Godmorgon.
Det är första maj och jag skriver gårdagens blogginlägg eftersom onsdagen bara sprang ifrån mig. Vi jobbar med flytten, nya kollektionen, nuvarande kollektionen och andra produkter. Det är spännande och kul.

Så nu kommer ett tips kring röda linser idag istället. Jag började min morgon med att göra en smoothie och koka ägg till frukost. Därefter blötlade jag röda linser och lät dem stå på diskbänken under dagen.

När det var dags för lunch så sköljde jag linserna i färskt vatten och mixade dem med lite vatten, ägg, salt och majstärkelse. Detta blev en utmärkt matig pannkakssmet.

Medan pannkakan stektes i pannan så plockade jag fram min hummus från kylen. Mixade kikärtor med olivolja, spiskummin, salt och en sked yoghurt.
Lite grönsaker och fetaost också.

Men snälla. Så gott!

Jag hade mixat en stor laddning smet så jag ställde in den i kylen. När lillebror kom hem stekte jag nya pankisar och serverade dem med creme fraiche blandat med honung och vanilj, blåbär, banan och bipollen.
Båda två tyckte detta var kalas så hädanefter tänker jag nog satsa på denna sort istället för de klassiska med vetemjöl och mjölk.

Jag höftade med receptet och har inga mått att dela med er. Känner ni er osäkra på hur mycket ni ska ta av varje så får ni googla eller fråga ChatGPT 🙂

Ha en fin första maj nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Tips på matiga pannkakor