Redan fredag! Otroligt – tycker att det är måndag eller fredag mest hela tiden. Inte för att tiden går så fort nuförtiden – jag gör mest ingenting. Eller inte mer än jag behöver i alla fall. Januari och halva februari behövde jag ta som viloperiod och har mest legat i badkaret och kollat på serier eller gått längs havet med en skön spellista i öronen. Och så har jag lagat väldigt mycket mat – till min familjs stora glädje har det stått nya spännande rätter på matbordet varje kväll. Inget avancerat men inte det gamla vanliga.

Jag har dock målat om sovrummet och visat mig på jobbet lite då och då så mina kollegor inte tycker att jag är en oengagerad arbetsgivare. De är så himla gulliga och grymma – jag är lyckligt lottad som har så fina människor runt mig som får allt att funka. Bokslutet är på ingång från revisorn och även fast vi har koll så blir det ändå skönt när den kommer och insikten av att man driver runt ett bolag som inte bara betalar min egen lön utan ger arbetstillfällen till andra och kan betala en saftig lokalhyra samtidigt som vi visar ett riktigt bra resultat 2021. Phu – så tacksam.
Detta är inget jag tar för givet och tusan vad vi jobbat.

Just nu är det en del jobb med kommande kollektion som vi satte förra året. Prover för fotografering har börjat ramla in och jag skapar en överblick genom att göra visuella moodboards på “gammelvis” – på riktiga boards med klipp och klistra. Kommer ni in i butiken kan ni spana in.

I år lyfter vi in även havet i kollektionen och adderar en blå kulör i ett fantastiskt vävt mönster – allt i 100% linne.

Det är mycket spännande på gång och det känns bra att ha en viloperiod i ryggen nu när det snart snurrar lite snabbare igen.
Men du – jag ville ju tipsa om lite goda grejer. Jag har ju inte ätit godis på flera år – med det menar jag smågodis, kolor och Marabou och så.
Men visst äter jag en bit mörk choklad någon gång – men helt ärligt är jag inte så sugen längre.

Men nu när jag lagat så mycket mat så har jag även blivit besatt av att baka fröknäcke – detta äter jag som chips, till frukost, till ostbricka osv.

Här är mitt recept:

4dl frön
(här tar jag solroskärnor, sesam och linfrön)
1 dl potatismjöl
0,5 dl olivolja
2dl hett vatten
flingsalt

Jag blandar torra ingredienser med oljan och sedan häller jag på hett vatten. SEdan låter jag det svälla i 5-10 minuter innan jag öser över på bakplåtspapper och lägger ett bakplåtspapper över smeten för att trycka ut smeten så tunn som möjligt. Lite mer flingsalt över. Gräddar 60 min på 150 grader. Plättlätt.

Jag gör oftast rawfoodbollar med rostade nötter, kokosolja och dadlar men har du börjat använda mig av det här nötsmöret på gröten och tänkte testa till snacks också. Ta nötsmör i urkärnad dadel och doppa i 70-80% smält choklad. Lite flingsalt på och in i kylen. Väldigt uppskattat av min familj.

Och det här blev ännu mer poppis. Smält 70-80% choklad i vattenbad, ringla nötsmöret där i och häll ut på ett bakplåtspapper. Häll hackade rostade nötter och lite flingsalt över. Efter en stund i kylen kan du dela chunky bitar med en vass kniv och bjuda på. Eller såklart behålla helt för dig själv i egen gömma.
Trevlig helg nu.

Kommentarer till “Moodboards och recept på fröknäcke

  1. Vilka bra tips på lite nyttigare snacks. Jag äter en hel del fröknäcke. Brukar baka efter ett recept från Leila Lindholm. Det är också gott. Ska prova ditt recept också. 🙂

  2. Vilket härligt inlägg, jag kan bara hålla med om fröknäckets fenomenala plats i alla olika sammanhang! Så himla gott! Vill du tipsa om en bra choklad? Jag blir snabbt vilsen när jag tittar på chokladhyllan, vilken använder du?

  3. Så mycket härligt i ett och samma inlägg. Gläds med dig för de välförtjänta framgångarna och oj det var för längesen jag gjorde ett fysiskt moodboard. Tack för all inspiration! Jag tycker det är fredag otroligt ofta. Och när det är måndag tänker jag ”ah väldigt snart fredag”. Trevlig helg!

Kommentarer stängda