En av de mest spännande, roliga och ganska utmanande delarna med att jobba med sociala medier är att alltid vara relevant och intressant. Är man det för att man har något viktigt att säga? Är det för att man har härlig energi som andra vill ta del av? Delar man kunskap, inspiration, klokheter, reflektioner, skratt eller vad är det egentligen som får vilt främmande människor att trycka på “FÖLJ – den här personen vill jag se mer av” ?

Jag jobbar aktivt med både Instagram och blogg samt att jag precis börjat podda. I april kommer jag ge Youtube en ny chans också för att jag ska bredda mig, finnas på olika platser och vara aktuell där min målgrupp finns. Drömmen är ju att så småningom göra TV men det styr jag ju inte direkt över själv – det får jag bara affirmera ut i universum och hoppas på att någon plockar upp. Eller så får jag börja skicka in massa filmer till viktiga människor i branchen, ligga på i deras dm kanske … hahaha, äsch, ja ni hör ju, jag kan bli hur dedikerad som helst när jag verkligen vill något…

I alla fall. Instagram förändrar och uppdaterar sitt forum då och då och det brukar påverka både följare och vi som jobbar i kanalen. Man kan såklart bli orolig och lite sur över att man inte når ut som man brukar göra och fundera fram och tillbaka på vad man gör fel – men jag försöker låta bli. Det är som det är. Så länge jag skapar innehåll som jag själv tycker är kul och fint så tror jag att det ger sig – tålamod och regelbundenhet brukar vara lönsamt i dessa svackor och det finns ingen poäng med att deppa när det “går sämre” och man har mindre räckvidd och engagemang – hellre se det som en utmaning att göra ännu bättre ifrån sig och vara mer kreativ.

Reel är ju poppis av Instagrams algoritm och jag kan själv bli helt fast i scrollandet bland filmer. Jag har själv inte hittat ett “reel-uttryck” jag känner är klockrent för mig och inget uttryck jag känner mig bekväm i tyvärr. Jag har testat  massa – gå genom ett rum till lugn musik, tända ett ljus till fransk jazz , laga mat, sätta blommor i en vas ackompanjerat av pianotoner, prova olika outfits, baka, bada… ja. Listan kan göras lång. Roligast har varit att dela recept och laga något – det har också varit det som är mest uppskattat. Men som sagt. Jag har inte hittat något som känns riktigt jag än…

Men jag är öppen för att testa nya grejer och skämskudden har jag lagt åt sidan för länge sedan. Imorgon pratar jag både om när jag kissade på mig och om andra viktigheter i podden  –  gränser har flyttats redan om man säger så – men integriteten består. Det är kul med innehåll på sociala medier. Det är underhållning och jag styr helt själv över vad jag vill skapa och dela med andra.

Tillbaka till Instagram – jag har fastnat helt i filmer där tjejer sminkar sig. Jag bara tittat och tittar, både fascineras och förfasas. Det har jag ju skrivit om här – då jag gick och köpte mig en egen sminkbox med en mängd kulörer att borsta på ansiktet och om den skrämmande utvecklingen i media.
Jag försökte hitta en lagom nivå i sminkningen som passade mig och tyckte det var riktigt kul faktiskt. Även fast det kan gå flera dagar då jag går osminkad så är det roligt att få lite färg på kinderna och lite ljusare under ögonen. Allt blir ju så mycket roligare när man kan!
Så nu har jag till och med spelat in en egen reel där jag tar på mig rouge och hela fallerullan. Hoppas det blir skojigt att kolla på – nästa vecka kanske jag testar något annat. Stå på händer till exempel. Det har jag alltid velat lära mig…. Tänk en tuturial om det!
Världens klickraket är jag säker på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Sociala medier – utveckling och relevans

  1. Asså jag dööör! ”Du la inte ut några filmer från galan” är det roligaste idag. Fantastiskt mänskliga människa!
    Iallafall var jag på instagram för att snoka efter jeansen du har i detta inlägg? Lite läskigt kanske men de ser ut att ha den perrrrfekta tvätten och höjd på midjan.
    Fin helg önskar jag dig

    1. Ja, hahaha, skrattade också got när jag såg det klippet.
      tack snälla. Dessa är från Gina Tricot 🙂 Minns inte vad de heter tyvärr. Annars vill jag tipsa om Rib Cage från Levis som jag också använder mycket. kram