Idag smet jag upp ur sängen 05.30 och kröp upp i denna soffa. Faktum är att jag hade nog redan fått min sömn för redan efter kvällsmaten sa jag att jag går och lägger mig med en bok. Orkade bara läsa ett par sidor och så slocknade jag. Vårt wifi är nere så det går inte se på serier eller jobba speciellt bra. Det är bra, alla i familjen utmanar sig i att göra andra saker som inte har med skärmar att göra. 17-åringen tvättade husets fönster och gick igenom gamla foton i källaren och 13- åringen tillbringade kvällen på gymmet. Jag lagade mat, städade garderoben och somnade med bok.

Men nu ska vi inte prata om igår. Jag ska visa min måndag i mobilbilder. Häromdagen skrev jag att jag tyckte det var roligt att hänga med andra bloggare i deras vardag – se vad de käkar, vilka de möter och vad de gör. Även om det var några av er som skrev att ni inte uppskattade den sortens inlägg så  tänker jag att det finns säkert några andra som gör det. Ni andra får scrolla förbi och vänta in morgondagens inlägg som är en matig intervju med en tjej.

Dagen började alltså här. I mörkret i min soffa med datorn i knät och kaffe bredvid. Sedan vaknade familjen och det blev lite logistik och frukost.

Vår värme i huset låg nere så det var svinkallt i flera dagar. Dubbla tröjor och färgglada sockar på.

Efter morgonrutiner för familjen och jag blir själv hemma igen så tar jag alltid en promenad med Boris. Det var en strålande oktoberdag – alldeles vindstilla och soligt.

Passerar ofta grönsakspojkarna på Kungsgatan och köper godsaker. De är alltid så glada i Boris och han får många kramar av killarna. När jag balanserade ett flak ägg, tomat och pumpa samtidigt som jag hade hund i koppel utbrast en av killarna “Vill du ha skjuts någonstans!?” Älskar att leva i en småstad där man är tjenis med så många!

Det var ingen fara, jag gillar att gå och det var bara två ägg som inte klarade sig och det beror bara på att jag var oförsiktig när jag drog av gummibanden som höll fast locket. Älskar pumpa!
Ska göra soppa idag tror jag.

Till frukost åt jag tinade blåbär, gröt med kardemumma, mandlar, honung, yoghurt, jordnötssmör och clementin. Brukar inte äta förrän efter 9.30 så magen får vila många timmar efter kvällsmaten.

Sen jobbade jag vid datorn här.

Min lista för måndagen såg ut så här och denna skärmdump tog jag vid dagens slut. Väldigt mycket svara folk. Känns ofta som det mesta i mitt jobb går ut på att svara.

Strax innan 12 plockade jag fram mina träningskläder och begav mig till lunchpassset.

Det var grymt bra och gav mig massa energi.

Passade på att slänga lådor från leverans på jobbet…

….och att handla på vägen hem. Det är väl det mest positiva och samtidigt det mest negativa med att jobba hemifrån och bestämma sina egna tider. Man trycker in en hel del familjelogistik mitt i arbetsdagen. Tvätt, städ, handling osv.

Jag hämtade ett paket också. Jag hade beställt en scarf av Bernadotte & Kyhlberg. Den ska jag ha runt halsen och eventuellt i håret under många år framöver – en klassiker.

Ut med hund igen och telefonmöte med Marina. Hon var på sitt jobb med skulle ta sig in till stan för att möta upp mig och podda.

Jag åt kokt ägg, fetaost och syrade grönsaker till lunch.

Sedan kom Anna och Marina för att spela in podden. Vi pratade om sociala medier och detta avsnitt släpps imorgon tillsammans med en intervju med Anna Marxén här på bloggen.

Efter podden drog vi rakt ner till Kallbadhuset som Marina och jag hade abonnerat.

Vi hade bjudit in ett gäng goa tjejer för att tillbringa kvällen med bastu, samtal, bad och god mat.

Vilken otrolig afton! Strålande sol med tillhörande solnedgång.

Vi hade knytis så det var allt ifrån helgrillad kyckling till soppa i termos, goda ostar och sallader.

Så tacksam! Vilka fina vänner jag har och vilken ynnest att få leva på en så vacker och trygg plats. Att leva sitt liv i frihet och trygghet är inget någon av oss tar för givet – allra helst när så mycket hemskt händer i världen runt om oss.
Mina  barn och min man passerade mig också under dagen såklart men dem lämnar jag oftast utanför detta forum. Men ja, jag har en familj som är en väldigt stor del av min vardag också såklart.

Jag lyssnade på en podd idag som påpekade att det verkar som om ett par alltid är ensamma eftersom de aldrig har bilder på dem ( på sociala medier då vill säga) när de äter middag med vänner eller då de gör annat. Det är bara bilder på de två och deras barn då och då i lyckliga och kärleksfulla situationer. Men nja, skulle man gå på att mina flöden på blogg och Instagram skulle vara hela min verklighet så hade det varit ganska fel. Då tror ni i så fall att jag inte har någon kontakt med mina egna barn som jag lever under samma tak med. Lite tokigt va?

Skapa en fin dag nu och mitt tips är att inte bara konsumera mörker i era flöden – och att vara vaksam med källkritik och för att ta emot all skrämselpropaganda. Jag väljer att ta del av nyheterna i väl betrodda medier och ej via rubriker på Instagram.

Ljuset måste få komma in också i vardagen. Inte bara oro och mörker.  Sinnesrobönen är den bästa att påminna sig om i de mörkaste stunder tycker jag.

“Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.”

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Min måndag i mobilbilder

 1. Det här inlägget gillade jag väldigt mycket. Roligt att få hänga med en dag i ditt liv. Hoppas att det återkommer då och då.

  “I can`t control the world, but I can control how I react to it” Det har jag som min skärmsläckare på mobilen just nu. I tisdags när jag kom hem grät jag pga allt hemskt som händer i världen just nu. Det gör så otroligt ont, och till slut orkar jag inte ta in mer. Därför är det så fint att få gå in på tex din blogg eller instagram, för att få lite ljus i detta mörker. Vi behöver sprida mer kärlek till varandra, och tacksamhet för det vi har.
  Kram till alla.

  1. Nej, det har jag inte. Hur menar du?
   Det finns många vuxna som inte verkar förstå att det pågår ett liv utanför fyrkanterna och bloggflödet hos influencers och ibland (tyvärr för ofta) behöver man påminna om det.

   1. Tror Ester syftade på meningen ”Lite tokigt va?”, att hon tyckte det var något man skulle säga/skriva till barn, inte till vuxna läsare.
    Obs! Jag såg det inte på det sättet😌🍁