Mitt hår? Ja, det har verkligen inte varit en självklarhet att det skulle växa ut och bli långt även om det alltid har varit en dröm. Jag har många tunna hårstrån och ingen vidare kvalitet på håret. Det blir lätt slitet och torrt och jag har dessutom tillbringat många hår med att bleka det blont. 2019 bestämde jag mig för att leva med min naturliga hårfärg och låta allt få växa ut.

Jag tror att både hår och hud återspeglar hur man mår inombords så mitt mål har varit att rå om mig själv så gott jag kan både fysiskt och psykiskt samt att jag har helt slutat att behandla håret på ett ohållbart sätt. Jag har ett hår som inte pallar trycket för massa styling.
Så bort med hårtork, plattång och blekning för att bara vara så snäll mot håret som jag kan. Nu är det 2023 och äntligen har jag fått det där långa håret jag alltid drömt om. Och snart fyller jag 45 år. Ja, det är sannerligen inte för sent att utmana sig.

Så här ser mitt hår ut när de självtorkat efter tvätt. Det är solblekt i längderna och mörkt längre upp.

Jag tvättar håret max två gånger per vecka och stöttar upp med torrschampoo, olja och spray mellan tvättarna. Ibland åker håret upp i en knut men jag har sällan flätor eller tofsar.

Just nu använder jag dessa produkter och de har räckt i en evighet fast det är dock dags att köpa ny inpackning – den är helt tom. Jag skrev ett liknande inlägg om mitt hår i början av april och då hade jag samma schampoo och balsam. Jösses, så dryga alltså! Ändå shamponerar jag mig dubbelt vid varje tvätt.
Jag använder nästan alltid inpackning och tar den i mellan, låter den sitta kvar en stund och sedan tvättar jag ur håret med balsam.

Jag blir torr i topparna – speciellt när jag haft håret uppsatt och det blir kallare väder. När jag haft håret i en knut ser jag ut som ett troll – inget vackert fall här inte.

Då använder jag min borste med svinhår för att dra ut allt och då ser det ännu värre ut.

Men med lite olja i topparna och torrschampoo i bårbotten så får jag styr på det en dag till utan tvätt.

Jag använder ett spray som ger mig volym eftersom jag har så tunna hårstrån så ser mitt hur väldigt platt och tunt ut utan detta. Just nu är min hårolja slut så efter jag smörjt in ansiktet med The Glow serum brukar jag dra handen genom håret med dessa gyllene droppar också. Funkar kanon!

Nu behöver mitt hår sig ett klipp. Jag har inte varit hos frisören sedan tidigt i våras men jag sparar ju både pengar och energi på att bara låta mitt hår få vara utan massa fix så jag drar mig för att boka. När det är så här torrt och frissigt i topparna brukar jag ta en klick balsam i handen och massera in det i topparna och slänger jag på lite vatten och låter det självtorka. Blir toppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Om håret – så här gör jag.

  1. Tack för inlägget. Har köpt Kevin Murphyprodukterna men har dock svårt för doften på dem så de får gå vidare och så leta nåt nytt ersättande. Sprayen ska jag testa dock, den från Hårologi, och så funderar jag på om jag ska strunta i min tid för färgning hos frissan 🤔🙂

  2. Tack för alla underbara tips Kristin! Både om hår och allt möjligt 🙂 Blir nyfiken på vilken hårolja du brukar ha eller kan tipsa om? Behöver införskaffa någon inför dessa torristider 🙂

  3. Tips hvis du ikke har brukt det ennå: K18 gav meg nytt hår; jeg var skeptisk, men er så glad jeg prøvde. Rådyrt, men funker.