Godmorgon. Sneglar på klockan. Jo, den är 06.01 och jag är inne på min andra kaffekopp och är klar med min mailkorg. Det gör mig absolut ingenting att vara uppe i ottan idag för jag ska ta mig ner till stationen på förmiddagen och hoppa på ett tåg till Stockholm. Allt jag hinner före är bonus och välkommet. Jag ska till exempel städa ordning efter vårt julstök igår då familjen klädde granen.

Jag köpte en stor kungsgran i år och det var så kallt ute så jag gav den inte något nytt snitt innan den kom i julgransfoten. Det ska man väl göra?
Men det hade nog inte spelat någon roll ändå för jag upptäckte nyss att vi glömt hälla vatten i den. Den ser redan lite vissen ut stackarn och det är väl minst tre veckor kvar till julafton….
Jag får visa er en rättvis bild av granen i dagsljus istället för fem på morgonen. När tar ni in er gran?
Om ni har någon vill säga…

(reklam) Vi hade lansering av vår vinterkollektion igår och den slog alla rekord med råge. Har aldrig haft så många ordar och stor försäljning på bara ett par timmar och vi var i chock. Alla röda blusar och klänningar tog slut på nolltid och vi fick många besvikna dm och mail efter detta. Jag förstår.

Faktum är att vi spänner bågen så mycket vi vågar vid varje kollektion. Det är svårt att veta vad som kommer uppskattas och sälja slut – ibland är det våra enfärgade klassiker som uppskattas mest och ibland är det signaturplaggen för kollektionen. Vid detta släpp var det de randiga klänningarna. Så roligt att de uppskattades!
Men – hade det varit så att vi hade haft svårt att sälja dem så hade det blivit en otroligt dyr historia för vårt företag. Att ha en sådan klänning värmandes på hyllan hade inte varit bra alls – det är vår största investering någonsin att sy upp klänningen. Fyra meter vävt europeiskt linne kostar därefter och så tillkommer sömnad, strykning, packning och tags på det. Ja, det är mycket att ta hänsyn till och ur mitt perspektiv så tänker jag så hållbart jag bara kan. Tråkigt att det tog slut på bara några minuter men det finns andra plagg som tillhör kollektionen kvar. Och det är en limiterad upplaga på dessa signaturplagg – så extra roligt för dem som hinner få tag på ett plagg. Stort tack till er kunder!

Vi försöker möta efterfrågan så gott vi kan. ss24 ser fantastisk ut så den ser jag verkligen fram emot att visa er. Nu drar vi  större på våra signaturplagg i kvantitet – stärkt av nytt självförtroende sedan släppet igår.

Just nu sitter jag här i vår soffa och landar efter allt arbete förra veckan. Vi har bra rutiner nu med fotografering, kommunikation, butik, lager och allt annat runt omkring. Men det är alltid mycket att hålla ordning på och beta av – jag känner också stor press på att skapa vackra bilder till kollektionerna för jag vet hur viktigt det är. Kampanjbilderna är A och O. I kombination med att ha vackra kläder givetvis. I år var det svårt för det var så otroligt kallt och det är svårt både för mig som fotograf och modeller att ha fokus.

I alla fall. Att skapa vackra bilder är den roligaste delen av mitt arbete och vi hade inte varit någonting utan det – allt började med mina foton. Nu, idag, sätter jag fokus på i lite andra foton. I slutet av sommaren tog jag en serie bilder i ett hav av dahlior och ska lägga sista handen på dessa samt skicka in dem till kunden. I vår kommer ni får se vad jag pysslat med och varit med och skapat. Så sjukt stolt!

Det var så tokigt för den här randiga blusen var fast i expressleverans i både Tyskland och Danmark hela förra veckan så jag hade ingen möjlighet att fota den på våra modeller. Men den skulle ju också vara med i vårt släpp igår så efter stängning av butiken denna lördag så knäppte jag några bilder på mig själv. Tur att man behärskar många arbetsområden – synd att inte få vackra bilder i naturen dock men trots detta så sålde även den slut faktiskt.

Vill rikta ett varmt tack till alla er som uppskattar mina linnekläder. För er som inte fick tag på det ni ville – det kan komma returer och nästa lördag kommer vi ha ett litet utbud av plaggen i butiken i Varberg.  Nästa gång jag skriver är det från tåget eller en hotellsäng. Hörs snart igen. kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Rekord, granen och på väg till Stockholm

 1. Nej, det hann inte bli någon röd blus för mig tyvärr, vilket är synd, men ändå: grattis till en fantastisk kollektion!😍✨

  En fråga apropå er gran: ljusslingan (?) med de små dioderna, inte Moravia-slingan, vet du var den är ifrån? Jag har Moravia men skulle vilja komplettera med en mild liksom glimrande belysning också men tycker alla ljusslingor lyser så starkt eller med helt fel ljus (väldigt kallt eller nästan orange)🎄⭐️

 2. Grattis till en fantastiskt fin kollektion och fotoserie Kristin! ⭐ Jag tycker ditt hållbarhetstänk är helt rätt, och häftigt att du även delar med dig av jobbet och slitet bakom det fina slutresultatet, skapar stort mervärde i mitt flöde i allafall! 😍

 3. Av ren nyfikenhet, ni har inte funderat på att släppa kollektionen i bilder innan och ta alla beställningar i förskott? Obs har inte koll på eventuella svårigheter med detta, så kan vara helt ute och cykla, men det känns som ett kul sätt att tänka nytt 😍

 4. Stort grattis!

  Hoppas att de förstår att det är det mest hållbara som du beskriver, både för företagets ekonomi och risktagande, men också hållbarhetsaspekten. Hyllvärmare är verkligen inte bra. Själv skulle jag aldrig bli sur eller arg för att de tagit slut men ja, kan tänka mig att vissa kan bli det.

  Jag kör på den gröna fina skjortan jag köpte i somras. Passar ju grymt nu också. 🙂

 5. Tillhör inte generation ”Allt nu!” Så granen kommer upp dagen innan julafton. Det heter ju JULgran och det handlar så mycket om julkänslan. Magin.
  Sätter inte in påskriset en månad innan påsk heller! Alla gör som de vill såklart 🙂

  1. Ja, det är väl olika det där. För mig är julen i hela december och fram till max den 26e sedan ska granen ut. Jag vill ha nytt år med massa härligt krispigt vitt inför nyåret och vill inte ha mer rött, glögg och jultomtar då. Så därför känns det toppen att fokusera på detta myset redan nu i början av december.