En av de bästa fördelarna med det nya franska hemmet är att det finns utrymme för trädgårdsliv.
Kanske kan man å ena sidan tycka att det är dumt att ta på sig mer arbete än nödvändigt på en plats man inte lever till vardags men jag kan ändå inte låta bli. Så mysigt att skapa en trevlig oas i trädgården och på vår terass.
Vid vår entré så har vi en stor terass där vi får plats med dagbädd och bord samt detta fina orangeri.

Åh – min fina klänning förresten.
Den lanseras idag klockan 15.00 hos KLco. (reklam)

En del glasrutor har gått sönder och en stor bit av plåttaket har blåst av. Det har vi fixat till och jag tycker det är toppen att det inte är helt inglasat – på detta sätt kan det växa upp klängväxter och skapa någon forma av gröna väggar och tak istället.

Blåregn, vinranka och vildvin ska få klättra upp i detta utrymme. Har precis kollat väderappen och funderat på om jag vattnat tillräckligt innan jag åkte. Ångest!
Tjejen som hjälper mig kommer dit idag och ska vattna och det vore ju typiskt om allt jag planterat inte fått det de behövde här i början…. Håller tummarna.
I de små krukorna har jag stoppat ner blomsterfrön jag hade med mig från Sverige.

Krasse bland annat. Ska bli så fint när det slingrar sig fram i gyllene kulörer på golv och väggar här inne. Så fint och gott att ha på maten och i sallader.

Så fint här inne!
Är tacksam över att även här ha ett litet växthus att fixa i. Kvällssolen här inne är magisk.

Tro det eller ej. Men den här krassen plantera jag i korgen påsken 2022 och den har levt sig genom franska vintern och flytt. Snart blommar den igen!

Har pillat upp vildvinet i fönstret här och hoppas det ska fortsätta slingra sig upp på ett vackert sätt.

I maj kommer jag vara här igen och ger er en uppdatering kring hur det går. Pirrigt minst sagt.

Men trädgården hemma då?
Ja, här är jag lite sent ute men har fin koll ändå. Har gödslat, planterat, städat och planerat. Ovanligt bra överblick över trädgården i år – antar att man blir tryggare och tryggare med vad som funkar. Anemoner, gladiolus, dahliaknölar, en hel del sommarblommor har kommit ner i jord och tomatplantorna är satta i större krukor. Så fint att säsongen är igång!

Array ( [78879] => Array ( [id] => 78879 [title] => VLOGG - film från vår inflyttning i Le Vigneron [permalink] => https://krickelins.se/vlogg-film-fran-var-inflyttning-i-le-vigneron/ [status] => publish [date] => 2023-04-28 06:03:45 ) )

Kommentarer till “Trädgårdsliv i Frankrike

  1. Hej
    Så himla fint.

    Kan rekommendera en stor tunna med vatten och bevattning som sköts med hjälp av solceller med inbyggd timer. Fungerar jättebra. Gäller dock att vattnet i tunnan inte sinar.

    Ha en fin fortsatt dag.

  2. Vilket otroligt fint orangeri! Förstår att du inte kan låta bli att odla där också. 🙂

Kommentarer stängda