Betalt samarbete med Visit Halland

Välkommen till Halland! Min plats på jorden.

Alla dagar i veckan, året om är jag tacksam över att jag lever och verkar i Halland – denna pärla på svenska västkusten.
Men just nu, när saltstänkta klippor värms upp av solen, havsbaden svalkar, sommar-restaurangerna öppnar upp, torghandeln fylls av lokalt odlat, kullerstensklädda gränder fylls av blommande rosenbuskar och sommarkvällarna inte vill ta slut…
Då är västkusten som bäst!

Och jag förstår verkligen att det är många som vill semestra här på “bästkusten”. Varje dag får jag mängder av frågor om vart man ska äta, bo, bada och hitta på i vårt vackra landskap. Jag gör mitt bästa för att svara men nu ska ni får det absolut bästa tipset av alla.

Ta och ladda ner appen A Day in Halland!
Men först – läs igenom detta inlägg och ta del av en härlig morgon i Varberg.

Jag är morginpigg och tar cykeln ner mot havet med en termosmugg kaffe och handduk i packningen. Sätter in ett sommarprat i örononen såklart – idag Nadim Ghazale fantastiskt kloka ord i öronen. Lyssna här!

Min tur går ner mot Kallbadhuset och Varbergs Fästning. Här finns minigolf, glass, havsbad för större barn, strand för barnfamiljen, foodtrucks, restaruranger, toaletter, lekplats,… ja, allt ni behöver för att sysselsätta er en hel dag i samma område. Ta en tur upp på Fästningen och om ni har möjlighet så boka en dramatiserad vandring runt i miljöerna. Passar vuxna barn från 6 år och uppåt, så lärorikt och kul.

Jag är här runt sju på morgonen och denna semesterdag har inte vaknat till liv än. Det är alldeles stilla och lugnt, förutom några löpare och några som rastar sina hundar längs strandpromenaden. Allt är så vackert och bröstet sväller av tacksamhet när jag cyklar vidare.

Förbi Fästningen, Havsbadet och Simstadion. Jag svänger av vid Skarpe Nord, Damernas nakenbad.

Här finns två bryggor man kan bada från och redan nu,  tidigt på morgonen, är det flera damer som byter några ord, klär av sig och går bryggan ner för dagens första ljuvliga dopp. Jag väljer den bryggan som inte är lika välbesökt eftersom vattnet står lägre här.

Går några steg ut bland all sågtång och sjunker ner med hela kroppen. Den här känslan är ljuvlig.
Solen går upp i öster och värmer min rygg då jag simmar ut några tag i riktning mot skrivarklippan. Jag brukar dyka ner och dra upp en tångruska som jag kan skrubba kroppen med innan jag går upp ur vattnet. Ibland får ruskan följa med hem och bli gödsel till trädgården.

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Kanske bara ligga i trädgården eller på en klippa med en bok. Eller så hittar hela familjen på något tillsammans.
I så fall är en tonfiskburgare eller Moules på @rolandskbar fint till lunch, ett besök på @strömmafarmlodge för mysigt häng och glass, självplock av jordgubbar på @vareborgs och avsluta dagen med take away pizza från Campino vid Subbe Fyr och se solen sjunka i havet medan barnen snorklar i framför oss.

Eller så kanske vi ska ge oss ut på roadtrip och ta oss runt i Halland – på min lista över härliga ställen att besöka denna sommar har jag Solhaga i Slöinge, Feldts i Halmstad, Tjolöholm Slott, Mariebergs gårdsbutik, vackra Yngeredsforsen & Stora Berg för självplock. Fantastiska platser att besöka.

Men du – nu vill jag berätta om appen som kan göra Din semester i Halland fenomenalt bra.

Visit Hallands app A day in Halland ger dig härliga semestertips i hela Halland. Här finns något för alla.

Förra året skickade appen ut varningar om trängsel men i år jobbar appen mer proaktivt för att hjälpa människor att planera bättre. När det är badväder kan de till exempel skicka ut en pushnotis och påminna om att välja en annan strand än någon av de mest kända stränderna. Visit Halland har dock löpande dialog med Smittskydd i Halland så blir det skarpt läge så kan de direkt skicka ut varningar i appen.

Det är så många bra tips i appen – jag har själv funnit nya spännande platser att besöka.

Älskar detta – blir så impad och stolt över de som jobbar på Visit Halland. De skapar fantastiska förutsättningar för en härlig och trygg semester här i Halland.
Det finns en ny funktion där man kan välja kategori på kartan för att tex få upp gårdsbutiker, stränder och unika butiker i Halland.

Nu i veckan publiceras det en lista med loppisar & second hands runt om i Halland i appen. Så pepp på detta!!
Jag är inne i appen varje dag och kikar – jag har ju hemester i Halland parallellt med lite jobb.

I appen finner ni dessutom både mina och My Feldts bästa halländska tips.
Njut av er semester nu – ta er runt på alla spännande platser i Halland, smaka den halländska maten, ta många dopp i havet och var rädda om er.

Här laddar du ner appen.

Kommentarer till “Semester i Halland – jag ger dig mina bästa tips!

  1. Vilken fin klänning du vadar i….Var har du köpt den? Fin reklam för Halland. Perfekt eftersom Halland ligger halvvägs till barnbarnen i Skåne 😍

  2. Hej! Tack för fina tips! Men var sover jag bäst Varberg/Falkenberg?
    Tack, Jenny

Kommentarer stängda