För flera år sedan köpte jag en klänning i en butik vid torget i Varberg. Butiken är nerlagd sedan säkert 15 år tillbaka och jag minns inte märket. Jag använde den i många år. Vänta – nu googlar jag… Här är klänningen faktiskt.

Jag använde alltså klänningen jättemycket under flera år. Men ett år brann en väns hus ned allt som fanns där i – allt utom familjen som hann springa ut. Vi var några vänner som kikade i våra garderober för att se om det skulle kunna vara något som kunde vandra vidare. Så den här klänningen bor inte längre hos mig.

För ett par år sedan så råkade jag på kvinnan som sålde klänningen till mig och jag började prata om den – hur jag drömde om att skapa en liknande variant fast i linnematerial.
-Men! utbrast hon.
– Jag har en likadan hemma i min garderob. Vill du låna den för inspirationen?

Sagt och gjort.

Här är resultatet. Vi har absolut gjort en del ändringar kring knäppning och nacke men annars påminner den så mycket om klänningen jag höll så kär.
Vi kallar klänningen Emily och vi har hittills gjort den i natur, rutigt, grönt och svart. Det har även blivit en längre variant som vi kallar Tove – den har sytts upp i flera olika kulörer och är väldigt uppskattad.

I början av veckan hade jag på mig klänningen och jag träffade på min vän. Det fick mig att tänka på historien bakom den.

DEn är så himla fin tycker jag. Kommer nog aldrig tröttna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Om en klänning

  1. Har precis upptäckt er pod. Väldigt mysigt sällskap. Jag vill höra mer av er, ni är både väldigt roliga och intressanta ❤️! Tack!