Den 3e januari förra året skrev jag ett inlägg om mina hår- och hudvårdsrutiner. Ja, för något hände där efter jag fyllde 40, jag fick helt plötsligt ett sug efter att börja boosta hud och hår med vitaminer, fukt och och kärlek.

Förra året mådde jag inte så bra och mitt hår gick rakt av på flera ställen – det såg ut som jag hade gjort en väldigt märklig uppklippning. Hela skalpen hade gått av, håret var på halva längden och superslitet. Jag fick höra att det kunde vara stress  och dåligt mående som orsakade förändringen.

Året var verkligen utmanande, vår familj gick igenom ett trauma på sensommaren som vi fortfarande slickar såren ifrån och jag vantrivdes dessutom i min arbetssituation. Under alla år har mitt jobb gett mig energi och läkt mig så det var väldigt sorgligt att det inte kändes så längre. Vi lever med NPF i vår familj och alla som lever med funktionsnedsättningar i sin familj vet hur avgrundsdjupt det kan kännas som förälder ibland.

För mig har det därför varit otroligt viktigt att skapa en arbetssituation jag trivs i. Mitt arbete är alltså väldigt betydelsefullt för mitt välmående – där hämtar jag kraft, inspiration och energi för att orka mycket annat i livet. Hela 2020 har jag jobbat för detta och nu är jag på banan igen. Yey.

Men mer om håret nu då. Jag bestämde mig för att gå tillbaka till min ursprungliga hårfärg och att låta det växa ut helt naturligt och bara blekas av solen. Jag började också äta mer vitaminer och behandlade håret så kärleksfullt jag bara kunde. Här kan du läsa inlägget jag skrev. 

Men nu då?
Jo, det har inte växt speciellt fort men håret mår bättre, jag trivs i att vara mörk och slippa gå och bleka det hos frisören.

Just nu använder jag Kérastase Genesis produkter som sägs vara stärkande och motverka håravfall i försvagat hår. Jag tvättar håret med deras schampoo och balsam (adlinks)  en till två gånger per vecka.

För att stärka och vårda håret ännu mer så använder jag mig av dessa två håroljor som jag varierar mellan. En av dem är Kérastases hårolja Elixir Ultime, (adlink) den har jag använt i flera år och den gör inte att håret blir nedtyngt och fett som andra oljor ofta gör. Den andra är Olaplex No.7 Bonding Oil – den är riktigt bra men här behöver man vara sparsam med hur mycket man tar för blir det för mycket så känns det som jag lägger på en fet hinna på håret, doftar ljuvligt dock.
Alla Olaplex produkter (adlink) är sjukt bra faktiskt – min frisör gjorde en behandling som tog bort “alla gifter” i håret på mig sist jag var där och håret kändes väldigt starkt och friskt efter det.

Jag äter också MSM-kapslar  (adlink) varje dag. MSM är organiskt svavel och finns i kollagen och keratin som bland annat bygger upp brosk, bindväv, muskler, skelett, hår, hud och naglar. Just nu stoppad jag i mig D-vitamin, C-vitamin och lite andra grejer också. Har inte ätit kött på många år så det är väl extra viktigt att jag får i mig vissa grejer annan väg.

Jag försöker låta bli att styla håret och låter det självtorka – föna och platta gör jag nästan aldrig. Men jag har en värmeskyddande produkt för detta vid dessa få tillfällen.
Och i mellan tvättarna använder jag Noberu torrschampoo – den är galet bra för den bygger upp extra volym till håret så jag använder den lite som ett spray och inte bara i hårbotten. Jag har den för blont hår för jag tycker håret blir för mörkt med färgat torrschampoo.

Ja, det var lite av hur jag försöker få ordning på mitt hår. Nu ska håret få fortsätta vila och mår bra – det ska få vara sig självt precis som resten av mig. Inga konstigheter och bara få må bra.

Kommentarer till “Om håret – hur går det?

 1. Härligt att höra.borsta håret varje dag 10 -15 min. stimulerar hårbotten o håret blir jätte fint,glansigt o tjockt👍

 2. Hej Kristin! Vad härligt att du och ditt hår börjar återhämta er 😀 Om du vill och kan får du gärna berätta lite om varför det “tog slut” mellan dig och FGL. Jag vet inte varför, men jag är skör kring allt som så mycket som snuddar kring dåliga relationer just nu och jag oroar mig för att det ska vara dåligt mellan dig och Miranda. Så sjukt, jag vet, men efter det här året behöver allt vara snällt och hoppfullt. Höga krav… Det får vara hur det vill såklart, men dela gärna om du kan. Allt är så oroligt och osäkert 😕

  1. Hej Anja,
   Beklagar att du känner oro och osäkerhet – många går runt med dessa känslor nu i dessa oroliga tider med pandemin.

   Vi hade några fantastiska år med FGL men efter sju år tillsammans valde vi att gå skilda vägar och jobba på varsitt håll. Hon fortsatte med FGL och jag byggde mitt egna.
   Det är inte konstigare än att man byter jobb lite då och då 🙂 Jag önskar givetvis henne lycka och framgång med allt hon företar sig.

   Tack för omtanken. Mvh Kristin

   1. Tack, snälla för svar! Och vad skönt att höra, allt som går bra är verkligen så viktigt och hoppfullt nu! Allt gott till dig ❤️

Kommentarer stängda