Oj oj, oj, vad vi jobbat på bra i trädgården idag. Jag har arbetat i tio timmar och haft varierad hjälp under tiden. Först var det mellanbror och jag som målade sex stycken blomlådor med svart falufärg. Han jobbade i fyra timmar och hann dessutom klippa gräset. Grymt imponerad!

Jag gjorde ena liten avstickare till en handelsträdgård i Tångaberg och handlade på mig hur mycket perenner, tomatplantor och gurkor som helst. Detta tryckte jag in i bilen ihop med mängder av kogödsel och planteringsjord.
Jag har planterat en hel del från frö i år men det mesta har torkat eller ruttnat. Har inte riktigt styrt upp så bra i år. För mycket av allt. Äsch. det blir sommar ändå.
Tur att andra kan odla fina plantor åt en …hahaha, grannen har redan lovat mig massa tomat och chili också så mig går det ingen nöd på. Jag har dessutom beställt femtio plantor av jätterverbena att ha i rabatten runt entrén. Kan bli helt magiskt tänker jag.

Som tur var hade min man förberett med ett släp fullt av matjord också så han och grannarna hjälpte mig på kvällen med att fyra alla lådor med jord, gödsel och en del plantor.

Dahliorna som jag förodlat ser dock riktigt bra ut så de ska ner i de nya lådorna vi byggt och målat. Och så ska jag fylla på med grus kring lådorna. Så himla pepp. Kikar du in i min story på Instagram så ser du händelseförloppet under dagen.

Hoppas du också haft en fin söndag.

Kommentarer till “Odlingslådor för dahlior

  1. Så inspirerende hage! En av disse maidagene skal jeg også ordne kasser/lådor i hagen til grønnsakene – skal bli så fint!

    1. Hej, det är fiberduk som ligga under gruset för att det inte ska komma upp ogräs mellan stenarna.

Kommentarer stängda