Jag är uppe i arla morgonstund igen och det är fortfarande mörkt. En kopp kaffe och en gosig Boris bredvid mig samt datorn in knät. Insåg precis att jag stängt ner word-programmet innan jag sparat mina dokument som låg på skrivbordet igår.
Ghaaaa! Flera timmars arbete har gått upp i rök…

Jag tog några foton ute i trädgården denna helgen för att försöka dokumetra säsongerna och förändringarna. Väntar in både körbärsblom och äppelblom… snart så…

Börjar vänja mig vid den här möbleringen i växthuset – känns mer rymligt och riktigt mysigt. Får se om jag ställer tillbaka allt igen under våren. Ger det några veckor till och ser hur vinrankan tar sig.

Det här fina blomsterstödet är på plats. Här ska honungsrosor klättra bredvid sommarblomster.

Jag grejar här inne – sår och omskolar plantor.

Jag har lite frösådder i växthuset jag fixar med – ena dagen vill jag slänga allt för de är inte lika frodiga som jag hade önskat och andra dagen gullar jag med dem och känner mig rikast i livet.
Det beror lite på dagsformen och om jag “gud förjude” jämför mig med någon influencer som har hela sitt tunnelväxthus fullt av knubbiga och goa plantor redan. Kolla @snickarglädjensträdgård – herrejösses så veckert det kommer bli.

Hur känner ni när ni ser influencers hålla på med sina blomsterodlingar på sociala medier – får ni prestationsångest och blir alldeles matta? Eller blir ni inspirerade?

Min kära vän Hanna Wendelbo säger tryggt till mig  “Alla gör olika Kristin – men det brukar blomma ändå”.

Känns ju dock helt vansinnigt att man är besviken på några plantor med tanke på vad vi alla går igenom just nu. Kanske att det är det lilla, att jag får bekymra mig över plantor som räddar mig från  att grotta ner mig i vissa större existetiella frågor som också gärna pckar på uppmärksamhet inom mig just nu.

Alla gör olika som sagt. Det enda vi vet är att solen går upp och ner imorgon igen.

Så här såg jag ut igår. Vi skulle ta lite foton inför vår föreställning A la Varberg.

Och här är vi. Anna Linton beskrev allt så fint i ett inlägg igår så jag repostar hennes text här:

Visste du att det finns en koppling mellan förmågan att drömma och entreprenörskap. Dessutom har vi som människor förmåga att överleva och ta oss igenom svårigheter, det är inbyggt i vårt DNA. I tider som dessa kan vi ibland behöva påminna oss om våra drömmar och vad vi kan göra för att nå dem.
Den 29 april skapar vi ett unikt tillfälle för dig att ta del av våra och några av våra vänners drömmar och erfarenheter, genom den digitala inspirationsföreställningen A la Varberg. Vi samlar ihop våra respektive kunskaper och ger dig en digital upplevelse om samarbete, drömmar, gemenskap, verklighet och sårbarhet. Du får möta konstnärerna @lisaburenius & @kollijox – influencern @krickelin – konceptutvecklaren @marinaevertsson och hela team We are Laja så klart: @life_of_magic@lovisa_pa_lajet & @annalinton1.
Dessutom blir det musik av @lisapedersenmusic, en massa hopp och framtidstro!

Aldrig tidigare har det varit så viktigt att fortsätta drömma och börja eller fortsätta skapa det vi vill se i och för den här världen. Aldrig tidigare har det varit så viktigt att påminna oss om det som är viktigt på riktigt för var och en av oss.

Din biljett (195 kr per st) köper du här. Och känner du någon som just nu, mer än någonsin, behöver en boost för sig själv och sina drömmar – ge bort en biljett!
Vi ser fram emot att träffa dig den 29/4.

 

Kommentarer till “Prestationsångest och trädgårdsliv

 1. Du inspirerar mig jättemycket! Härligt att se att man kan göra olika och det blir bra ändå.

  Jag känner lite ångest över min egen odling. Men mest för att jag har så lite plats och då måste det bli bra annars får jag ju inga blommor.

  Ser fram emot att lyssna på dig och Hanna på söndag!

 2. Din trädgård inspirerar mig, oavsett hur den ser ut. Tror bestämt jag ska ta och kolla genom dina youtubevideos från trädgården igen. Minns att jag kollade dem i fjol också och gillade dem massor.

 3. Jag blir inspirerad 🙂 Men än så länge håller jag mig till sticklingar! Och det intresset fick jag inspiration härifrån! Känns ibland som ett lotteri, årets första omgången av pelargoner blev det dålig utdelning på. Tog nya nu ihelgen… bra tålamodsträning 😉
  Tack för inspirationen 🙂

 4. Hej Kristin
  Tycker så mycke om lådorna med penséer framför ditt växthus, dom ger en fantastisk känsla. Har haft min trädgård i snart 40 år
  Och nu börjar jag klara av att njuta fast allt inte blev som jag drömde. Det blommar överallt men nästan inget står där jag har bestämt. Ena dagen känns det lite misslyckat men dom flesta dagarna blir jag bara lugn och lycklig i min trädgård. Det handlar tycker jag som så många andra gånger i livet bara om att slappna av, så kommer njutet. Du skriver och delar med dej så bra.
  Tack o hej från Edit

 5. Åh! Dette var veldig fint å lese! Eg flytta til hus med hage i juni 2019 (min første eigne hage – ELSKAR det), og har SÅ mange planar og prosjekt. Det er så lett å sjå på alt andre får til og tenke negativt om seg sjølv og sin eigen framgong. Likar (gillar) live-samtalane til deg og Hannah veldig godt, og det hadde vore veldig moro med podcast!

 6. word dokument sparas egentligen automatiskt och kan återställas till en viss version, prova detta!

 7. Så härligt att få följa din trädgård. Blir lugn och harmonisk att drömma mig bort en stund. Ser gärna det som inte blivit så bra också. Det lär vi oss av och är en styrka. Det är väl det som är det vackraste, blandningen av det perfekta och operfekta. Du skulle inte tycka att någon annan är misslyckad för att något ej blivit perfekt, så det är inte rätt att du är hårdare mot dig själv. Du skulle nog tvärtom tycka att personen är modig som vågar prova. Mod är inte att göra något man kan bra utan att göra det man inte kan.

 8. Hej Kristin!
  Jag blir glad av din prestigelösa inställning i dina och Hannas live-sändningar. Är så glad för ett initiativ och blir bara inspirerad. Jag önskade just att ni framöver skulle kunna ge några favorittips om hur man fotograferar sina eventuella blommor som klarar sig. -Några av mina sådder skrämmer mig, vet inte varför de deppar). Jag skulle vilja kunna ta kort på det härliga sommarblomningen på olika sätt för att titta på när vintern kommer. Och DÄR är du ju fantastisk, att fotografera/skapa en känsla i en bild. Blir mest inspirerad av influensers som dig och Hanna men kanske lite stressad av de följarkonton som gör det till en tävling, typ vem har flest dahliaknölar etc etc. Det får jag jobba lite med själv. Och ja-kanske lite stressad av alla i flödet som skaffar höns denna vår, men mest beror det nog på situationen utanför trädgårdsbubblan, trädgården känns så trygg och några höns som går omkring och kacklar stärker ju den känslan.

  Tack!

 9. Är så avis på din härliga trädgård och ditt växthus! Så fint, och kommer att bli så ännu finare när det är grönt och blommar!
  Och eftersom du frågar ska jag erkänna att jag får skav och prestationsångest av att se influencers som försår och pillar med frön och lökar. Jag vill ju också ha en sån där fin trädgård men är verkligen inte där att jag har intresset, kunskapen, tålamodet och framförhållningen som krävs för att skapa det. Så mitt skav handlar ju egentligen bara om avundsjuka =) Och en ösnkan om att få resultatet utan att göra jobbet, haha!

 10. Jag måste faktiskt få säga att du är en av de som inspirerar mig allra mest, du är ärlig med att du inte kan allt, visar även om det inte är helt ”perfekt” och vågar fråga!

 11. Jag blir bara inspirerad 🌸 Det får mig att våga testa. Har tex länge tänkt att jag i min roshäck ska ha en klätterrosportal. Extra roligt när jag såg att du har byggt en. Drömmer om ett växthus men kör på ikea-plastlådor på trappen istället.

  Det var föresten ditt konto som fick mig att bli trädgårdsintresserad. Blev med STOR plattträdgård och visste inte vart jag skulle börja. Tills jag såg bilder av din trädgård och kände att jag vill ha samma känsla hemma hos mig😊

 12. Håller helt med!
  Gick o var lite ”arg” på er när jag såg förra livesändningen men visste samtidigt att det bara var mitt jag som var frustrerad över att plantorna var gängliga o krångliga. Har inget växthus. Har alldeles för många små frön som tittar upp. Kommer aldrig kunna eller orka eller hinna omskola och härda alla på rätt sätt. Får lust att bara lägga av o slänga allt. MEN precis som du säger så känns det nästa dag som att det blir vad det blir och det blir också bra. Vilket är helt och fullt applicerbart på resten av tillvaron just nu hoppas jag så innerligt på! Ni är så bra för mig just nu! En väg att hantera oron som ligger som ett lock över allt jag gör. Kanske lära sig mer om hur det är att vara människa på vägen.

  1. Jag blir inspirerad. Har precis skaffat växthus och varit lite för ivrig med frösådd tror jag. Vissa ser små och taniga ut och mina luktärter som brukar bli så fina är bara långa och rangliga. Men det är härligt att följa dig och din trädgård och skönt att se att allt inte behöver vara perfekt. Trädgården ska vara roligt, lustfyllt och rogivande. Inte ångest och tvång tycker jag. Jag följer din och Hannas livesändningar och lär mig massor . Har bett min man bygga ett hönshus efter ert senaste prat
   Stor kram

 13. Jag kan både bli inspirerad och få prestationsångest av influencers fina odlingar och trädgårdar. Prestationsångesten är visserligen obefogad eftersom jag jämför mig med dem som är flera år före mig erfarenhetsmässigt! Därför uppskattar jag så innerligt när du och Hanna Wendelbo pratar om trädgård och odling på ett sätt där jag förstår att ni inte är kompletta och färdiglärda (missförstå mig rätt nu). Ni får mig att förstå att det är okej att testa sig fram, att det är okej att göra misstag, att allt kanske inte hamnar i rätt ordning men själva görandet måste också få ta plats än bara själva tänkandet, att jag inte behöver vara utbildad för att få göra utan att det kan få räcka att vara en glad entusiast. Ni väcker lusten och glädjen i att få ta hand om en trädgård! Så fortsätt gärna att skriva om alla tankar du har med din trädgård, det hjälper mig framåt i lärandet! Stor kram

Kommentarer stängda