Jag vaknar så tidigt – 06 varje morgon och jag älskar det!
Att resa med en 18-åring är något jag varmt rekommenderar. Mängder av värdefull kvalitetstid ihop men också sjukt mycket egentid som är väldigt skön.
Reser man med sin partner, mindre barn eller vän så hänger man hela tiden. Men ett vuxet barn behöver sin sömn och viktig tid med telefonen och sådant… Tonåringar behöver sin space liksom.
Denna morgon bestämde jag mig för att göra frukosten hemma i vårt kök och gick iväg för att köpa grejer. Klockan var ju galet tidig men det var redan full aktivitet på gatan utanför. Först en tur ner till stranden för att kolla den magiska gyllenrosa solen som steg bland palmerna.

Här bakom murarna bor vi. Hos Lime & Co Midi, ett boende med bara tolv rum och som är riktigt prisvärt. Ser du solen som går upp där längre bort på gatan?
Så vackert.

Jag promenerade tågspåret bort mot matbutiken för att fixa grejer till frukosten.

Det gör alla – så det är inte så farligt som det låter. Man hinner hoppa åt sidan när tåget kommer.

Jag köpte lankesisk curd (en yoghurt typ) , mandlar och massa frukt.

Papaya, ananas, banan till frukost.

Här bakom poolen ligger ett gemensamt kök som alla gäster kan använda. Det finns gasspis, vattenkokare, och allt annat som ett kök behöver. Vi har lagt beslag på en hylla i kylskåpet och har både ägg, ost och toast på vår meny. Älskar hur de byggt husen runt palmerna. Ser du palmen som växer upp ur taket?

Men idag blev det alltså denna bowl. Rostade mandlarna i torr panna och serverade mig själv med en kopp kaffe.

Eftersom det är så skönt att bara hänga här i skuggan så finns det ingen stress att dra iväg på mornarna. Man får sova ut med gott samvete – utom när det är tidig surf i soluppgång såklart…
Jag hänger här med jobb på datorn eller med en bok.

Tänkte fota rummet vi sover i men där är ta mig tusan kaos. Fuktiga kläder överallt, sladdar, saronger och annat utspritt över golv och bäddar.
Smög in i rummet bredvid och knäppte denna bild istället. Vi bor nästan själva här för stället är precis nytt – de håller fortfarande på och inreder de andra rummen.
Gillar precis allt! Men kanske att jag själv skulle valt vita myggnät om mitt granskande “inredningsöga” får tycka till…hahaha.
Men vi trivs super här faktiskt.
Midigama, området alltså, ligger bara en kort tuktuk-färd från Weligama där de har de bästa vågorna för nybörjarsurf och många bra restauranger. Och hos oss i Midigama finns det bra vågor för de mer erfarna surfarna. Möjlighet att hyra brädor finns överallt.

Så här ser vårt badrum ut. Riktigt fint.

Jag har köpt den här. Verkar bra mot allt ju!
Ska borsta tänderna med detta och se om de blir mer vita. Kol alltså.

Här är min arbetsplats just nu. Ska dock väcka mitt resesällskap nu och ta tåget till Galle. Vi ska gå till frisören och äta god mat. Kanske att vi stannar förbi hos Linn på Sunshinestories på vägen tillbaka.

 

Kommentarer till “Vår frukost – Hos Lime & Co Midi i Midigama

 1. Super fint, jag vill också åka dit! Ang inredningen, visste du att flugor o mygg skyr blått det är säkert därför de fick bli blåa myggnät. 🙂

 2. Hej,
  Jag kan inte komma på något som man ska undvika. Kanske för mycket sol mitt på dagen… hahaha… Jag vill gärna uppmana er till ett uppleva ön och lankeserna och inte gömma er inne på ett hotellkomplex med egen strand. det är ett bra tips! Men när jag läser nedan så verkar ni sugna på att testa både det ena och andra. Bra! LUST Yoga & Surf Villa är bra om man är med barn 🙂

 3. Alltså sååå fina inlägg du levererar dag efter dag. Känns som bloggen fått extra guldkant på nåt sätt under 2018. Uppskattar inläggen med dina tankar och reflektioner, råd om livet, tillsammans med de vackra bilderna.. topptopp!

  1. Åh, tack så jättemycket! Känner att jag haft mer energi nu och kan leverera bättre inlägg 🙂 Fint att du har lagt märke till det och tar dig tid att lämna en kommentar,

 4. Hej Johanna! Så avis på att ni beslutat om resa. Vår familj har varit där två gånger och har älskat det båda gångerna. Första vändan hade vi en större resa med både natur, kultur och strand. Andra gången hängde även vi på Sunshinestories surf & yoga och sedan kustliv i övrigt. Hade en kortare vistelse i inlandet den gången med och det var något alldeles extra.

  1. Vi går i tankarna att byta boende 2-3 gånger under den tiden vi är där. Vi vill ha god mat, barnen vill testa surfa och snorkla. Jag vill ha något dygn på egen hand med yoga som fokus. Känns så rätt med Sri Lanka, hittar mycket info om bra saker men brukar oftast ställa frågan vad vi ska undvika?

 5. så himla fina bilder! (men man längtar ju bort från slasket ännu mer, det är det värsta)

 6. Nå ble jeg tatt helt med inn i din verden, kaffen jeg hadde igjen i koppen ble kald for jeg drømte meg helt bort! Og den følelsen skal jeg ta vare på utover dagen, jeg trenger det litt ekstra akkurat i dag. Er så fint å få ta del av deres reise, og at du tar med din “voksne” sønn <3 Nå skal jeg lage meg ny kaffe….. 😉

 7. Riktigt nyfiken på att höra om det funkar med kolen! inte funnit i butik och inte “orkat” beställa på nätet ännu.

 8. Blir så inspirerad av detta! Min son är bara 1,5 men jag är lite stressad över att tiden går så fort – fint att inse att det inte gör något, att man kan göra annat ihop när de är stora, åka surfresa till exempel <3

Kommentarer stängda