“The best things in life are free!”

Stämmer då sannerligen. Idag körde vi till Hiklitten som ligger utanför Dagsås i Varberg. En vandringsled i terräng med helt fantastisk utsikt.

Just idag hade vi inte tänkt promenera så långt utan var mest på jakt efter ett spännande utflyktsmål att fika på. Vi parkerade bilen vid näckrosdammen och tog oss upp på höjden.

Men hallå! Hur vackert får det bli?! Solen och molnen var i perfekt harmoni när de lekte med varandra över skog och vattendrag.

Igor fångade oss på bild. Han har verkligen blivit duktig med kameran och det är ofta jag ber honom om hjälp med att fota. Han tycker det är jätteroligt och hjälper mer än gärna till.

Vi åt mjukost på frallor.  Klart det ska var lätt när man är på mini-hajk.

Bigarråer fann vi också i ryggan.

Sommarens godis.

Läst om Hiaklitten:
Genom reservatet går vandringsleden Skogsbostigen. Rundan är 5,5 kilometer lång och har en sammanlagd stigning på 250 höjdmeter. Detta kan mycket väl vara Hallands mest krävande vandringsled eftersom den går upp på fem av reservatets sex branta kullar. 

Glöm inte vattenflaskan och räkna med några timmars tuff motion. Belöningen blir milsvida utsikter och fascinerande skogsmiljöer. (Källa)

Jag fotade en blå trollslända. Eller är det en slända tro…?

Ett härligt äventyr som jag varmt rekommenderar. Vi har haft med barnen runt och det är så mycket vackert att kika på så de glömmer av att det är så långt att gå. Man måste ha promenadvänliga skor och lite mutor i fickorna bara.

Vi hade glömt kaffet på köksbänken hemma och stannade på Öströö Fårfarm på vägen hem och drack en kopp ihop med massa gulliga lamm. Mer om det i ett annat inlägg.

Önskar dig en fin vecka.