Skåpen här hemma är fulla av blåvitt porslin och keramik. Antar att du inte är ett dugg förvånad.
Jag finner på resor, loppis och finbutiker. Ibland flyttar en svindyr kopp in och en annan gång finner jag en på loppis för en femma. Det är kul att matcha och blanda.

Så när jag fick syn på vad Emma von Brömssen hade i kikaren tillsammans med det nystartade porslinsföretaget Götefors blev  jag genast nyfiken och ville veta mer om deras nya projekt. Tycker så mycket om Emma och hurra för duktiga kreatörer!

Man vet ju redan att Emmas blå penseldrag skapar magi. Korsa detta med en ny porslinskollektion med inspiration från gamla vackra nordiska klassiker så blir det en magisk kombination. Porslinet Selma – Så fint!

Jag fick en lång pratstund med Anna Schöneman som ligger bakom Götefors och en liten förhandstitt på den vackra kollektionen. Så spännande att höra om andra människors livsöden och den kreativitet som föds när man kastas av vägen mitt i livet.

Som ofta i ett “hjärteprojekt” ligger det en historia bakom – med ett liv som tog en helt ny riktning en dag.
När allt blir omkullkastat så kan man plötsligt se helt klart vad det är man behöver i livet för att må bra igen.
Anna började samla på antikt porslin. Letandet på loppisar och auktioner blev en form av terapi.

Och nu står hon här med ett fantastiskt projekt  – En helt ny porslinskollektion med nordiska rötter, från Göteborg, i samarbete med en av våra främsta västkustska mönsterdesigners. Hurra!
Premiärvisning – Här, på Krickelin idag!

Jag dricker finkaffet i en rymlig kopp med fat. Så vackert. Man kan liksom se penseldragen och de olika tonerna i det blå  mönstret.

Muggen tar jag med ut i trädgården under mina små gröna turer.
Vad tycker du om porslinet?
Inom kort lanseras porslinet hos Emma von Brömssen och hos Götefors. Önskar tjejerna varmt lycka till!

Detta var häromdagen. Jag slängde på mig en klänning men insåg sedan att det var kallt så det blev brallor och linneskjorta ovanpå. Och så vår nya blazer i linne. Lager på lager är så himla bra!
Och så blåvitt såklart. Matchigt värre med porslinet.
Idag är det varmt ute igen och jag går med bara ben i trädgården och påtar. Dricker varmt vatten med mynta och gräver ner nya rosenbuskar. Skönt. Kanske blir det ett dopp också…

Fin dag till dig!