Tänk att det finna så många vackra innergårdar.
Gårdar man egentligen inte har en aning om och heller inte får tillgång till. Okén’s Bed & Breakfast har en av de vackraste tycker jag.
Jag besöker detta ställe så ofta jag kan.
En morgon var Boris och jag där och åt frukost.
Okén’s ligger bakom en av våra äldsta fasader i Varberg. Visst är byggnaden vacker?
En spegel-selfie i sann blogggaranda hinner man alltid med. Här omgiven av gamla coola Varbergsmotiv.
En så drömmig trädgård. Som den förtrollade trädgården.
Och nu har det inte ens börjat blomma än…
Måste titta förbi varje vecka så jag inte missar vad som händer.
Mums. Jag gillar mest deras ingefärashots, rawfoodbollarna, den danska curryröran med ägg, deras musli och den hemmagjorda sylten.
Muslin är tokigt god på naturell youghurt.
Sedan måste man ta mycket av Diba’s sylt på. Hallon eller Blåbär.
Om hon delade med sig av receptet?
Jajemen!
Här kan man sitta och kika ut på vad som händer bakom spetsgardinen på Västra Vallgatan i Varberg. Inte mycket… Men snart fördubblar sig invånarna i vår lilla sommarstad då alla badgäster flyttar hit för säsongen.
Man kan också sitta ute om vädret tillåter. Denna morgon var perfekt för det och dessutom var ju Boris med.
Vill du gå hit och äta frukost så är det nog bäst du ringer först. De har begränsat med platser och stället är poppis att övernatta på.
Diba. Så klok, glad och härlig. Tack för mysig frukoststund!
Här kommer receptet på sylten:
- Blanda 3,1/2 msk chiafrö med 1 1/2 dl vatten, låt stå och dra i 5-10 min (blir typ gelé)
- Tina ca 5 dl valfria bär och blanda med chiablandningen, använd en stavmixer
- Pressa i 1-2 tsk citronsaft
- Och ca 2 msk agavesirap
- Smaksätt med 1/2 tsk vaniljpulver eller kardemumma
- Smaka av
Gott! Perfekt att man slipper koka och smart att använda chiafrön så sylten blir tjock. Det klarar sig lätt i sluten burk i kylskåp någon vecka.