Jag sitter och letar i min bildbank efter trädgårdar som kan symbolisera GRÖN TERAPI. En behandlingsform som ordineras mer och mer vid psykisk ohälsa och utbrändhet. För det är ju ingen nyhet för varken er eller mig att naturupplevelser och trädgårdsarbete får oss att må bra – ökar välbefinnandet i kroppen, sänker stress och press.

Jag finner bilderna jag tog för Visit Halland för ett par år sedan. Blir alldeles varm i magen när jag tittar på grannlåten – tänk att allt det här vackra och njutbara finns inom räckhåll för mig här i Halland. Nu blommar det för fullt och grönsaksländerna är sprängfyllda av godsaker.

Ser lite ut som min egen trädgård. Detta är hos Susan Hubel utanför Halmstad.

Jag sitter och repar manus inför helgens föreställning på Varbergs Teater. Ett märkligt lugn vilar över kroppen och jag är överraskad över att jag inte har mer prestationsångest och scenskräck. Det trodde jag.

Men det händer så mycket nu – både på jobbet och privat så jag hinner och orkar liksom inte bära på stress och press också. Försöker bara simma med och att vara tacksam över det som går att vara tacksam över. Och det är mycket ska jag säga.

Det finns så oerhört mycket att uppskatta i livet. Allt från familj och vänner till den där ensamma stunden med kaffekoppen om morgonkvisten.

God mat, sömn, en bra bok, en film att försvinna in i eller ett gapskratt långt ner från magen.

Eller alla bad. I hav, sjö, flod eller badkar… Nu kommer temperaturerna sjunka ännu mer och det blir dags för de kalla baden.

Ska bli skönt att ta upp rutinen med måndagsbastu och bad nere vid bryggan.

Just nu längtar jag efter en riktigt lång promenad med en termos kaffe i ryggsäcken. Bara Boris, jag och stegen. Mata på superlångt i vandringskängor utan tider att passa.

En sak i taget. Det kommer komma dagar för långa promenader och Netflix.

Rosenskäran just nu är ljuvlig. Jag har en mängd olika sorter i min trädgård.

Nu ska jag samla ihop mig och plocka en mängd blommor från min trädgård till helgens föreställning. Vi kommer vara lite praktiska på scenen också så det är mycket som ska klaffa – phu. Jag är mest osäker på då jag ska prata latin…

Önskar er en riktigt fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Ut och njut!

 1. Hej!
  Ska på er föreläsning imorgon och ser så fram emot den 🌸🌱
  Har bokat två platser, men har bara behov av en. Har du ngn som önskar biljett kan en överlåtas.
  Jag kan komma in till KLco med den isf på förmiddagen.
  Vänligen Agneta

 2. Lyssnade på dagens avsnitt av er podd. Kärlek till dig🙏 Så viktigt att prata om beroende och psykisk ohälsa. Jag har inte det i min familj men ändå i min närhet och vill kunna bemöta det på ett sätt som inte blir dömande eller fel pga okunskap. Tror lite det är en generationsfråga kring att prata om det som en sjukdom, ska lyssna på radioprogrammet med Sanna Lundell som du tipsade om. Har också en önskan om att ni ska fortsätta att podda 😊

 3. Die Natur ist heilsam da kann ich dir zustimmen, für mich ist es die beste Therapie, lange Spaziergänge gesundes Essen, Schwimmen im Rhein die küsse der Sonne auf der Haut und Entspannung, bin seit Mai mit einem Burnout in Therapie.
  💚 Umarmung