tacksam för lite guldkanter o lätt att fixa .Tack för inspiration både mat mm // Marie 🌱