Klockan är över fyra men jag kan inte låta bli att brygga mig en liten kopp kaffe. Otroligt sugen!
Dricker kaffet med mitt mellanmål som jag precis svängt ihop och i sann bloggare anda både fotat och filmat under hela processen. Jag fick verkligen hålla mig för skratt då jag vispat ihop en citronyoghurt i en glasburk för extra tjusighet och när jag tog några oförsiktiga varv med skeden för att blanda baletten så slog jag sönder den och allt rann ut på marmorbänken i en stor sörja. Ja, ja, så kan det gå. Men jag hade ingredienser för en ny sats så retligheten fick jag bara svälja och blanda nytt, fota slutresultatet och så var det inte mer med det. Så sjukt gott blev det också. Får dela receptet här en dag.

En liten kopp kaffe och kanske näst sista avsnittet av Three Women? Har ni sett den på Svt?
Jag såg första avsnittet för flera veckor sedan men stängde av efter halva då jag inte stod ut. Det var en sexscen som var otroligt jobbig att se och det vände sig i hela magen över obehagliga situationen. Helt klart en trigger för mig men jag kan förstå att andra finner detta kittlande. Men i alla fall. Handlingen är som så att Gia, en sörjande författare, bestämmer sig för att skriva en bok om kvinnors lust. I centrum står Lina, en hemmafru i Indiana; Slaoane, en glamorös entreprenör i Nordöstra USA och Maggie, en servitris i North Dakota. Detta är en dramaserie efter Lisa Taddeos bok som tydligen gjort succé. Jag har inte läst.

Sagt om boken:
»Tre kvinnor är ett nedslag i kvinnornas rum, en gripande skildring jag tror många kan känna igen sig i, och samtidigt en av de bästa böcker jag läst, inte bara i år, utan även det senaste decenniet.« Lena de Veen, Dala-Demokraten
»En omedelbar feministisk klassiker.. Helt fängslande« O, The Oprah Magazine

Kanske borde läsa den…
Jag plockade i alla fall upp serien igen efter en varm rekommendation från en cool tjej. Jag tänkte att om hon gillar den så måste den ju vara sevärd helt klart. Jag fortsatte tycka att det är sjukt jobbigt med kvinnan som har ett behov av att ha sex med andra inför sin man och spolade över dessa scener – det är typ den värsta jag kan tänka mig och det största sveket. Men så känner ju inte alla såklart. Intressant hur jobbigt jag tyckte det var – måste kanske gräva i det. Eller inte.
Men alla historier är så fängslande, råa, ärliga, äkta, vackra, bubblande och fina på sitt sätt. Vi är bara människor som kämpar på i våra små liv liksom.

Fick ett omedelbart sug av att själv skriva mer. Texter till böcker. Jag vet att jag har minst två böcker i mig. Eller tre. Jag har ju gjort en och också fått höra att ens “guldkorn” ska man inte börja med. Den berättelsen ska aldrig vara ens första.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Three Women och kaffe efter fyra

  1. Håller med om att vissa scener i Three women är obehagliga, bl a den du nämnde. Jag ser den i små portioner. Det är som att jag måste se den, men klarar inte av för mycket på en gång.
    Jag läste boken för några år sedan och tyckte att den var jättebra. Upplevde inte den som jobbig men vet inte riktigt varför. Kanske för att det inte blev lika visuellt som på TV? Kan i alla fall rekommendera att läsa boken.

  2. Jag fick också tips om denna serie. Inget för mig heller. Jag måste ärligt säga att jag förstod den inte alls. Har inte sett de klart.