Hej där.

Redan söndag, men skulle lika gärna kunna vara tisdag  – dagarna flyter ihop nu under sommarlovet.
Idag plockar jag upp två önskeinlägg och slår ihop dem.

“Jag läser gärna mer om vardagsliv under sommaren, inne som ute i trädgården. Tycker också om dina inlägg om sommar i Varberg eller närområdet!”

“Undrar alltid hur andra ordnar praktiska saker med familj och barn under skollov. Tycker själv att all tid går åt till att aktivera barnen så de inte tillbringar all tid framför skärmar.”

Denna sommar är lite speciell för oss eftersom jag jobbar med ett stort projekt samtidigt som jag bollar sommarlov och högsäsong hos KLco. Min man får ta ett lite större ansvar för allt praktiskt i hemmet och styra upp med barnen osv. Vi har valt att vara hemma i Varberg hela sommaren efter vi kom hem från Maison Violette – endast någon enstaka avstickare till min mans bror i Bohuslän. Vi bor ju i en sommarstad så vi har verkligen inga behov av att åka iväg – men v28-31 tycker jag personligen att det är rätt skönt att bara vara hemma i trädgården och bara njuta av några tidiga morgnar eller kvällar med solnedgång vid havet. Hålla sig borta från “semesterstimmet”.
Det är mycket turister i stan – stränder, butiker, hotell och restauranger är knökade och det går inte ta bil någonstans. Så kul – det gynnar verkligen näringslivet i vår vackra stad och det glädjer mig. Jag och många vänner driver ju verksamheter här i Varberg och är superglada över alla besök. Tacksam till tusen!
Jag själv passar på att njuta av allt detta härliga i juni, sena augusti och september.
Under högsommar har jag fullt upp med jobb och hänger helst i min trädgård då jag är ledig.

Har funderat upp och ner, brottats med dåligt samvete för barnen över att vi inte hittar på mer. Men sedan kommit på att det går verkligen ingen nöd på dem och att det är precis det här som passar våra. Killarna är i åldrarna 11, 15 och 22 år. De vill mest hänga med vänner så vi styr upp lunch och ser till att vi har gemensam middag på kvällen. Finns alltid tillgängliga på telefon, vill alltid veta vart de är och med vilka – skjutsar runt en del men mest tar de cykel eller moppe.

Det har varit några dippar under sommaren då jag tycker jag har fått plocka upp efter alla hela tiden och att hemmet har förvandlats till ett enda stort kaos. Därefter har vi pratat mycket om att det är viktigt att vi alla plockar bort efter oss och alla tre har varit med mig på mitt arbete och sommarjobbat lite. Känns fint att få sådan tid ihop och jag tycker det är väldigt viktigt att visa sina barn att det är givande och roligt att jobba.

Så här ser en vanlig sommardag ut:
06.00 – jag vaknar, tar en kaffe och går ut i trädgården och pillar med det jag känner för.
07.25 – min man går upp och vi åker och tar ett dopp vid bryggan eller så simmar vi några längder i poolen.
08.00 – vi två äter frukost ihop och sedan sätter vi oss oftast och jobbar ett par timmar.
10.30 – barnen börja komma till liv och vi försöker få i dem mat och peppar att hitta på något med en vän eller något annat skoj så de inte ligger kvar i sängen med skärmen… fast ibland är det ju väldigt skönt att ligga en hel dag och titta på en serie och precis vad kroppen behöver, eller hur?
Jag jobbar varannan vecka i butiken och varannan hemma. Så är jag hemma så jobbar jag med kameran eller vid datorn.
14.00 – sen lunch. Alla som är hemma äter och de andra får “order” om att gå och köpa mat i en foodtruck eller något sådant.
15.00 – jag varvar jobb med att pilla i trädgården & lära känna min keramikverkstad. Hux flux är klockan middag och min man och jag glor på varandra och undrar vad vi ska äta. Någon cyklar till Kvantum för att komplettera middagen med det vi inte finner i kylen och en annan sätter igång. Sedan ringer vi hem barn.
20.00 – middag och samtal. Älskar dessa stunder så mycket. Sen blir det kanske ett bad, en promenad runt kvarteret med Boris och en serie. Jag nattar trädgården och ser till att allt är som det ska , klipper några mördarsniglar mitt itu och kramar barnen godnatt.

Så, en helt vanlig dag. Det enda som saknas är träning – den har jag tyvärr inte prioriterat och det är så dumt. Men det är roligt för jag har kommit igång med keramiken, har jag skröjbränt och just nu står glaserade verk inne i ugnen. Sjukt spännande!
Och så ska jag investera i et par nya simfenor att dyka med.

Jag skulle vilja avsluta detta inlägg med något jag skrev om tidigare denna sommar. Att alla familjer är unika och man får försöka skapa en sommar som passar ens egna liv. Jag ser till exempel hur sociala många är under sommaren och känner “jag borde” vid flera tillfällen för att i nästa andetag bara inse att jag varken orkar eller vill. Det är okej.
Man måste inte göra allt på sommaren – vara på olika platser och träffa massa människor. Allt blir bra. Njut av din sommar och gör den till din egen.

 

Array ( [74759] => Array ( [id] => 74759 [title] => Semester i Halland - jag ger dig mina bästa tips! [permalink] => https://krickelins.se/semester-i-halland-jag-ger-dig-mina-basta-tips/ [status] => publish [date] => 2021-07-12 19:10:30 ) [74695] => Array ( [id] => 74695 [title] => Sociala tillställningar kanske inte är för alla [permalink] => https://krickelins.se/sociala-tillstallningar-kanske-inte-ar-for-alla/ [status] => publish [date] => 2021-06-28 16:04:43 ) )

Kommentarer till “Vardagsliv under sommaren

 1. Hej. Fint skrivet om att visa barnen att jobba är kul/givande osv. Jag har medvetet försökt att inte sucka eller beklaga mig på morgonen när alla ska iväg. Samma sak när jag kommer hem. Man kan och får vara trött efter jobbet men man kan tänka på vilken ton man använder när man slänger sig i soffan och pratar om dagen/jobbet.

 2. Fint att ni hittat så bra rutiner som funkar för er familj 🙂 Minns att du skrev tidigare att ni stannar hemma mycket och mest umgås med familjen, eftersom det kan bli för mycket stimulans annars för barn med NPF.

  Hur navigerar ni förväntningar och besvikelse från släkt som vill ses mer?

  Tycker att det finns en stor förväntan på sommaren att man ska umgås med släkten och mor- och farföräldrar hela tiden. Lätt hänt att hela semestern går åt till det, och så är man själv helt socialt utmattad och finner ingen tid till det som är viktigt för en. Bara nyfiken på att höra om ni också behövt ta de samtalen och hur ni gjort?

  1. Våra familjer vet att det är så och de förstår – om det är en mindre bra dag och det inte passar att ses så brukar vi vara ärliga med det.
   Det är inte bara ett av barnen som blir socialt utmattad utan även jag har detta problem så familjens sociala liv brukar kretsa runt oss två – det känns rätt jobbigt stundtals faktiskt. Som att jag förstör för andra att ha roligt och att folk blir besvikna på mig. Jag är ju vuxen och borde ju kunna bita ihop men jag tycker det bara blir värre ju äldre jag blir.
   Försöker få de andra att åka iväg och ha skoj på egen hand – vill ju inte bromsa andra.

   Försök vara ärlig med hur du känner är mitt tips – förklara och berätta hur du mår 🙂 kram

Kommentarer stängda